Sylvari

A sylvarik nem születnek. A Pale Tree alatt ébrednek fel, az élet-előtti Álomban összegyűjtött tudással a birtokukban. Ezek a nemes lények utaznak, keresik a kalandot és küldetéseket hajszolnak. Arra törekszenek, hogy kíváncsiságukat szolgálattal, mohóságukat lovagiassággal és hadviselésüket becsülettel egyensúlyozzák ki. Mágia és misztikum fonódik egybe, hogy formálja ennek a nemrég felbukkant fajnak a jövőjét.

A sylvari egy talány. Megjelenésre emberszerű, természetükben növények, nem régóta, csupán 25 éve járják Tyria földjét. Senki sem tudja miért jelentek meg ily hirtelen Tyria-n, még maguk a sylvarik sem, ezért kutatják létezésük célját a világban.

Habár a sylvari ember alakú, ha közelebbről megnézzük akkor kiderül, hogy a húsukat indák és levelek alkotják, hajuk helyett lomb és szirom található, ereikben pedig aranyló növényi nedv folyik.

Mindannyian egy szülőtől származnak – a hatalmas Pale Tree-től, amely uralja a Tarnished Coast-ot. A sylvarikat összeköti az Álom, egy kollektív tudat, mely táplálja és tanítja őket mielőtt teljesen kifejlődve fel nem ébrednek, némi tudással a körülöttük lévő világról. Az Álmon keresztül a legtöbb sylvarit eltölti egy belső nemesség és kíváncsiság érzet, valamint a felfedezés iránti vágy. Ahogy egyre több sylvari utazik és tanul többet a világról, egyre több tudás jut el a Pale Tree-hez, amely megosztja ezt  az új generációval, az Álmon keresztül.

A Pale Tree a Tarnished Coast fölé tornyosul, derengő törzse minden hegynél magasabb. Dús lombozatának védelme alatt, a sylvarik megépítették otthonaikat a Grove-ban, egy zöldellő, többszintes városban, ami kizárólag növényekből áll. Egyes sylvarik egész életükben a fa alatt éltek, de legtöbben a vándorlást, a kalandozást választják, és azt, hogy Álmuk emlékei vezessék őket. A sylvarik házakba, vagy ciklusokba oszlanak, amelyet felébredésük időpontja határoz meg.

A sylvari fiatal faj, mégis külső és belső kihívásokkal is szembe kell nézniük. Némely sylvari látta az Ősi Sárkányok árnyait az Álomban, figyelmeztetéseket a veszélyről, mely a felébredt világot fenyegeti. Emiatt a sylvarik jobban tisztában vannak az Ősi Sárkányok jelentette veszéllyel, mint más fajok. Zhaitan élőholt kegyencei figyelmeztető gyakorisággal másznak elő a Sa of Sorrows-ból, hogy kifosszák a sylvari földeket.

Mégis, az Ősi Sárkány kegyencei csak egy, a sok fenyegetés közül. Vannak sylvarik, akik az árnyat keresik az Álomban és akik énjük sötétebb részét fedezik fel. Ezek a kegyetlen Nightmare Court sylvarik minden egyes kegyetlen és gonosz cselekedettel hozzá kívánják adni rémálmaikat a Pale Tree-hez abban a reményben, hogy minden sylvarit a sötétségbe vezessenek.

A sylvari karaktered

Amikor elkészíted a sylvari karaktered, akkor ki fogod választani, hogy a nap mely szakaszában ébredtél fel. Azok a sylvarik, akik a Hajnal Ciklusában ébrednek fel, általában csábosak és diplomatikusak. A Nap Ciklusához tartozók bátor problémamegoldók, akik szembefutnak a kihívásokkal. Az Alkony Ciklusának sylvarijai általában intelligensek, megfontoltak. Az Éjszaka Ciklusának tagjai magányos titkolózók.

Ahogy haladsz előre, úgy válik elérhetővé számodra egy sor erős faji képesség, melyek segítségével igába hajthatod a természeti világ erejét és a Pale Tree segítségét is kérheted.

A történeted magában az Álomban kezdődik, azelőtt, mielőtt felébrednél. Ha sikeresen szembeszállsz az árnyakkal az Álomban, akkor a Caledon Forest-ben, a Pale Tree alatt ébredsz fel, ahogy minden sylvari. Egy kalandos, gyönyörű és veszélyes új világ vár rád!

A régi leírás és további cikkek a sylvari fajról itt találhatók.

 1. zoli
  2014. január 9. - 11:08

  Érdekesnek tűnik ez a faj. A napokban tervezem a játék megvásárlását valószínűleg ez lesz az általam választott faj, békésnek tűnő természete és növény külseje miatt.

  • 2014. január 10. - 15:25

   Ha elkezded a személyes történetét, akkor kiderül hogy nem mindegyik olyan békés, és a jelenleg zajló living world story is egyelőre egy copfos kis rohadék Sylvari bosszújáról szól. ;) Egyébként meg igen: természet, dzsungel, állatok. De jó mindegyik faj, és mindegyiknek jellegzetes az otthona és a története is.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: