Vége:sPvP kedvcsináló

468px-Pvp

Bevezető

A strukturált PvP (ezek után sPvP) szerves része a játéknak. Conquest játékmódban 7 egyedi pályán történő kompetitív játék ahol akár 20 ember is harcolhat egymás ellen. Új vagy? Semmi gond ! A sPvP-t bárki kipróbálhatja anélkül, hogy bármilyen hátrányban lenne felszerelés terén a már veteránokkal szemben. Minden tárgyat ingyen be tudod szerezni az ottani árusoktól aminek az értékei mindenkinél ugyan akkora ráadásul az összes képesség és traithez hozzáférésed van.  Miért érdemes hajtani ezen a területen? Az sPvP teljesen el van különítve a WvW illetve a PvE-től ezért az alap felszerelésen túl sPvP fegyver illetve páncél kinézeteket lehet szerezni valamint szinteket lehet lépni.

sPvP magyar viszonylatban

XerreX igazi régi motoros ebben a témában. Solo queue-ban EU toplistán a 4. és sokáig tartotta más kategóriában az első helyet. Túlnyomó részt a magyar játékosok casual szinten játszanak az sPvP-vel ami tökéletes kikapcsolódást nyújt egy fáradt estén. Nem titkoltan az a célom, hogy minél több emberrel megkedveltessem a játék ezen részét és ez egy jó alkalom erre, mert a PAX PRIME-on bajnokságot szerveztek a fejlesztők ahol a már lezajlott kvalifikációs versenysorozat nyertesei csapnak össze.

Holnap (08.25) este hat órakor XerreX streamet tervez aminek a menetébe ti is beleszólhattok! Amire igény van arról lesz szó a közvetítésben. Örülnék neki, hogyha minél többen csatlakoznátok hozzá valamint a twitch csatornáját követnétek (follow). A csatornáján több buildet is találtok minden kaszthoz ami garantáltan jó. Játék jellegéből adódóan sok más verzió is létezhet. Minél többen támogatjátok XerreX munkásságát annál több mindent fog elkészíteni nektek igény szerint ami nagyon jó lenne, mert mindezzel a magyar sPvP színvonalát növelnénk. Trollok és negatív figurák hanyagolják a posztot. Előre is köszönöm XerreXel a támogatásotokat. PAX PRIME-on megrendezett versenyről lesz még szó.

Hozzászólásokban írjátok le, hogy első körben mire lenne igény.

Alábbi képre kattintva eljuthattok az oldalára, ahol többek között a stream is lesz. Jó szórakozást !
xerrexstream

  1. Gandarel
    2013. augusztus 24. - 22:47

    “Hozzászólásokban írjátok le, hogy első körben mire lenne igény.”

    Gondolom a meta buildek használata sokakat érdekelne és minden patch után van mit bemutatni, tudnak belőle tanulni.
    Én inkább a troll buildekre mennék rá (mert az fun). Mint amivel one-shotoltad azt a spirit rangert, nah az egy olyan build volt amit amúgy ha meglátnék akármelyik csapattárson soloque-ben, elsírnám magam. :D

    Esetleg szabadidőben 1v1 stream azok ellen akik gyakorolni akarnak. Az elég interaktív, de nem tudom, hogy magyar community-ben mennyi igény lenne rá.

    ———————————————
    (“A strukturált PvP (ezek után sPvP) szerves része a játéknak” – azért ezt lassan 12 hónapja nem szokás elhinni :P Ettől függetlenül GW2 Pvp az egyik legjobb amit láttam, (a harcrendszer miatt), tele lehetőségekkel. Csak jó lenne, ha több mint 3 ember dolgozna a Pvp-n, és nem a rossz irányba.)

    • 2013. augusztus 24. - 23:14

      Kezdi egyre jobban kiforrni magát a pve és biztos vagyok benne ,hogy lassan a pvpre is jobban rá fognak állni. (ez a pax primeos eventjük már biztató jel erre)

      • Gandarel
        2013. augusztus 25. - 10:25

        2 és fél hónapja a létező legrosszabb PvP balance-ban ragadtunk mert jön a PAX és nem akarnak előtte változtatni. Mellesleg én remélem hogy PAX valami epic nagy fail lesz, mert így csak még jobban megelégednek a conquesttel és eszükbe se fog jutni új gamemode-t berakni, mert a conquest kompetitív és nekik csak az kell.

        Amúgy 2 hetente elárasztják a Pvp fórumot tömör szarkazmussal, amikor látják, hogy mennyi mindent kap a PvE, PvP-ben meg több mint fél évet kell várni egy random map generátorra. Ami mellesleg bugos és 80%-ban Temple-t adja be.

    • Fear the Crazy
      2013. augusztus 25. - 00:21

      En is felnezek ,ha nem felejtem el.

  2. 2013. augusztus 25. - 01:16

    Így hirtelen nem jut eszembe velősebb téma a következőknél, de úgyis jelentkezem, ha egy kicsit gondolkodom még rajta. Talán az első órában nézem csak, ha az asszony nem vállalja be helyettem a gyerek fürdetését. ;) Majd kiderül hogy végig leszek-e.

    1. A PvP-ben módszeresen használandó combo field – finisher kapcsolatokról szerintem sokan hallanának, ha nem csak HC PvP arcok jönnek össze a streamre. (Miről lehet felismerni a field-eket, mibe mit érdemes tolni, stb.) – Ha összejönne live egy ilyen, az mehet highlight-ba és YT-ra, meg ide a blogba is beágyazva, szóval hasznos lenne.

    2. Secondary objective-ek. (Spawn time, szerepeik.) – Ez rövid téma, de sokan nincsenek tisztában az időzítésekkel és az értékekkel. Meccs közben el lehetne mondani és lehet kommentálni, hogy mikor miért, milyen szituációban megy valaki ezekre.

    3. engage/disengage combat. Rengetegen nincsenek tisztába azzal, hogy mikor éri meg harcba szállni és hogy mikor kell visszavonulni. Ezt meccs közben kommentálva példákkal le lehetne rendezni mint témát.

    4. Profession-ök gyengéi és azokat hogyan és mennyire lehetséges (érdemes-e) kompenzálni. Sokan választanak professiont csupán az erős tulajdonságaik miatt és nem veszik figyelembe a hiányosságokat. Meg ugye ellenfeleknél sem árt tudni, hogy mi az amit nagy valószínűséggel legkevésbé tud. (Pl. mobilitás, condi-leszedés stb.)

    • 2013. augusztus 25. - 01:30

      5. Blind/Stability Stomp – Miért és hogyan kell ezeket használni?

    • Gandarel
      2013. augusztus 25. - 10:29

      Amúgy ja, finisher ötletek is viccesek tudnak lenni :D De rosszul is elsülhet a nagy kreatívkodás. Pl amikor a mesmer a Portal-on át akart finishelni valakit midpoint-on, kibukkan mellettem close-n én meg lesöpröm mesmer GS 5-el.

      De pl thief Shadow Step hasznos.

  3. 2013. augusztus 25. - 07:39

    Nem fogok megkedvelni egy olyan PVP-t, ahol az épp op buildekkel rohangászó embereken és a puszta szerencsén múlik a játék. Igen keveset nyom a latba, hogy ki mennyire képes irányítani a karakterét, bár én épp it tudok csak kitörni a halálból, mint szerencsétlen ranger.
    A “Domination” játékmód unalmas és félkész, más meg nincs.
    Egyébként is nagyon sportszerű összekeverni a rank 1-50 emberkéket, mert már az első kanyaroknáé képesek a világ összes kondícióját rámpakolni, vagy épp thief brustol, és annyi időm sincs, hogy a GS-el toljak egy blockot, mert beakad a mechanika, és kódolási hibából fakadóan meg-megakad a karakter mozgása és skillhasználata.

    Majd akkor veszem komolyan az sPvP-t, ha legalább annyit számít a karakter megfelelő irányítása, mint a bespammolt skillek. Ehez pedig 2 dodge rohadtul nem elég.

    • Endrosz
      2013. augusztus 25. - 11:37

      A GW2 PvP-je _sokkal_ inkább az egyéni skillen alapul, mint GW1-é. Ezen a téren mérföldekkel léptek előre, mert ott tényleg az volt, hogy egyvalaki kitalálja -> PvX wiki -> flavor of the month a menetrend. (http://pvx.wikia.com/wiki/Main_Page). A legeslegjobbak mentek balanced eurospike-kal minden ellen, de a nem legjobbak vagy hozták az FotM-et, vagy egy countert, különben GG.

      Igen, továbbra is vannak OP buildek, de az OP-ség mértéke kevésbé zavaró, és a legjobbak nem feltétlenül azokkal játszanak. Amikor a ranger él-PvP-ben nem volt túl népszerű, a Team Paradigm akkor is vitt egyet. És még az első ránézésre ugyanolyan buildek is tudnak jelentősen mások lenni (traitek, utilityk, gear). Ha azt mondom, hogy staff elével játszom, vágod a buildemet fejből? :)

      Igen, kéne még sok-sok törődés a PvP-nek, de az biztos, hogy az összes népszerű MMO közül a legskillesebb PvP-je van.

      • 2013. augusztus 25. - 18:18

        gw2 pvp-je az egyéni skillen alapul
        ezen olyan jót nevettem,pont hogy a csapatmunkán van a hangsúly,aki kicsit többet tolta a pvp-t az nagyon jól tudja ezt
        amúgy meg royal-al teljes mérték ben egyetértek

      • Scip
        2013. augusztus 25. - 19:05

        ^ ahha…. értem miért nem volt az első sorod idézőjelben.

      • 2013. augusztus 25. - 19:46

        ahha…. értem miért nem volt a mondatod nagybetűvel kezdve.

      • Scip
        2013. augusztus 25. - 20:43

        áh, örülök,hogy ezt mondod, mert én ezt máig nem értem… elmagyaráznád?

        Topicon maradva pedig, PvP meccseken (Hotjoinon mindig, tournamenteken gyakran) nem a kommunikáció vagy a stratégia nyeri meg a meccseket(ami szerintem a csapatmunka két alapköve) , hanem a csapattagok teljesítése mint egyén. Ezt viszont nem nevezném csapatmunkának….

      • Gandarel
        2013. augusztus 25. - 20:55

        Szerintem meg rengeteget számít a csapatmunka. Főleg az, hogy tudd mikor hol kell lenned és olyan gyorsan mozogj amennyire az lehetséges.

        Pl jól megjósoljátok, hogy 1 embert vissza kell küldeni close-ra. Persze, ott az dönt, hogy egyénileg ki nyer, de még mindig egy fontos döntés, mert ezzel 1 embert kivontok máshonnan, és lehet hogy így mindkét pontot elbukjátok, de lehet, hogy mindkettőt megnyeritek.

        Persze, ha rossz a team, lehet jó a stratégia és hozhattok sorozatos jó döntéseket, nem nyertek, de nagyon fontos hogyan tudtok másodpercenként alkalmazkodni.

        Hotjoin meg nem PvP >_>

      • 2013. augusztus 25. - 23:27

        Sclip-el kell hogy egyetérsek, az nem csapatmunka hogy észreveszed hogy a csapattársaid hová mennek és te ehez képest hová mész pontot foglalni. Hogy valaki letesz egy fire/water field-et te pedig nyomod bele a whirl finisher-t az már lehetne csapatmunka ha valami hatása is lenne. (probálgattuk hogy combo filedkre mennyire érdemes koncentrálni, hát egy hosszu fire fieldben eltöltött teljes Whirling Axe alatt egyetlen burning bolt-ot sikerült ellönni, az se arra ment amerre szerencsétlen golem dummy állt)

  4. Reccon
    2013. augusztus 25. - 10:35

    testvérem. Szerinted nem így van mindenhol ?:D
    Ki az a marha aki vérthúgyoz mikor valaki 3 gombal leöli:D
    inkább mennek op buildekel de legalább haladnak.

    • 2013. augusztus 25. - 11:02

      Ja. Smirglivel is lehet maszturbálni, csak semmi értelme. ;)

      • Shantey
        2013. augusztus 25. - 11:21

        De az olyan jóóóóó! *-* És így meg lehet mutatni az egyéniséget. ;D

      • Fear the Crazy
        2013. augusztus 25. - 12:38

        ezért kell sok skill gw 2-be is. Gw-ben meg kasztokkal is lehetett varialni pl dshot derv, es senki sem kenyszeritett senkit pvx -re D:

      • Shantey
        2013. augusztus 25. - 13:33

        Fél órája azért “op nooboztak le” (igen, necro még mindig), mert thief rohant előlem és még dodge-ra sem volt képes, úgyhogy auto attack elég volt neki párszor. Hot join, én így szeretlek. <3

  5. 2013. augusztus 25. - 14:24

    Shantey :
    Fél órája azért “op nooboztak le” (igen, necro még mindig), mert thief rohant előlem…

    Jól csinálta, mert a Thief tud olyat, hogy backstab, szóval a hátával döf menekülés közben, vagy mi. A Nornnak van a legnagyobb háta, ezért az a legveszélyesebb. Én így gondolom, szóval így is van.

    Na de hogy komolyan is szóljak:
    Láttam olyat is hogy a Thief megidézte két guildtársát, és azok segítettek neki. Tök rendes tőlük, hogy beszálltak, de valami bug miatt kerülhettek csak be, mert tele volt a szerver, aztán mégis beengedte őket. Kicsit lövöldöztek, szurkáltak, aztán miután végeztek, az egyik beszólt hogy “Huh, you’re kidding right?” és eltűnt eventezni. Az ilyen minek jön be pvp-re, ha azonnal ki is lép?

    Az a spiritiszta Ranger meg nem tudja soha hogy melyik pet kell neki, ezért a biztonság kedvéért megidézi egyszerre az összeset, és ha dps-elem, nő a hp-je. Az egy cheater.

    Az egyik Mesmer meg behozott egy moát, ami meghalt és lenoobozta a gazdáját. Nem értem én már ezt az egész pvp-t. Svanirt is megöltem vagy százszor, de még egyszer sem lehetett lootolni.

    Szóval aki lootot akar, az ne menjen pvp-zni! Állandóan csak az idegeskedés, meg ezek a körbepörgős, 333333 kimondhatatlannevűszúrás “can not be blocked” S/D Thief-ek. Megáll az ember esze, mi?

    XD

    • Shantey
      2013. augusztus 25. - 14:29

      Nem nem nem, csak futott előttem és hagyta, hogy mögötte 2 méterrel kocogva agyonverjem .. :D Semmi taktika nem volt, még csak felém sem fordult. Márpedig ha valami zabálja a HP-m, akkor csak mögém nézek mi van. És rank 16, úgyhogy annnnnnyira nem amatőr. Na de picit beleoffoltam a témába, bocsi.

      • 2013. augusztus 25. - 14:34

        Én nem nézek hátra, mert a printscreenre bindoltam a hátranézést, és olyankor screenshotot csinálok mindenről. Meg amit nem látok, az ugye nincs is… ;) Nehogy komolyan vegyétek amit fent írtam, különben mindenkit leszúrok háttal az elémmel jól!

    • 2013. augusztus 26. - 16:52

      XDD
      Én értékelem az ilyet, jót derültem rajta! XD

    • szajhavész
      2013. augusztus 27. - 19:01

      te nagyon pihent vagyDD szeretem az ilyet:)

  6. azuredragon4
    2013. augusztus 25. - 22:10

    Srácok a mai stream nagyon jó volt, még ilyet kérek, és talán nem baj ha az összes néző nevében kérem ezt :)

    Üdv

    Azu

    • 2013. augusztus 26. - 01:31

      Köszi, megspóroltál a többieknek egy csomó hozzászólást. ;) Xerrex elég gyakran streamel, én meg szívesen besegítek néha neki, ha szükséges. Érdemes rendszeresen nézni a játékát, mert sokat lehet tanulni közben.

  7. azuredragon4
    2013. augusztus 26. - 11:09

    Ma is lesz stream? :)

  8. Shantey
    2013. augusztus 26. - 11:49

    Na utólag sikerült végigrágni a streamet, nagyon jó, tetszik. Viszont két apróság a jövőben.
    1. Rertez, piszok hangos voltál. Mármint tényleg rohadt hangos. :D
    2. Hagyd többet érvényesülni Xerrexet. :P

    +1 stompingnál a stealth megemlítése kimaradt off-hand dagger thieffel, mintha azt is szokták volna használni.

    És egy kérdésem is lenne. Xerrex említetted, hogy valószínű visszaterelgetik a power buildek felé a metát, mert a jelenlegi ugye tarthatatlanul ramaty, de szerinted ez az eredeti állapotokhoz közelibb lesz vagy valami köztes esetleg sikerül valami újjal előhozakodniuk?

    • 2013. augusztus 26. - 13:11

      Köszi! Majd szólok Xerrexnek, hogy halkítson rajtam, mert nála voltam hangosra állítva a TS-en. Biztos mert éjjel szoktunk beszélni és olyankor halkabban beszélek, aztán felhangosított és úgy maradt. Idővel nagyobb rutinja lesz a hangerők beállításában is, az elején nekem is nehéz volt eltalálni, hogy streamben éppen jó legyen minden. Majd tesztelünk, hallgatom és segítek neki belőni. Hagyom jobban érvényesülni. ;) Nehéz, mert gyakran egyszerre szólaltunk meg hallgatás után, de idővel meg lehet oldani rutinnal.

    • 2013. augusztus 26. - 13:40

      Shantey :
      +1 stompingnál a stealth megemlítése kimaradt off-hand dagger thieffel, mintha azt is szokták volna használni.

      Szokták stomp előtt, ha marad elég initiative, mert elég drága (6), és ugye mire földre kerül az ellenfél, nem mindig marad rá lehetőség, csak ha direkt tartalékol a Thief.
      Blinding Powder meg pl. elég ritkán használt utility mostanában, de azt instant be lehet nyomni stomp animáció közben is, ami AoE blind és stealth is egyben, és csak akkor nyomjuk be, amikor tényleg kell.

  9. 2013. augusztus 26. - 13:19

    Senki sem tudhatja hogy a meta milyen irányba megy majd el de a kondipakolosdi spammelösdi csökkenni fog és a powerspecekkel nagyobb hangsúlyt kapnak mint most.

    Utólag is köszönöm a részvételt mindenkinek aki becsatlakozott a több mint 3 órás beszélgetésbe.
    Teljesen megvagyok elégedve azzal hogy ennyien voltunk annak ellenére hogy Terra csak egy nappal előbb tette ki a postot. A jövőben is várható Streamelés még jobb minőségben, mivel hozzá kell tenni hogy nekem ez volt az első ilyen streamem és a csatornám sincs még egy hetes. Felkészültebb és specifikusabb lesz a többi adás majd.
    Osszátok meg minél több ismerősötökkel és Followoljatok Twitchen ezzel is megmutatva támogatásotokat és azt hogy igenis létezik pvp-s közösség hazánkban és van erre igény.

    Ha jobb pvp játékot akarunk akkor össze kell fognunk és hallatni magunkról. Szeretném ha ez a stream a többinél különlegesebbé nőné ki magát és gyakran látogatnák sokan.
    Zene/ Buildek/ gameplay /tutorial / magyar podcastok a jelenlegi pvpről, vendégekkel – ezeket szeretném igénytől függően futtatni az oldalon.
    Minél több followot kapok annál jobban inspiráltok arra hogy új tartalommal és precízebb tutorialokkal/ buildekkel – (akár magyarul is) kielégítsem az igényeket. (mondjuk 100 follower elérésénél megtudom ígérni hogy hatalmas build/ tutorial gyűjteményt készítek) : P
    Terjesszétek az igét hogy igen is van jövője a pvpnek és a játék folyamatosan alakul és kellő szórakozást és izgalmat nyújt a pvp csak megfelelő szemmel kell nézni.
    A többi már csak a közösségen múlik.

  10. azuredragon4
    2013. augusztus 26. - 16:37

    Mikor várható live stream, Xerrex? :)

  11. azuredragon4
    2013. augusztus 26. - 18:47

    Mert én ugyan elnézegetem az angol streameket is, de azért egy minőségi magyar mégiscsak az igazi :) MINŐSÉGI, kiemelve :)

    • 2013. augusztus 27. - 22:57

      Ha nem kifejezetten pvp is megfelel, akkor őt ajánlom még. Nagyon jó bulikat csinál, és ma tért vissza kb. egy hónap után napi streamekkel: http://www.twitch.tv/tehmaker
      Igazi Jumping Puzzle szakértő, sokat kereskedik, pvp-zik, ajándékokat sorsol. Lehet kérni tőle dolgokat hogy mit csináljon meg, de vannak napok, amikor simán végigtolja az összes JP-t élőben. De a legjobb hogy rengeteget beszélget. :)
      (Persze angol nyelvű…)

  12. 2013. augusztus 27. - 16:48

    Magyar és nemzetközi vonatkozásban is egyaránt igazi csemege volt az ESL bajnokság vasárnapi Losers Bracket 8. fordulója, amit csak tegnap éjjel volt alkalmam bepótolni.

    Aki nézte az ESL-lel egyidőben a magyar PvP streamet Xerrex Twitch csatornáján, az első kézből hallotta, hogy Xerrex-et behívták hogy játsszon team meccset az ESL-en. A magyar streamen látható is volt a végén, hogy Xerrex már PUG party-ban volt Helseth-ékkel, amikor elköszöntünk a nézőktől.

    Ezt követően játszott a Team Pugging (TP!) csapatban. A név mindent elárul, és az is hogy Helseth korábban legalább 20 top játékossal nevezte be a csapatot, mivel nem volt létszámlimit. :) A build-ek ismertetésére már nem maradt idő az első meccs elején, de amikor már a két kommentátor is meghökkenve és értetlenül nézte Xerrex-ék ámokfutását, Blu-nak is leesett a tantusz, és Xerrex engineer-jére nézve megjegyezte, hogy mégis meg kellett volna nézni a build-eket, mert itt valami furcsa és érdekes dolog történik. XD A második meccs alatt akár az elcsépelt Benny Hill Show zenét is benyomhatták volna, annyira vicces volt. Aki nem látta, mindenképp nézze meg!

    Jó szórakozást! ;)

    2 óra 6 percnél kezdődik a következő felvételen:
    http://www.twitch.tv/blu42/b/451334047

    • Shantey
      2013. augusztus 27. - 19:18

      Az a meglepett hang, amit Blu letol, mikor Xerrex buildjét nézegeti. XD Amúgy gg, durván elkenték a másik csapatot mindkét alkalommal. :)

      • 2013. augusztus 27. - 21:25

        Látta egy idő után hogy valami nem stimmel, csak későn jött rá. :) Érdekes hogy egy ideje nem is ismertetik a build-eket, pedig itt azért nem ártott volna. Szegény Unity sem volt felkészülve ezekre az imposztorokra. A másodikat már nem bírtam röhögés nélkül végignézni.

  13. Mc Wolfy
    2013. augusztus 27. - 22:59

    egyébként ha van érdeklődés, őrömmel segédkeznék egy hasonló adáshoz wvw tekintetében.

  14. Mc Wolfy
    2013. augusztus 28. - 08:10

    ha lenne kedv, örömmel segédkeznék egy wvw-s kedvcsinálóhoz.

  15. nedvedicious
    2013. szeptember 17. - 07:56

    Ment a follow.
    Most volt időm megnézni a twitches adást. Kicsit meglepett, hogy Xerrex még mindig ilyen lelkes :) A játék elejétől kezdve próbálok spvp-zni, megyek mindig Xerrex után, minden guildben benne vagyok, de sajnos valóban nem alakult ki olyan társaság akikkel szívesen játszottam volna. Érdekes módon Xerrex mindig nagyon segítőkész volt, de a többiek inkább kiröhögték meg oltották az újoncokat, nem segítették őket a beilleszkedésben, uh el is ment a kedvem.
    Folyton motoszkál bennem az spvp-s vágy, de tényleg kb semmilyen csapat nincs amihez csatlakozni lehetne.

  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!