PvP útmutató

Hogyan kezdj el PvP-zni

PvP-be lépés

Nyomd meg a H betűt, hogy feljöjjön a Hero panel. Kattints a keresztezett kardokra a panel bal oldalán, hogy előhozd a PvP lapot.

 • Ha rögtön be akarsz ugrani egy véletlenszerűen választott PvP csatába, akkor “Quick Join”.
 • Egyébként kattints a “Be in the Mists” gombra, és máris betöltődsz a Heart of the Mistsbe, a PvP előszobába.

Ha végeztél a PvP-zéssel, ugyanígy távozhatsz, csak most a “Leave the Mists” gombra kattints.

Tutorial area (oktatópálya)

Amikor legelőször belépsz PvP-be, egy kis oktatószigeten fogsz kezdeni, ez többször nem jön elő. Ha haladó játékos vagy, átugorhatod ezt a részt, a túloldalon egy lépcsőn fel, és beszélj az NPC-vel, vagy csak lépj át az asura kapun. Egyébként pedig a következő dolgokat gyakorolhatod be:

 • Kivégzés (“Finish them!”, stomping)
 • Élesztés (resing)
 • Pontfoglalás (capture points)

Ha végeztél, irány a Heart of the Mists, a PvP előszobája.

Hogyan kell belépni egy PvP meccsbe

A PvP előszobában beszélj a szerverböngészős NPC-vel, narancsszínű keresztezett kardok vannak a feje fölött. Választ ki a szervert, ahova be akarsz lépni. A fogaskeréknél tudsz szűrni, tipikusan levenni a teli meccseket. Ha nem mutat aktív meccseket, akkor nyomd meg a Refresh gombot, és látni fogod, hogy hányan vannak az egyes meccsekben.

A másik lehetőség az elején leírt “Quick Join”, az azonnal berak egy meccsbe.

Hogyan készíts buildet PvP-ben

Amikor belépsz PvP-be, akkor kapsz egy kész buildet, minden a helyén van benne, rúnák meg ilyenek is. Ha ez nem tetszik, átalakíthatod, minden szabadon elérhető, amíg PvP-ben vagy. Játékon kívüli eszközök is léteznek a buildgyártásra, keress rá a “guild wars 2 build tool” kifejezésre.

Az első 5 skilledet a használt fegyver és a kasztod határozza meg (másik 5 skillt kap egy warrior greatsworddel, mint egy guardian).  A 6-10 skilleket te rakod be, csak kattints a rekesz fölötti felfelé mutató  kis nyílra, és feljön a lista. Másik lehetőség: (H)ero panel, második lap, ott Slot skills. Ezt meccsek során is megteheted, csak harcon kívül kell lenned.

PvP-ben a faji skillek nem használhatók. Ha van olyan skill, amit nem tudsz berakni, akkor az valószínűleg faji skill.

Fegyverek

Más fegyvereket a bejárattól jobbra tudsz “venni” a PvP Items [Weaponsmith] NPC-nél, ingyen vannak (0 az áruk). Minden fegyvert meg tudsz venni, de nem mindegyiket tudja használni a kasztod. Utána a (H)ero panelen tudod a fegyvereket berakni,  elsőre az a lap jön fel, ahol felszerelni lehet. Minden fegyverbe egy sigil kerülhet, ez a fegyvermod. Minden modra érvényes PvP-ben, hogy nem lehet kiszedni, de nem is kell, csak felül kell írni egy újjal (minden ingyen van itt).

Heal skill

Válassz a 3 lehetőségből egyet a 6-os helyre, a gyógyító skillhelyre.

Utility skillek

Hasznos skillek, 7-9-es helyek a skill baron.

Elite skill
Az elit skillek nagyon erősek, egy ilyet rakhatsz be a 10-es helyre. Ezekből is 3 a választék.

Traitek

A Traits lap szintén a (H)ero panelen található, negyedik lap. Kattints a “Refund Traits” gombra, és utána újra eloszthatod a 70 pontot. Kasztonként 5 traitvonal van, az ezekre osztott trait pontok két dolgot adnak:

 • 2 tulajdonságot növelnek. Nem csak alaptulajdonságokat, hanem spéci tulajdonságokat is, mint például hosszabb ideig tartó boonok (buffok).
 • 5-15-25 pontnál egy fix kis traitet kapsz, 10-20-30-nál pedig egy általad választott nagy traitet.

A traitvonalak 3 tierbe (lépcsőbe) vannak szétosztva, az első lépcsőben (10 pont) csak 6 traitből, a második lépcsőben (20 pont) összesen 10-ből, a harmadik és utolsó lépcsőben (30 pont) az összes, vagyis 12 traitből választhatsz az adott vonalon. Ha rákattintasz egy üres traithelyre, akkor rögtön rárak annyi pontot arra a vonalra, amennyi kell hozzá (ha van annyi szabad pontod), és már csak választani kell.

Rúnák

PvP Items [Armorsmith]-nél a rúnák a lényeg, mert a páncélok között csak kinézetre van különbség. A 6 páncéldarabra egy-egy rúna megy, ezeknek úgy működnek, mint egy gear szett más játékokban: egy olyan rúnára az első hatást kapod, kettőre a másodikat is, stb. Teljes szettért különleges hatások is járhatnak, pl. Rune of the Golemancer teljes szettje 5% eséllyel megidéz egy gólemet, ha eltalálnak (CD 90s).

Kiegészítők

Ezeket a PvP Items [Merchant]-nál veheted meg. Egy amulettet rakhatsz be, rengeteg tulajdonságbónuszt adnak. Ez az amulett helyettesíti a PvE-ben használható nyakláncokat, fülbevalókat, gyűrűket, nincs szükség másra.

Glory (dicsőség) és PvP locker (PvP öltözőszekrény)

A glory a PvP jutalom és fizetőeszköz! A meccsek során gyűlik a glory, minél jobban játszol, annál több jár egy meccsért. A gloryból jutalomládákat lehet venni a glory vendoroknál, amelyek elszórva találhatók a  Mistsben, többféle szintű vendor van. A ládákból ritka páncélok (csak kinézet, semmi más), illetve különleges kivégzési animációt adó tárgyak jöhetnek. A szerzett cuccokat elrakhatod a PvP szekrényedbe, ha meguntad, később pedig újra előveheted, ha rád tör a nosztalgia. A Mistsben van egy Mystic Forge nevű készítőhely is, ahol a szükségtelennek tartott felszerelést lehet átalakítani véletlenszerűen valami mássá.

Mind a glory, mind a PvP locker fiókalapú (account-based).

További tudnivalók

A Mistsben északkeleten, egy romos templomban találhatók NPC gyakorló ellenfelek mind a 8 kasztból. Szétszórva vannak próbabábuk is, ahol a dodge-ot lehet gyakolni, illetve DPS-t tesztelni.

Mit kell csinálni strukturált PvP-ben?

Conquest!
Minden jelenlegi és majdani PvP térkép ugyanazon a játékmódon alapul: Conquest, 3 foglalópont (capture point, CP), 500 pontig megy meccs, az ölésekért (kill) is jár pont.

Minden térképnek van egy ún. másodlagos célja (secondary mechanic). Ha sikeres akarsz lenni, azokkal is törődnöd kell! Jelenleg három pálya ismert, N betűre jön fel a térkép és a leírás.

Battle of Kyhlo

Másodlagos cél: Hajítógép (trebuchet, treb). A csapatod bázisától közvetlenül jobbra egy domb tetején.

Az ostromgéppel egyrészt lehet a pályát bontani, például a középső foglalópont, a Clocktower ablakait és falait, ezzel új járatokat lehet megnyitni. Másrészt játékosokat is lehet ölni vele, bár elég lassan ér oda a lövés, inkább a foglalópontok körüli harcokat lehet támogatni vele. A hajítógépet meg lehet semmisíteni, azután pedig javítókészletettel (repair kit) lehet helyreállítani. Ne hanyagoljátok el a hajítógépet, értő kezekben nagyon erős! Védjétek a sajátotokat, szedjétek szét az ellenfélét!

Forest of Niflhel

Másodlagos cél: Erős NPC-k, Svanir és Chieftain

Ha ti  viszitek be a végső találatot ezek közül az egyiknek, akkor buffot kap az egész csapatod egy időre, és 25 pontot is mellé. Ha az ellenfél támadja az egyiket, akkor próbáljátok meg ellopni tőle az ölést! Igyekezzetek mind a 2 NPC jutalmát bekaszálni minden alkalommal, amikor keletkeznek a meccs során!

Legacy of the Foefire

Másodlagos cél: ellenséges Guild Lord megölése, saját Guild Lord megvédése

Mindkét csapatnak van egy jól védett bázisa, leghátul egy Guild Lorddal, akit több testőr véd. Először egy falat kell lebontani, hogy egyáltalán elérhető legyen. A Guild Lord megölése 100 pontot ad, de csak egyszer lehetséges egy meccs során.

 1. helloka
  2012. május 18. - 14:34

  trebuchet lerombolásáért 15 pontot kapsz

 2. derik9
  2012. május 18. - 15:12

  “Jelenleg nem lehet csapatot váltani, vagyis a barátaiddal egy csapatba kerülni.” ?

  • Endrosz
   2012. május 18. - 15:22

   Ha belépsz egy PvP meccsbe, a gép dönti el, hogy melyik csapatba kerülsz, és ezen nem tudsz változtatni (amikor valaki kilép, és Auto-Balance bekattan, akkor esetleg átkerülhetsz a másikba, de az se rajtad múlik). Ha két ismerős belép egy meccsbe, lehet, hogy egymás ellen kell játszaniuk — sőt, a visszajelzések szerint általában így történt.

   Az 5v5 pontszerző bajnokságok még nincsenek benne a játékban, ott természetesen olyan csapattal mész, amilyet összeállítasz, és ott átkerülni sem lehet majd a másik oldalra, nyilván.

   • ataista
    2012. május 18. - 16:41

    Tőlem stressz teszt alatt megkérdezte többször is átakarok-e menni a másik csapatba, egyszer véletlen igent nyomtam, és már át is rakott. Jellemzően akkor ha még 2v2 , 3v3 ak voltak, mikor már feltöltődött a szerver nem igazán írt ilyet.

   • miklya
    2012. május 19. - 09:37

    e-sport forever ^_^

   • derik9
    2012. május 19. - 11:51

    köszönöm a válaszokat!

 3. Almuska
  2012. május 18. - 16:39

  Engem az érdekel hogy mien értékben voltak a cuccok, és hogy a setek egységárba voltak vagy voltak kevésbé epic skinű cuccok olcsóban és nagyon epic skinűek drágábban ? és az árukhoz képest mien gyorsan jött a glory ? Láttam egy videóban hogy 80-as karmáért kapható PvE cucc 60K karma pont / szetdarab.
  Máshogy megfogalmazva, mennyire látszik a set kinézetén a vér és izzatság amit beleöltünk ? :D

  • 2012. május 18. - 21:45

   Írva vagyon, hogy a jelenlegi cuccoknál sokkal több lesz és most eléggé olcsók is! Szóval tuti lesznek vérizzadós armorok is!
   A rendszer több mindent osztályoz: Kapsz ölésre, foglalásra, katapult használatra, best score-ra. Hogy mennyit, arra nem emlékszem, csak láttam a meccsek végén a felvillanó lila kelyheket a feliratokkal, de az összegeket nem figyeltem. :)
   Viszont, szerintem elég rendesen jött.

  • Gandarel
   2012. május 19. - 15:08

   Valszeg ittis skinre lesz az ár mint GW1-ben :P

 4. Kakadu
  2012. május 18. - 21:57

  Lehet hogy csak én voltam a béna, de nem tudtam pvp-zni, úgy hogy oda mentem az npc-hez és választottam meccset, mert már sajnos nem emlékszem de valami hibaüzenetet kaptam. (nem volt tele a szerver). Szóval csak a quick-et tudtam nyomni

  • 2012. május 18. - 22:56

   Unknown server error
   Asszem, ezt írta ki. Én is találkoztam vele. Olyankor megnéztem egy másikat és a 3-4. próbálkozásra beengedett. :)

   • Kakadu
    2012. május 19. - 06:12

    Igen valami hasonló volt!

 5. miklya
  2012. május 19. - 10:33

  “Egyensúly — még dolgozunk rajta! Bármilyen konstruktív visszajelzésnek nagyon örülünk kasztok-skillek-traitek vonalon!” pontosabban milyen visszajelzésekre gondoltok ?

  • Oviom
   2012. május 20. - 10:08

   Szerintem ilyenek, mint pl.: a staffos necrót alig lehet megölni, mert mire lemegy a HPja maxon van a life force, mire az lemegy a HPja megy fel és így tovább, nerfelni kéne a staff első skilljét. ; vagy a Mesemr Greatswordje túl sokat sebez, ellenben a staffja alig ; vagy az a trait túl erős amivel kétszer lehet használni a Mantrákat, mert ez szinte megduplázza erejüket ; stb. (NEHOGY valaki ezeket komoly véleménynek tekintse, nem játszottam a bétával, csak gondolom, hogy ilyen jellegű egy visszajelzés [vagyis, hogy az ember ahol lehet az okot is megnevezi, hogy mi alalpján gondolja valamiről, hogy az nem balance-os])

   • miklya
    2012. május 21. - 10:12

    én se játszottam a bétával de pl akkor gondolom egy thieftől a 14k crt se normális itt a videó :)

 6. dobikka
  2012. május 19. - 10:33

  nekem 3ezer glory pont jött a hétvége alatt. nektek mennyi?

 7. ummbaka89
  2013. december 29. - 11:12

  Sziasztok én nem tudok pvp ni mert még sajna nem jöttem rá hogy hogyan kell de sebaj ha valaki segítene megkösszönném Felvehetnétek 1 klánba is az se ártana Zafira of Hun Köszönöm

 8. anarion
  2016. február 26. - 17:59

  Nemrég kezdtem játszani, gondoltam benézek a PVP-re (18 szintű karakterrel). Elolvastam itt a leírást, és kíváncsi voltam rá. Gondoltam, azzal nem veszíthetek semmit, ha kipróbálom a tréning ellenfeleket gyakorlásképp. Elosztottam a skilleket, a traiteket, azonban a felszerelésem az volt, amit a PvE-ből behoztam megammal, és bár valóban ott voltak az árusok, ahol az le volt írva, rosszabb dolgokat árultak, mint ami a karakteren volt, ráadásul pénzbe kerültek volna.
  Viszont ezzel a felszereléssel nem sok esélyem volt az oktatópálya ellenfeleivel szemben sem. Akkorákat sebeztek belém, hogy egy-két találattól kifeküdtem. Úgyhogy, bár a tulajdonságok 80 szintűek voltak, a felszerelés maradt 18-as, azonban az ellenfeleké legalább 80-as.

  Változott a PvP az itt leírtakhoz képest?

  Mivel, ezek után félek, hogy ha bemennék egy PvP helyszínre, és ott is ennyivel erősebb (értsd: jobban felszerelt) ellenfelek rohangálnának, akkor nem sok mindenhez tudnék kezdeni. :(
  Vagy ott szintén rabbit rangú, 18 szint körüli, nálam nem jobban felszerelet ellenfelekkel sorsol össze a rendszer?

  • gwfan21
   2016. február 26. - 18:51

   Monitorod tetején középen tudod állítani a rúnákat és sigileket a felszerelésben meg az amuletet. A felszerelésed is rendesen fel lesz szintezve azért vannak azok a szutyok armorok meg fegyverek is, mert teljesen felesleges jobb. Meghalni meg valószínűleg azért haltál meg könnyen, mert ügyetlen vagy (nem bántásból). Elején természetesen hozzád hasonló kezdőkkel fog összesorsolni, de amíg a gyakorló npc-ket nem tudod megölni szerintem felesleges bemenned meccsre. Tanulmányozd át a traitjeidet, meg skilleket, hogy mi mit csinál és mikor kell használni őket. Tudd, hogy mik azok a kasztok amiknek nem igazán érdemes nekimenned a te buildeddel, ilyesmi.

   • anarion
    2016. február 26. - 19:29

    Köszönöm. Megnézem, és akkor gyakorlok. :)

  • Rertez
   2016. február 26. - 20:12

   PvP-ben nincs stat a gear-en, ezért a lvl1 szürke szutyok ugyanazt tudja, mint a legjobb pve gear. A szinted sem számít, mindenki egyenlő. Ahogy gwfan21 írta, felül, a képernyő közepén megjelenik egy kis sisak ikon (ez csak spvp-ben látszik, amint belépsz) és azzal tudod összerakni a pvp build-ed tetszőlegesen (sok a variáció, neten találsz jó alapokat pl. itt, Conquest kategóriában: http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki). A pvp amulet és a rúna adja a statokat gear helyett. Váltogasd őket és figyeld, hogy hogy változik a hp-d, meg a többi statod! Egy lvl1-es karakter szürke szemét gear-ben ugyanolyan erős, mint a legerősebb lvl80-as. Csak a kinézetet tudod variálni. Játszani meg nehéz. Meg kell tanulni. Sok (rejtett) trükk van, gyorsnak kell lenni, ismerni kell a játékmechanizmusokat meg az ellenfeleket. Ezt csak gyakorlással lehet megoldani. Mindenki kezdőként kezdte. :) Indulj ki abból, hogy ez a játék alapvetően akciójáték és nem feltétlenül a célpontra hatnak a képességeid, hanem simán elakadhatnak tereptárgyban, játékosban, petben. Egy csomó képességnél pl. rossz ha célzol valamire, mert akkor máshogy működik, szóval autotarget off a menüben, hogy ezt kitapasztald. Sokat kell helyezkedni, gyorsnak kell lenni, nincs global cooldown és egyszerre akár több skillt is castolhatsz, ha bizonyos paramétereik ezt lehetővé teszik. Combók is vannak, meg millió trükk, amit csak jobb játékosoktól tudsz ellesni. Mindent megtalálsz a http://wiki.guildwars2.com/wiki/Main_Page adatbázisában.

 9. anarion
  2016. február 28. - 08:51

  Köszönöm a tippeket. A legtöbb gyakorló npc ellenfelet már elsőre legyőzöm a tanulópályán (van amit könnyebben, van amit nehezebben), azonban egy achilles sarkam így is maradt, a necro, mert azzal valamiért mindig vért izzadok. :)

  • Rertez
   2016. február 28. - 15:00

   Valószínűleg megesz a condikkal (itt a táblázat, ezeket figyeld magadon: http://wiki.guildwars2.com/wiki/Condition). Ezek piros ikonos debuff cuccok, amiket rád pakol. Amikor újat kapsz, a karaktered mondja is neked, hogy mérget kapott, lesántult, nem lát, stb. Az előnyös hatásokat (boons, http://wiki.guildwars2.com/wiki/Boon) is ugyanúgy dumával jelzi neked. Poison (piros ikon, koponya) alatt pl. minden heal képességed gyengül, tehát poisont le kell szedni vagy meg kell várni, hogy lejárjon és azután tudsz hatékonyan healt nyomni, különben részben elvesztegetheted a lehetőséget és várhatsz a következő alkalomra, ami talán már késő. Természetesen ezt nem lehet mindig megoldani, de törekedni lehet rá, ha tudod hogy ez hogy működik.

   Torment meg pl. jobban sebez, ha mozogsz, de anélkül is kellemetlen.
   Nem tudom, hogy a Necro NPC be szokta-e vetni, de Necro olyat is tud, hogy a rajtad lévő buffokat (narancssárga boon ikonok) egyszerre condikra váltja, tehát az előnyödből egy pillanat alatt hátrányt idéz elő.

   Van egy csomó képesség és trait, amiknél szerepel olyan sor a tooltipben, hogy “removes condition”. Azokat próbáld tartalékolni és időzíteni olyan helyzetekre, amikor túl sok condi van rajtad! Ott sorakoznak a HP-dtől jobbra ezek a piros jóságok, amikre figyelned kell és le kell őket szedni. Van persze olyan build, ami szűkölködik a condi removal lehetőségekben, de valamennyi minden build-ben akad. Tipp: Necro ellen használj blind (következő támadása célpontot téveszt) képességeket is, hogy minél több támadása menjen a levesbe! Ha van ilyened, pörgesd rajta, hogy mindig szenvedjen tőle!

   Valószínűleg még nem játszol tudatosan (kezdőknél ez természetes) és nem vagy elég gyors/agresszív a Necro ellen, ezért azt a rengeteg hp-t, ami van neki, nem tudod elég gyorsan leütni és emiatt szépen felzabál az NPC is.

   Nyugodtan kipróbálhatod magad unranked pvp-ben, mert valószínűleg kezdőkkel fog összedobálni és akkor többet tanulhatsz az ellenfeleidről. Rank 10 fölött már kapsz conquest (pontfoglalás, védés, semlegesítés, visszaszerzés) pályákat is, addig pedig csak Stronghold lesz, ami nagyon hasonlít a moba játékokra.

   • Rertez
    2016. február 28. - 15:40

    Még valami: alapból V-vel tudsz dodge-olni (Iránygomb duplán is dodge, de keybind-dal gyorsabb és hatékonyabb. Egérgombra is teheted, ha úgy kényelmesebb.). Ha ezt megtanulod jól időzíteni, akkor jelentős áttörést tapasztalsz majd a játékodban. Az elején elég ha figyeled, hogy az ellenfeled mikor hadonászik, integet erőteljesen a karjaival vagy mikor kezd valami erősebb támadásba és akkor próbálj kitérni. Evasion tulajdonsággal rendelkező képességek szintén 100% sebzéselkerülést eredményeznek, Block/Aegis pedig blokkol 1 db olyan támadást, ami nem unblockable.

    Confusion condi alatt pedig ha healt vagy dodge-ot nyomsz, akkor is sebzed magad, szóval ha kis hp-d van, kinyírhatod magad egy heal elnyomásával is!

    Ha pedig nagy bajban vagy, ne szégyellj időben elmenekülni! Mentsd a bőröd, menj inkább máshová vagy térj vissza később újult erővel, jobb esetben társakkal!

 10. anarion
  2016. február 28. - 19:15

  Köszönöm a tippeket. :) Hasznosak voltak. Egy az egyben már egész jól megy, 90%-ban én nyerek, úgyhogy kiptóbáltam néhány unranked pvp meccset is. :) 4-ből 4 alkalommal más pályára dobott a gép, és mind a négyszer ki is kapott a csapat, amelyben voltam, de vigasztal, hogy jópár ellenséges karakterrel sikerült végeznem.
  Igaz, néha kicsit kaotikus volt, mert a mikor nagy volt a kavarodás, akkor nem sok mindent látott az ember. :)

  • Rertez
   2016. február 28. - 20:10

   Ugye nem hot join szerverre mentél, hanem pvp menüben fent azt a bazinagy unranked arena gombot nyomtad? Ne menj a hot join gyakorlószerverekre! Használd az arena queue gombokat, mert akkor megpróbál hasonló játékosokkal összerakni! A pvp menüben még találsz olya fület is, hogy “reward tracks”. Ott választhatod ki, hogy milyen témájú jutalmakat szeretnél pvp-ben kapni. Egy xp csík szerű cucc mutatja a kiválasztott track alatt, hogy hol jársz benne. 40 állomása van minden tracknek. A legtöbbet lehet ismételni is, meg van egy csomó lockolt is. Próbáld ki azokat is, hogy melyik mit ad! Unranked arena meccseket játssz, azokért rendesen kapod a rank xp-t meg a jutalmakat is. Ha 4 különböző térképre dobott, akkor szerintem nem azon voltál, de lehet hogy megint variáltak ezekkel is.

   • anarion
    2016. február 29. - 07:24

    Nem hiszem. A normál PvP menüben választottam az unranked arena-t a ranked helyett. Azután várni kellette 1-3 perc között, majd a rendszer feldobott 3 pályát (conquest, stronghold vegyesen), amelyből választani kellett, hogy melyiken szeretnék játszani. Conquestet választottam általában, bár, még ez sem volt biztos, mivel ezután még “sorsolt”, így az esetek egy részében nem is a választott pályára kerültem.

    A társak, ellenfelek között volt, akin látszott, hogy hozzám hasonlóan kezdő, de volt olyan is, akinek a cuccain látszott, hogy nem ma kezdte a játékot… esetleg csak most kezdett pvp-t játszani. Illetve volt olyan csapat, amelyen látszott, hogy nem mai csirkék (legalábbis voltak benne tapasztaltabbak is), mert határozottan mozogtak a pályán, tudták mikor, hova érdemes menni, mikor, mit csinálni.

   • Rertez
    2016. február 29. - 14:19

    Oké, akkor jó helyen voltál. A szavazásnál mindenki választhat a 10 összesorsolt játékosból. Ha több különböző map-ekre szavaztok, akkor egy 1-100 roll után a szavazatok alapján súlyozva dől el, hogy melyiket kapjátok. Így ha mindenki ugyanarra szavaz, csak akkor 100%, hogy azt is kapjátok.

    Külön MMR van unranked és ranked queue-ban. Unranked jó akkor, ha új build-eket szeretnél kipróbálni, gyakorolni akarsz, tanulod a map-eket (ranked q-ban viszont kevesebb pálya van és pl. egyáltalán nincs Stronghold), spvp rank növelése érdekel (pl. finishereket kapsz minden 10. rank után), esetleg értelmesebb játékosokat, barátokat keresel tapasztalat alapján, hogy utána velük 2-5 fős party-ban jelentkezhess be, de simán játszhatsz mindig solo-ban is. A matchmaking többek közt számításba veszi, hogy party-ban vagy-e, hogy mekkora a party-d és hogy közületek mi a legmagasabb MMR (MMR tanking elkerülése miatt, hogy ne legyen trükközés boost-tal). Kedden indult a mostani PvP season és emiatt reset volt, ezt el is felejtettem. Szóval igen, tényleg összedobál régi játékosokkal is, főleg ha kevesen vagytok unranked queue-ban, mert mindenki más inkább ranked-ben játszik, ahol főleg Division és csapatméret alapján próbálja összesorsolni a játékosokat a matchmaking rendszer, de pl. ha épp mindenki Necróval akar játszani, akkor nyilván nem lehet elkerülni, hogy ne kerüljön egy csapatba több Necro. A legendary wings megszerzése miatt is inkább a ranked a népszerűbb. Unranked-ben nincs Division és nem rontod a ranked MMR-t ha ott játszol.

    A friss változásokról rövid magyar összefoglaló: http://guildwars2.hu/2016/02/18/02-23-a-2-pvp-szezon-es-a-vele-jaro-valtozasok/

    Teljes angol post: https://www.guildwars2.com/en/news/pvp-league-season-two-changes/

    Amit Shantey lent linkelt, ott tényleg jó és rövid útmutató videókat találsz pár, kezdőknek (is) nagyon hasznos témában. Kevés van, de azok nagyon jók.

    Ha meg megtetszik egy másik build/role/profession, simán csinálhatsz új karaktert és azon is kipróbálhatod.

 11. Shantey
  2016. február 28. - 22:22

  Teljesen nulla tudás mellett csak ajánlani tudom ezt az oldalt.
  http://qqmore.net/

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: