PvP

2

Player versus Player (PvP avagy Játékos játékos ellen)

PvP az egy játékmód, ahol a játékosok egymás ellen versenyeznek. Minden PvP játékmód többnyire ugyan azt a játékmechanikát követi kivéve pár traitet és skillt az egyensúly biztosítása végett. Egyik kiemelendő változás az az, hogy a PvPben a víz alatt földre küldött játékosokat is ki lehet végezni. PvP a Mist-ben játszódik.

Mist

A The Mists a legősibb dolog a világon, pontosabban egy űr a világok és tartományok közt hol a világok lényei találkoznak.A The Mists a Lord Odran által nyitott portálokon keresztül lesz elérhető. Továbbá ez csatlakoztatja össze az összes világot és köti össze a multiverzumot, beleértve a múltat,a jelent, a jövőt és az összes dolog forrását.A The Mists közepén húzódik meg a Rift amelynek szintén a közepén található meg a Hall of Heroes.

A The Mists egy kezdetleges valóság mely a világok közt helyezkedik el és valójában ezek a valóság építő kövei. Itt tartózkodnak a különböző túlvilágiak és több isten és erősebb lényeg hazája is ide köthető.A The Mists az őt körülvevő világoktól rezonál aprócska saját valóságot teremtve,szigeteket melyek megmutatják világuk múltját. A The Mists egy csatatérként szolgál a World vs World illetve a conpetitive PvPben.

 Játékmódok

A következő játékmódok elérhetőek a Guild Wars 2-ben:

 • Strukturált PvP: a játékosok hozzáférnek az összes nagy szintű tárgyhoz, képességhez illetve traithez.
  Conquest [Hódítás]: Eddig az egyetlen játékmód a strukturált Pvpben. Kaparintsd meg a foglalópontokat és győzd le az ellenséges játékosokat további pontokért. Minden conquest térképnek meg van a maga sajátossága mint például hajítógép, ágyú használat.
 • World Versus World: A játékosok az elérhető legnagyobb szintre lesznek felskálázva, viszont a saját eddig megszerzett felszerelés,képességek és traitekkel kell harcba vonulnia több száz játékossal egy elkülönített nyitott világban.
 • Elfoglaltságok: játékosok egy megadott képesség felállást kapnak.
 • Costume Brawl: [Jelmezes bunyó]: fesztiváli versengés ahol a játékosok italok által új külsőt kapnak amikkel más lények képességeit birtokolva harcolnak más jelmezes játékossal.
 • Crab Toss [Rák dobás]: Southsun Cove térképen zajló mindenki mindenki ellen játékmódban történő mini játék ahol az a játékos nyer aki a legtovább tudja megtartani a rákot.
 • Keg Brawl [Hordós bunyó]: Norn sport Hoelbrakban ahol sok hordó sör és bunyó vár téged a kosárlabda szerű sportágban.

Jelenleg párbajozás nincs benne a játékban, de már többször is említették mint lehetséges funkciót.

PvP jutalmak

Pvpért jutalmakat speciális páncélok fegyverek és elfogyasztható tárgyak formájában kapja a játékos amit csak a strukturált PvPben lehet használni. Ezeket jutalmi ládákból lehet megszerezni, vagy mystic forgeban lehet elkészíteni. Jutalmi ládákat Glory pontból lehet megvenni árusoktól továbbá versenysorozatok [Tournaments] megnyerése és PvP rang lépésekor kaphatsz.

Legtöbb rang három féle fegyver és páncél variációt tartalmaz:

 • Közönséges: minden láda tartalmazza.
 • Szokatlan: ezüst ládából.
 • Ritka: arany ládából.

Alternatívaként a játékosok lebonthatják a megszerzett tárgyakat és az így megszerzett alapanyagokból újabb tárgyakat készíthetnek a Mystic Forge-nál.

Fegyverek és páncélok

Light Armor (Scholar) Medium Armor (Adventurer) Heavy Armor (Soldier) Fegyverek
Rabbit(rang 1-9)
Deer(rang 10-19)
Dolyak(rang 20-29)
Wolf(rang 30-39)
Tiger(rang 40-49)
Bear(rang 50-59)
Shark(rang 60-69)
Phoenix(rang 70-79)
Dragon(rang 80-89)
Versenysorozat
Versenysorozat
Ismeretlen Rang

 1. Mad Pig
  2011. augusztus 18. - 01:17

  nem lesz a conquesten, és WvsW-ön kivül más játékmod, mert akkor csak szétfarigcsálnák a közösséget,de ezt már le is irták pár cikkben anetesek tudtomal. GW-ben amugy volt idöszak amikor 8 féle aréna volt, hát nem segitett tul sokat a játéknak.

  • nathriel01
   2011. augusztus 18. - 01:19

   Originally Posted by Regina Buenaobra
   Just to clarify: Conquest is not the only PvP game type. We have other formats that we are not ready to talk about, so for gamescom we are focusing our information releases on formats that we are ready to talk about. We’ll talk more about other PvP game types in the future. :)

   Secondly, as I mentioned in another thread and on our social networks, the World vs. World format is still in the game. Again, for this set of information releases at gamescom/PAX, we’re focusing on stuff we’re ready to talk about in public. We’ll have more about that in the future when we’re ready to share more information about it. :)

 2. 2011. augusztus 18. - 02:09

  Én mondjuk arra lennék kíváncsi, hogy szobákat a játékosok hozhatnak létre, vagy lesz sok adott szoba, vagy esetleg bérelni kell Anet-től?
  Azt írták ugye, hogy a PvP játékokba a világ bármely pontjáról csatlakozhatsz, nem csak a saját szerveredéhez! Kilistázza a szobákat! Akkor a távolság miatt beleszól e a ping a reakcióidődbe? Mert ugye sok a mozgás, reflexek kellenek stb. és ha mondjuk egy amerikai szerveren tolod, akkor csökkennek az esélyeid. Vagy kitiltanak mert lagger vagy! :D
  Az éves versenyek is ilyen “világ szinten” fognak zajlani vagy régiókra lesz felosztva?
  Több kérdés hirtelen nem jut eszembe! :)

  • Zen Paradox
   2011. augusztus 18. - 09:09

   Igen, játékosok is hozhatnak létre szobákat tetszés szerinti beállításokkal, pl indíthatsz 1v1 szobát is, ez helyettesíti a scrimmage (illetve duel) módot.

 3. Tanki
  2011. augusztus 18. - 09:58

  Hát olyan GW1-es, guild lord csapkodós, zászlót bevivős morale boostért mód gondolom lesz, mert miért ne, egyszer már bevált. Többiről fogalmam sincs, mondanám, hogy CTF, de annál azért csak eredetibbek. :P Vagy lehet CTF de valamivel majd megspékelik kicsit, hogy változatosabb legyen.

  • Mad Pig
   2011. augusztus 18. - 12:11

   Nagyon remélem elfelejtik a Guild Lord csapkodos formátumot, mert eléggé gagyi volt GW 1-ben, még ugy is hogy 5 évig toltam azt. :D Ez a conquest mod viszont nagyon tetszik, nemhiszem hogy kéne még pluszba mellé 1-2 játékmodnál többet berakni mert csak szétforgácsolná a játékosbázist.

 4. mrduck
  2011. augusztus 18. - 10:17

  bocsesz ha már valaki elküldte de itt van egy friss pvp videó

 5. 2011. szeptember 1. - 18:30

  Valami fellendülést kérek a commentek terén emberek :) Dobjon fel valaki egy ötletet és vitassuk meg vagy bármi. :)

  • Alien
   2011. szeptember 1. - 21:03

   Miért nem kék az ég?

   • 2011. szeptember 5. - 23:05

    Meteorológusok szerint Ascalon környékén erős légszennyezés van ezért fekete. :P

 6. Nix
  2011. szeptember 6. - 10:08

  Amúgy… én azt nem értem, ugye a MIsts-ben lesznek a pvp csaták. Szóval a Mists-en keresztül visszautazunk az időbe, a Kyhlo-i csatához, ahol végülis a ZoS küzdött az A’sC-vel (Zealots of Shiverpeak és Ascalon’s Chosen). Vagy ez a jelenben játszódik? De az nem lehet, mert elvileg Kyhlo=Ascalon, szóval most ott szellemek vannak. Vagy rosszul tudom?

  • Scip
   2011. szeptember 6. - 11:10

   Már gw1ben is volt egy Hall of Heroes ami tele van UW s szörnyekkel, meg egy olyan ahol megy a 8v8v8 csata. Ha jól tudom a Mists et Balthazár hozta létre , és igy szerintem kedve szerint manipulálta a teret és idöt, ugyanakkor a pvpnek semmi köze nem lesz a régmúlt frakcióihoz .
   Amúgy szerintem ez jó kérdés lett volna a Q&A hez^^

 7. GoldRanger
  2012. március 18. - 16:58

  Jeahhhhhhhhhhhhhhh World PvP :DDDDD a legjobb =)

  “Távharc kezdeményező, avagy Ranger”
  by GoldArcher:D

 8. GoldRanger
  2012. március 18. - 16:58

  bocs, GoldRanger a nevem (mindig keverem =D)

 9. 2012. augusztus 4. - 20:24

  Nem tetszik a rózsaszín effekt, de lehet Mesmer leszek ….

  http://taugrim.com/2012/07/28/gw2-mesmer-pvp-video-core-mechanics/

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: