Kezdőlap > Egyéb kategória > Mount vagy nem mount – elmélkedés egy következő kiegészítőről

Mount vagy nem mount – elmélkedés egy következő kiegészítőről

2019. június 16. Hozzászólás Go to comments

Azzal kezdeném hogy ez valóban csak elmélkedés, feltételezünk dolgokat, többek között azt is hogy jön egyáltalán még kiegészítő a játékhoz, mert ugye még erről sincs semmi információnk. Azt ugye tudjuk hogy most nem kiegészítő hanem Living World Season5 jön, de hogy az milyen hosszú lesz és lesz-e utána kiegészítő az még kérdéses. Kaptunk azért információkat arról miket terveznek a jövőben. Régebben, még 2018-ban ugyan egyszer azt mondták egy interjúban hogy a PoF után nincs tervben több GW2 kiegészítő, de azóta sok minden történt, leépítették a cég jelentős részét és minden titokban folytatott project-jét törölték. Ami nyilván nagyon rossz hír, hogy minden tervük a jövőre nézve eltörlődött. Hogy mik voltak ezek a mai napig nem tudjuk, lehet új MMO, lehet valami mobil játék, mobil GW2..akármi, a lényeg hogy mind törölték és most minden fejlesztő elvileg csak a GW2-n dolgozik. Ez nekünk ugye azért valamennyire jó hír is, hiszen jobban tudnak fókuszálni a GW2-re. Talán ha eddig nem álltak neki a következő kiegészítőnek akkor most megtették. Szóval reménykedjünk. No, de nem erről akartam beszélni. Találtam egy érdekes videót, ami a következő kiegészítő és a mount-ok kapcsolatán elmélkedik, ezt a vonalat veszem most én is végig.

Szóval..a mount-okat kizárólag a PoF kiegészítő birtoklásával lehet használni. Ennek nagyon egyszerű oka van: ottani területeken lehet őket megszerezni. A mount-ok hatalmas húzóerőt képviselnek a játékban, rengeteg újoncnak nagyon tetszik, a régebbi játékosok meg már szinte annyira megszokták a közlekedést a mount-okkal hogy nehéz lenne most már nélkülük. Arról ne is beszéljünk ugye hogy a GemStore-ban árusított mount skin-ek valószínűleg a bevételük igen jelentős részét képzi (főleg most hogy nincs kiegészítő a láthatáron). Szóval a mount az nagyon kellő dolog lenne a jövőben is. De hogyan fér ez bele egy következő kiegészítőbe?
Mivel lesznek sokan olyanok akik megveszik majd a következő kiegészítőt és a PoF-ot viszont nem így fel kell készülni arra hogy az új kiegészítő map-jait úgy kell tervezniük hogy mount-ok használata nélkül is meg lehessen mindent csinálni, sőt célszerű lenne az is hogy a PoF mount-okkal ne lehessen hatalmas előnyöket szerezni a közlekedésében. Pl. pikk-pakk eljutni mount-tal 1-1 vista-hoz, poi-hoz amihez mount nélkül jóval nehezebb lenne.
Nézzük mik a lehetőségek:

1. Nem lesznek új mount-ok, viszont szabad lesz használni a PoF mount-okat. Megcsinálják a map-okat úgy hogy mindent el lehessen érni PoF mount-ok nélkül is az új kiegesek miatt, de nem foglalkoznak azzal hogy a PoF mount-okkal jóval könnyebb lesz. Azaz nem a mount-okra szabják a map-okat, hanem mint a core vagy HoT map-okat, pl. gyaloglásra sok waypoint-tal és egyéb map specifikus mastery-kkel (mushroom, oakheart, thermal propulsion..stb). Így meg lehet csinálni csak az új kiegészítőt birtoklóknak is a map-okat, cserébe viszont a PoF-fal és mount-tal rendelkezőknek jóval könnyebbek lesznek a map-ok és a közlekedés, sokkal könnyebb lesz elérni dolgokat (vista, poi), már csak ha a griffon-ra vagy skyscale-re gondolunk.

2. Nem lesznek új mount-ok, a meglévő PoF mount-ok megszerzésének lehetősége lesz az új kiegészítőben is. Ha belegondolunk ez nem túl jó megoldás, hiszen értékteleníti a PoF kiegészítőt, aminek elég jelentős eladási pontja a mount-ok. Másrészt hatalmas plusz munka berakni az új kiegészítőbe is a már meglévő mount-ok megszerzését, mastery-zását, hiszen pl. minden mount megszerzést, collection-t újra kellene csinálni az új map-okra. Ráadásul mindezt a játékosok nagy részének, akik már PoF-ban is játszottak megvannak és nekik felesleges tartalom.

3. Nem lesznek új mount-ok, az új kiegészítőhöz alapban járna minden PoF-os mount ingyen unlock-olva. Ez igen fura megoldás lenne és unalmas is, ráadásul picit rosszul eshet azoknak akik  “megszenvedtek” pl. a griffon vagy a skyscale mount-okért a PoF-ban.

4. Kizárnák a PoF mount-ok használatát az új kiegészítőben és más fajta, nem mount-os ötleteket találnak ki a map-on a közlekedéshez, pl. mint a mushroom, oakheart, thermal propulsion..stb mastery. Nos..ez elsőre szerintem sokaknak nem tetszene. A PoF-fal rendelkező emberek megszerették és megszokták a mount-os közlekedést, nem szívesen mondanának le róla. Így viszont mindenkinek egyenlő esélyei lennének. Természetesen ha pl. a következő kiegészítő egy víz alatti világ lenne akkor senkinek nem okozna problémát hogy nem bírja ott használni a PoF-os mount-ját.

5. Kizárnák a PoF-os mount-ok használatát az új kiegészítőben, de raknának be más mount-okat alternatívaként. Új raptor jellegűt, új springer-hez hasonlót, új repülő mount-ot..stb. Ezzel az a baj hogy sokaknak, a PoF-osoknak nem tetszene, hiszen unalmas lenne hogy ugyan olyat tudó mount-ot kellene megint megszerezni mint amit korábban a PoF-ban már megszerzett és akár amihez skin-jei is vannak már. Nagyon különböznie kellene tudásban is az új mount-oknak a régiektől, amit igen nehéz megoldani, hiszen mi mást tudjanak az új mount-ok mint nagyot vagy magasat ugrani vagy gyorsan vagy magasra repülni.

6. Nem zárnák ki a PoF-os mount-ok használatát az új kiegészítőben és még mellé raknának be más új mount-okat alternatívaként. Így akik csak az új kieggel rendelkeznek is mount-ozhatnának, de megmaradna az előnye annak is aki PoF-ból hoz mount-okat, ők használhatnák a régi bevált mount-jaikat, skin-jeiket. Viszont nekik meg unalmas lenne megszerezni ugyan olyat tudású mount-okat megint, szóval nagyon különböznie kellene tudásban is az új mount-oknak a régiektől, amit igen nehéz megoldani, hiszen mi mást tudjanak az új mount-ok mint nagyot vagy magasat ugrani vagy gyorsan vagy magasra repülni.

 

 

Nektek mi a véleményetek melyik lenne a legjobb megoldás és ha lesz kiegészítő akkor szerintetek melyiket fogják megcsinálni? Esetleg valakinek más ötlete?

 

 

Kategóriák:Egyéb kategória
 1. Aida
  2019. június 17. - 16:45

  “Rent-a-Mount”
  Ennyi. Eddig is ezzel oldották meg. Azokon a részéken, ahová mount kell, lehet majd bérelni. Vagy esetleg csinálnak valami 1x használatos itemet, ami x goldba/karmába/akármibe kerül majd és azzal 1x meg lehet idézni bárhol egy mountot. És mondjuk csak az “alap” mountokra lesz ilyen lehetőség. Beetle, warclaw, skyscale nélkül lehet élni, ezek amúgy sincsenek meg minden PoF-osnak sem. Így megkapják a mountok használatának lehetőségét a nem PoF-osok is, de nem lesznek egyenértékűek a PoF-os mountokkal, és ez sokak számára lehet egy nem túl agresszív, de jelentős biztatás is, hogy hááát csak meg kéne venni a PoF-ot is meg akkor már a LW4-et is.
  Másrészt a mushroom-ok vagy a thermal tube-ok sem jobbak ilyen szempontból a mountoknál, hiszen azok meg HoT masteryk.

 2. alterego
  2019. június 17. - 20:05

  szerintem is úgy oldják meg, mint Dragonfall-on a skyscale-t.
  plusz 1-2 új mount. még több skin még több bevétel.
  nagy baklövés lenne a POF mountok kiszorítása.
  legyünk pozitívak hátha tudnak még hasonló közlekedést segítő eszközt kitalálni mint oakheart-mushroom-tube-ok.

 3. 2019. június 19. - 11:07

  Szerintem az lenne a legjobb, ha kicsit átalakítanák a víz alatti harcot és a kövi kieg pályáinak java része víz alatti lenne.

  • Ten15
   2019. június 20. - 08:48

   Egy víz alatti térképet, ha nem is egy egész kieget, nagyon támogatnék. Jöhet tengeri mount is… és azonnal implementálhatnák PVP környezetbe is. :)

 4. Ten15
  2019. június 20. - 08:45

  Az utóbbi években már egyáltalán nincs kreativitás a kiadott tartalmakban (a sztori meg már a kezdetektől gyermeteg), ráadásul egyre ritkábban jön ki valami. Minőségi, mennyiségi romlás, pangás, langyosvíz.
  Szerintem már nem lesz semmi extra, szépen hagyják kifutni, amit nagyon sajnálnék, mert azért még rendszeresen játszom. 90%-ban WvW-t, de csak ez maradt! :)
  Remélem nem lesz igazam és megpróbálnak még legalább egy nagyobbat dobbantani. Ez esetben szerintem, hogy új mount nem kell. A griffet kiszenvedtem, a skyscale-hez, de leginkább futkározós, repetitív PVE tartalomhoz nem érzek semmi energiát és ezt a nem kicsi ismeretségi köröm is osztja. Igaz a többsége PVP-s, szóval lehet kisebbségben vagyunk. :)
  Viszont ez nekik üzlet, így ha lesz új, nagyobb volumenű térkép, akkor lesz hátas is. Ahogy előttem írta valaki skin=bevétel.
  Ha gem-ért lehetne mount-ot venni, sokan megspórolnák a macerát, ez pedig=bevétel!!! Nem is értem miért nem húzzák meg? Aki nem bírja az ilyen tartalmakat, annak úgyis szenvedés, nekik meg plusz pénz és win&win szituáció, senki nem veszt semmit.
  A bérlés nem üzlet, de jobb híján kénytelenek lesznek bennhagyni a “mountless eretnekek” és az esetleges új érkezők miatt.

  Ha a felsorolt opciókból kellene választani, akkor szerintem az 1 ill. a 6 valamelyike valósulna meg. A 2-5 elbukna az amerikai PC-n és fair-play szellemen. Személy szerint a 6-osra szavaznék.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: