Kezdőlap > Általános cikkek > Óvd az account-od!

Óvd az account-od!

gw2_human_blogheader

Az utóbbi hetekben, hónapokban egyre több account feltörésről hallani a játékban és ez a jelenség már nem csak olyan, hogy fórumon olvasunk róla, hanem guilden belül, barátoktól szerzünk róla tudomást, illetve ezekben a körökben is bekövetkezik. Éppen emiatt kaptam azt a javaslatot, hogy készítsek egy posztot, melyben írok kicsit arról, hogy hogyan tehettek az account-otok védelméért.

A GW2-höz elérhető e-mail-es és mobilos autheticator is, de mivel a mobilos újabb és biztonságosabb is (ha a hacker tudja az e-mail fiókod jelszavát, akkor az e-mail authenticator sem jelent védelmet), ezért ezt a módszert fogom itt bemutatni, lépésről lépésre. Ehhez gyakorlatilag csak egy app-ot kell letölteni a mobilodra (okosteló kell hozzá).

 1. Először is, beszéljünk kicsit a játékhoz használt jelszóról. Fontos, hogy olyan jelszót használj, amit sehol máshol nem használtál még és nem is fogsz a jövőben, tehát legyen egy jelszó, amit csak itt használsz. Ez azért fontos, mert ha ugyanezt a jelszót máshol is használod és esetleg azt az account-ot feltörik, vagy bejutnak annak a másik játéknak/honlapnak az adatbázisába, akkor az ott megszerzett jelszóval a GW2-es account-odat is feltörhetik. Tehát, egyedi jelszó! Ami még fontos, hogy ne legyen egyszerű, tehát tegyél bele számot vagy nagybetűt, esetleg írásjelet (vagy mindhármat).
 2. Ha megvan a jelszó, akkor jöhet a mobil autheticator beállítása. Fontos, hogy ha van már beállítva e-mail authenticator, akkor a mobilos beállításával az megszűnik! Elsőként, lépj be az account-oddal a játék fórumán.
 3. Válaszd ki a My Account menüt, azon belül pedig a Security-t!
 4. Itt kezdheted el a beállítást. Kattints a beállítás megkezdésére!
 5. A telefonodnak megfelelő webáruházból töltsd le az Authenticator alkalmazást. Windows Phone-ra már nem működik az ott jelölt app, ezért használjátok a Microsoft által készítettet (az infóért köszönet Sasunak!).
 6. Mielőtt a Next gombra kattintanál, lépj be a mobilodon a hitelesítő alkalmazásba és kattints az időkorrekcióra (nekem harmadikra sikerült csak beállítanom a dolgot, mert valami nem volt rendben a mobilom órájával, ez rendbe tette).
 7. A Next gombra kattintva láthatunk egy hagyományos és egy QR kódot. Csak az egyiket kell használnunk, de ha van QR leolvasó már a mobilunkon, akkor az az egyszerűbb megoldás.
 8. Ha ez megtörtént, akkor a mobilunkon már látunk is egy kódot, amit gyorsan írjunk is be az oldal alján található kis téglalapba.
 9. Ha mindent rendben csináltunk, akkor készen is vagyunk.

Innentől kezdve, az e-mail fiókunk és a jelszavunk beírása után a következő kép fogad minket (köszönöm Cecilia Sunshine-nak):

auth

Ide kell beírnunk a telefonunk által jelzett kódot. Amennyiben olyan hálózatról játszunk, melyben megbízunk, akkor bejelölhetjük, hogy a játék emlékezzen erre a hálózatra, így innen bejelentkezve többé nem kér már a játék egy kódot a telefonunkról. Valamint, ha már korábban elmentettük a hálózatot, akkor az első belépéskor sem fog mobilos kódot kérni a játék.

Ha telefont cserélünk akkor előbb szüntessük meg a hitelesítést (erre van egy gomb az oldalon a Security résznél), majd hajtsuk végre a fentieket az új telefonnal.

Végezetül még egy hasznos tipp: a honlapon bejelentkezve a Security menüben nézzük át, hogy milyen hálózatok vannak elmentve, ha valami gyanúsat látunk, akkor azt töröljük és változtassunk jelszót!

Amennyiben további kérdés, észrevétel merülne fel, igyekszünk rá válaszolni a hozzászólások között!

Kategóriák:Általános cikkek
 1. trps
  2014. május 15. - 20:25

  és akinek nincs okos telefonja?

  • nathriel01
   2014. május 15. - 20:33

   Neki marad az e-mail-es megoldás. Bejelentkezés után kérni kell egy igazoló e-mail-t, amiben lesz egy link, ahol el lehet menteni a hálózatot, amin játszol. Ezután ha más hálózatról akarnak belépni az account-oddal, arról e-mail-t kapsz, ahol el is tudod utasítani a belépést.

  • ATH4M
   2014. május 15. - 20:53

   E-mail fiókot is tudod védeni (pl. gmail-nél sms kód), így ha közvetlenül nem is tudod védeni a gw2 accountodat okosteló híján, az e-mail fiókodat igen.

 2. 2014. május 15. - 21:27

  BADA 2.1b
  Drogbárók platformja ;)

 3. Gandarel
  2014. május 15. - 21:48

  A jó dolog az, hogy a support kiváló munkát szokott végezni, szinte mindig vissza lehet szerezni az acc-ot, ha meg el is adják vagy salvagelik az összes itemed ott a wardrobe, legalább a skinek megmaradnak.

 4. Htjet
  2014. május 15. - 22:35

  Nekem is pár hete törték fel az accom, törölték az összes karit. De szerencsére a support tényleg segitőkész volt és mindent visszatudtak állitani. Azóta én is mobilos authenticator-t használok az email-es helyett. Remélem, hogy ezzel nem lesz gond.

 5. gwfan21
  2014. május 15. - 23:21

  “Ha telefont cserélünk akkor előbb szüntessük meg a hitelesítést (erre van egy gomb az oldalon a Security résznél), majd hajtsuk végre a fentieket az új telefonnal.”

  Magyarul a telefon se jobb, mint az e-mail, mert feltöröm az accot és átállítom saját telóra. Így akkor még az e-mail jobb is ha ott más jelszót használsz, mert 2 jelszót kell megszereznie egy helyett.

  • nathriel01
   2014. május 15. - 23:29

   De a honlapra való belépéshez is be kell írnod a telódról a kódot (ha nem mentett hálózatról lépsz be), tehát oda sem tud anélkül belépni, hiába tudja a jelszavad.

   • gwfan21
    2014. május 16. - 09:29

    Így már értem. Köszi.

  • 2014. május 16. - 00:42

   Nem csak a játék accountot kell védeni… ha nem tudnak belépni az e-mailedre, akkor onnan már nem tudnak intézkedni. + amit Nath is írt. Ahhoz, hogy átállíts dolgokat, hozzá kell férned valamelyik korábbi belépési módhoz.

 6. 2014. május 16. - 09:58

  Üdv.
  Valami nem világos. Megcsináltam a honlapon a lépéseket, leszedtem az app-ot, használtam a kódot és minden rendben is ment…alul a téglalapba beírtam az authenticator kódot és elfogadta. Viszont sem a játék elinditásakor sem a honlaphoz a belépésnél nem kér authenticator kódot… Be kell még valamit állítani? Köszi a segítséget.

  • nathriel01
   2014. május 16. - 10:01

   A Security oldalon nézd meg, hogy milyen hálózatok vannak elmentve (authorized networks), ha el van mentve az amin játszol, akkor nem kéri az authenticator kódot, de ha egy nem mentett hálózatról akarnál te vagy valaki más belépni, akkor már kérné. Nekem például el van mentve az otthoni és az albérleti hálózat is, így nem kell kódot beírnom, de ha egy harmadik hálózatról lépnék be, akkor már kellene.

   • 2014. május 16. - 10:17

    Aha…ott el van mentve egy hálózat…gondolom az enyém mert ugye bepipáltam anno, hogy mentse el…szóval ha azt kiszedem akkor ha belépek és nem pipálom ki a mentéseket akkor kéri majd a kódot?

   • nathriel01
    2014. május 16. - 10:23

    Igen, akkor kéri.

   • 2014. május 18. - 08:53

    Hálás köszönet…

 7. 2014. május 16. - 10:49

  Windows Phone-osoknak a GW2 oldalára kilinkelt alkalmazás már nem beszerezhető (lehet, hogy csak 8.1-el nem, ennyire nem mélyültem el benne, a lényeg, hogy én pl. nem tudtam letölteni), viszont a Microsoft csinált authenticator alkalazást, amely itt elérhető: http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/authenticator/e7994dbc-2336-4950-91ba-ca22d653759b Tökéletesen működik! :) Ha ezzel az infóval update-elnétek a cikket, az lehet, hogy néhány embernek segítség lenne :)

  • nathriel01
   2014. május 16. - 10:58

   Én Androiddal csináltam, úgyhogy kösz az infót, délután lesz időm, akkor frissítem a cikket.

  • eszem
   2014. május 16. - 12:11

   Sima 8.0-val se letölthető, szóval marad amit linkeltél, az tökéletesen működik. Köszi!

 8. Balage
  2014. május 17. - 16:52

  Sziasztok
  security-nél elvben jól beállítottam mindent ki is írta de account név és jelszó beírása után nem kér authenticatort.Mit ronthattam el?
  Előre is köszi

  • Balage
   2014. május 17. - 16:54

   Ja mert el van mentve amin játszok értem thx!

 9. Drakehun
  2014. május 19. - 04:50

  Sziasztok!
  Nekem is el lopták, szét selvige -lték a cuccaimat és a hacker be állította magának a hitelesítést, így esélyem nem volt belépni, bár mikor reseteltem a jelszavam, akkor ő sem tudott belépni.
  A support elég gyors és korrekt volt, így vissza kaptam mindent.

 10. Glesmus
  2014. május 19. - 12:00

  Sziasztok!

  Abban tudna valaki segíteni, hogy az előző telefonommal beállítottam ezt az időkódos belépési módszert, most viszont telefont cseréltem és csak a google accountomat tudtam hozzáadni a telefonhoz, a gw2 accountomat nem. Ahhoz,h azt hozzá tudjam adni, be kéne lépnem de ahhoz meg kéne kód. Ilyenkor mi a teendő?

  • nathriel01
   2014. május 19. - 12:10

   Ha már nincs meg az előző teló, akkor support-nak kell írni: https://help.guildwars2.com/anonymous_requests/new

   • Glesmus
    2014. május 19. - 12:25

    Köszi már írtam nekik, várom a fejleményeket.

   • Glesmus
    2014. május 19. - 12:36

    Na már vissza is állították az accountomon a mobil ellenőrzést. Legalább a supportjuk jó… :D

 11. Balage
  2014. május 19. - 12:20

  Sziasztok
  Bár ne történjék ilyen feltörés senkivel,de ilyenkor vissza adnak mindent amit eddig összehozott a játékos?Mert akkor egy jó pont Anetnek!

  • Bubi
   2014. május 19. - 12:29

   Szerencsére velem ilyen nem történt, de ahogy a fórumon olvasgattam, “visszaállítják” egy korábbi állapotba az acc.-odat, tehát mindent “visszakapsz”, ami abban a pillanatban megvolt (tehát ha feltörés után esett egy precursor, akkor azt nem kapod meg :P )

  • 2014. május 19. - 17:11

   Egyetlen egyszer állítanak helyre. Utána tiéd a teljes felelősség, és nem is állítanak többé vissza semmit.

 12. And
  2014. május 19. - 18:01

  Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, h eddig kaptam emailt ha beakartam lépni a GW-be , de most semmit se kapok csak belép, szeretnék kérni egy kis segítséget hogyan tudom “visszaállítani ” hogy újra kapjak . Köszönöm .

  • nathriel01
   2014. május 19. - 18:32

   Lépj be a honlapon az account-oddal és a Security résznél nézd meg, hogy el van e mentve a hálózat, amiről játszol. Ha igen, akkor töröld a listáról és így elvileg újra kapnod kell e-mail-t.

 13. altair
  2015. január 5. - 21:00

  sziasztok androidra melyiket töltötétek le??

 14. AtomX
  2015. május 10. - 13:45

  Hali nekem egyáltalán még az oldalra se enged belépni, mert itt is kéri ezt az authentication dolgot.Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.

  • eszem
   2015. május 10. - 14:25

   Írj a supportnak, nekem kb 10 perc alatt megoldották.

  • 2015. május 10. - 14:34

   Két különböző beléptetés létezik. Ha nincs bekapcsolva authenticator az account-odon, akkor a mailcímedre kapsz egy linket, amivel az IP-dről történő belépést kell engedélyezned. Ha változik az IP, ezt mindig meg kell tenni, de el lehet menteni az engedélyezett IP-ket, hogy azokat ne kelljen később már jóváhagyni. Többen jelezték, hogy ilyen szempontból a citromail és a freemail account-ok gondot okoztak, mert nem kézbesítették a jóváhagyó linket tartalmazó mailt.
   Ha ez van, akkor többször kell próbálkozni, spam folderben is ellenőrizni kell a mailt, hátha oda ment, vagy várni kell amíg a levelező szolgáltatód késleltetve kézbesíti, ha egyáltalán megteszi.

   Ez a gázosabb helyzet:
   Ha viszont nem IP-jóváhagyást kér, hanem authenticator által generált kulcsot, akkor esélyes, hogy hackelték az email címed és a GW2 account-od. A hackerek első körben be szoktak állítani egy authenticator-t, meg törölni szokták a karaktereket (egy karakternevet is kér a support, amire vagy nem emlékszel, vagy már törölték a karaktereket), hogy a károsult ne tudjon belépni a saját accjára, így tovább tartson neki visszaszerezni azt. Addig ők lepucolják róla az értékeket, meg azon keresztül hirdetnek, spamelnek, amíg a jogos tulaj jelzi a supportnak, hogy gond van.

   https://help.guildwars2.com/anonymous_requests/new
   Ha hack volt, ezen a linken tudsz beadni egy formot, pontosan kitöltve. (Account Issue – Specific Issue megfelelő opciójával) Megadhatsz pl. Gmail címet is, és akkor oda kapod a választ. Amit nem tudsz, azt nem kell kitölteni, de a játék aktiváló kulcsát biztosan kérik majd.

   • AtomX
    2015. május 14. - 17:05

    Hali írtam a supportnak és azt javasolták, hogy változtassak jelszót az e-mailomon és a gw2 accomon, de az utóbbin sajnos elfelejtettem a karakterem nevét, ötlet? :/

   • 2015. május 14. - 17:56

    Olvasd el a mailt újra, hátha félreértetted egy részét!
    Azt szokták írni ilyenkor, hogy változtass mail jelszót, futtass vírus-/malware-irtót, olvasd el a security ajánló postot, aztán jelentsd nekik, hogy ezeket mind megcsináltad és mindened biztonságos.

    De nyugodtan írd meg nekik válaszlevélben, hogy nem emlékszel a karakterek nevére, és küldjenek jelszómódosító linket ők, mert te nem tudsz kérni karakternév nélkül! Ezt egyébként szokta kérés nélkül is csinálni a support, de most vagy nem kaptad meg, vagy megváltoztatták az account mailt, vagy nem is küldtek linket.

 15. mnbvcvbn
  2015. október 13. - 14:36

  Hali! Az lenne a kérdésem, hogy az accomat hogyan tudom megszüntetni? (végleg)
  Köszönet előre is!

 16. Devánszki Bence
  2020. február 3. - 18:10

  Üdv miért jön olyan lassan a hitelesitőkód meg az emailemre ?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: