A Destiny’s Edge bástyái I.

2012. szeptember 20. Hozzászólás Go to comments

Destiny's Edge

„Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel.”

E cikksorozatban a híres csapat tagjait, s talán Tyria legnagyobb hőseit (persze, csak utánatok ;)) fogom górcső alá venni. Előre szólok, hogy néhány helyen erős spoilereket fog tartalmazni írásom, melyeket időben jelezni fogok. Ha szeretnéd te magad felfedezni ezen érdekességeket vagy szeretnéd elolvasni az Edge of Destiny című fantasztikus regényt, akkor ezeket a részeket ugord majd át.

Sorozatunk első hőse nem más, mint a Seraph dicső kapitánya, az emberek uralkodójának, Queen Jennah-nak első számú rajongója és a guardianok guardianja: Logan Thackeray.

Logan

Logan szüleiről nem igazán lehet tudni semmit, annyi viszont bizonyos, hogy Keiran Thackeray és Gwen leszármazottja. E két ikonikus karakterrel a Guild Wars első részében találkozhatunk is. Közel 200 évvel ezelőtt, amikor még a charrok az emberek ellenségei voltak Keiran az Ebon Vanguard egyik tisztje volt és ő volt a parancsnoka az Ebon Falconsnak, mely egy rajtaütésekre, nyomkövetésre és gerillaharcra specializálódott elit alakulat volt.

Gwen Thackeray az Ebon Vanguard parancsnoka volt, s emellett a GW1-ben számtalan alkalommal kísérte el a játékost segítő hősként. Aki végigjátszotta az Eye of the North kiegészítőt, az láthatta, ahogy a románc kialakul közöttük és később annak is tanúja lehetett, mikor a két hős összeházasodik.

Logan sem esett messze ősei fájától, mert mikor a könyvben először találkozunk vele, egy felderítő osztag vezetőjeként ismerhetjük meg.

Innentől kezdve SPOILEREKET fog tartalmazni a cikk, mely az Edge of Destinyre vonatkoznak. :)

Most okkal merülhet fel a kérdés, hogy ha a játékban már a Seraph parancsnoka, akkor mit keres egy egyszerű felderítői pozícióba? Ez annak köszönhető, hogy a bátyja, Dylan Thackeray volt régebben a Seraph parancsnoka és ez egyfajta lázadás volt ellene. Nem voltak túl jó viszonyban, mivel Dylan lenézte öccsét, aki amolyan zsoldos felderítő volt és sokszor szegődött karavánok mellé kísérőként.

Logan és csapata éppen egy charr légión ütnek rajta, ahol mint később kiderül, Rytlock Brimstone is szolgál. A felderítőknek sikerül megölniük a charrok egy részét egy sziklaomlás köszönhetően, azonban arra nem számítanak, hogy lesznek túlélők, akik nem veszik jó néven a támadást. Nem kell sok idő, hogy üldözőkből üldözötteké váljanak. Egy izgalmas hajsza után a charrok megmaradt hada sarokba szorítja az embereket, ám nem örülhetnek sokáig, mivel egy csapat ettin támad a két csapatra. Végül a hatalmas csata végeztével csak Rytlock és Logan maradnak életben. Itt kezdődik el kettejük különös kapcsolata, mely időnként rivalizáló és ellenséges, máskor pedig szinte testvéri szinteket ölt.

Logan és RytlockViszonyuk több okból is furcsának nevezhető. Egyrészt a charrok és az emberek közötti háborúk mindkét fél személyiségén nyomot hagytak, nevezetesen a másik faj utálatát, másfelől pedig az sem javít a helyzeten, hogy Rytlock, Rurik herceg legendás kardját, Sohotint birtokolja. Ebből a későbbiek során elég sok konfliktus származik, mégis egyfajta kölcsönös tisztelet alakul ki bennük a másik fél irányába.

Queen JennahSzintén a könyv hasábjaiból tudhatjuk meg, hogy hogyan ismeri meg Queen Jennah-t az emberek királynőjét, aki különös érdeklődést mutat iránta. Vele először egy aréna viadal közben találkozik. Sok minden történik még előtte, ám a lényeg az, hogy egy Lion’s Archbeli csetepaté következtében a csapatnak (ekkor még csak Loganből, Rytlockból és Catiheből áll) csatlakozniuk kell aréna harcosaként a városban rendezett bajnokságokhoz. A királynő, aki éppen akkor tartózkodik a városba hivatalos ügyek miatt, Logan egyik mérkőzését tekinti meg.

Mivel hősünk még a harc előtt a királynőnek ajánlja fel a győzelmét, Jennah megajándékozza a harcost egy ruhadarabbal, melyet szinte ereklyeként hordoz magával.Később a történetben Queen Jennah kinevezi Logant a személyes bajnokának és egy mágikus köteléket hoz létre közöttük. Ez a kötelék azonnal jelzi nekik, ha az egyik fél bajban van, így a másik azonnal segítségére siethet.A regény végén pont ez a kötelék vezet el ahhoz a helyzethez, mikor Logannak választania kell a bajtársai és királynője között. Ez a döntés nagy hatással van mind a személyiségére, mind pedig a Destiny’s Edge-re, s így a játék történetére is.

Ami még érdekes kérdés, hogy Logan mit érez a királynő iránt? Vajon csak hűséget az uralkodója felé vagy többet is? Esetleg Jennah bűvölte el mesmer képességeivel?

Szerencsére a játékban minden bizonnyal választ kapunk erre a kérdésre. ;)

LoganEnnél többet azonban nem árulok el ebből a szálból. Akit érdekel részletesebben, az olvassa el a regényt! :)

SPOILER vége :)

Logan mind a Destiny’s Edgeben, mind a játékban, védelmező szerepet tölt be, ami nem véletlen, hisz’ egy nagyon erős guardian. Jellemét tekintve egy igazi hazafiként írhatnám le, hűsége a hazája és királynője iránt megingathatatlan. Akár az életét is képes volna feláldozni hazájáért, ugyanakkor néha túlságosan is naiv és tehetetlen, melyek nem túl pozitív tulajdonságok egy vezető számára. Ezen negatív tulajdonságai, főleg az emberek személyes sztorijának némely részeiben nyilvánulnak meg. Sokszor csak bólogat mindenre, amit a játékos mondd, akár van alapja, akár nincs és nehezen tudja maga elintézni a dolgokat, amiket egy parancsnoknak nem ártana terelgetés nélkül is megtennie.

Ennek ellenére Logan alapvetően jó karakterként ismerhetjük meg, akinek vannak hibái. Igazából amolyan tipikus ember. Ahogy a mondás is szól: „Mindenkiben van fény és némi sötétség is. A kérdés az, hogy melyik részre hallgatunk. Az jellemez minket”.

Guardian

A Destiny’s Edge szétesése után talán ő az, aki a legjobban elidegenedett a csapattól, különösen Rytlocktól, akivel már-már ellenséges viszonyba került. Többször is megfenyegetik egymást, ha legközelebb találkoznak, akkor ellátják egymás baját, ám a lelkük mélyén még mindig megvan bennük az a bajtársias kapocs, ami kialakult.

Vajon sikerült elsimítaniuk nézeteltérésüket vagy tanúi lehetünk egy Rytlock – Logan párbajnak?

Nos.. a játékból kiderül majd. ;)

Végezetül egy kis felmérés következik: A kommentekben tüntessétek fel, hogy legközelebb melyik hősről szeretnétek olvasni? :)

  1. Zamoya
    2012. szeptember 20. - 10:52

    Király cikk! Szeretem az ilyen lore dolgokat összegyűjtve olvasni. Rytlock Brimstone-ról és arra is kitérhetnél a spoiler sarokban, h HOGYAN szerezte meg a kardot, ha találsz róla némi infót. Szép munka! Köszönjük!

    • 2012. szeptember 20. - 11:27

      Azt senki sem tudja, mivel Sohothint utoljára Ring of Fire Island-en látták, ahol Rurik meghalt. Hogy onnan hogyan került ki, és végül hogy került Rytlockhoz, nem tudjuk.

      • 2012. szeptember 20. - 16:08

        A Scepter of Orr elteleportált (egyes források szerint Glint közbenjárásával) egy biztonságos helyre a Ring of Fire Islandről, amikor az Undead Lichet megöltük, amit később Livia meg is talált. Lévén, hogy Sohothin és Magdaer is Orrian Artifact, valószínű a Sohothinnel is valami ilyesmi történhetett, amikor a vulkán újra kitört. Innentől annyi lehetett megtalálni, mint Liviának a Scepter of Orrt. És ha már itt tartunk, vajon a Scepter fel fog tűnni a játékban? Mert bár az ikertestvérét a Staff of the Mistset ledobtuk a Hallowed Pointnál a mélybe (ez volt az egyetlen módja a megsemmisítésének, hogy nehogy megint valami gonosztevő kezébe kerüljön), arról semmi info nincs, hogy Livia mit csinált vele, és hova lett azután.

  2. Aurax
    2012. szeptember 20. - 11:09

    Jó cikk, köszönjük! Jöhet Rytlock! :)

  3. 2012. szeptember 20. - 11:29

    Köszi! Jó cikk. Azért szeretik egymást ők a szívük mélyén. :D
    Jöhet az a tetves charr! :)

    • Aurax
      2012. szeptember 20. - 12:07

      Nem tetves az, maximum bolhás. de sokat járunk vízbe pancsolni így azok sincsenek :)

  4. 2012. szeptember 20. - 12:03

    necrofeel :
    Köszi! Jó cikk. Azért szeretik egymást ők a szívük mélyén. :D
    Jöhet az a tetves charr! :)

    Jössz te még a Fekete Fellegvárba… :)

    A következő fejezetben én is nemes Vezéremet szeretném látni.

    • 2012. szeptember 20. - 13:01

      Lenyűgöz a technológiájuk és az építészetük, de minden partyban velük van a baj. XD

      • MaDFoX
        2012. szeptember 20. - 13:13

        A technológiájuk hagyján, DE az építészetük???!!
        Így képzelnék el egy ókori római roncstelepet :D Acél falak, halálcsillag, ahol nem rozsdás ott mocskos… Igaz némelyik elég hmmm… nagy… de attól még kupac fém, összekalapálva, hogy megálljon.
        Asuráknál VAN építészet (igaz, kicsit mintha túllennének a fénykorukon, nem ártane agy új belsőépítész sem), Emberek is felhúztak pár elég tűrhető várost (és kivételesen vannak bútoraik is itt ott), Norn-ok csak a jégkunyhó-szénaboglya vonalon mozognak, A zőccségesek, meg nem is építenek, növesztenek maguknak ruhát, házat, házikedvencet… …ami sikerül éppen… csak aztán el ne felejtsék locsolni és össze ne keverjék… ;)

      • 2012. szeptember 20. - 13:29

        Tény, hogy esztétikailag az emberek vannak a csúcson építészet terén, Divinity gyönyörű, Ebonhawke meg személyes kedvencem. :)
        De nekem valamiért nagyon tetszik a charr főváros is. Az is szép, a maga elborult módján. :)

  5. MaDFoX
    2012. szeptember 20. - 12:29

    Catihe-t gyorsan meg tudod írni, nem hosszú! :D

    • MaDFoX
      2012. szeptember 20. - 12:30

      Ehh… Szóval Caithe-t… Mentségemre szóljon, hogy te is rosszul írtad :D

  6. 2012. szeptember 20. - 13:26

    “Tyria legnagyobb hőseit (persze, csak utánatok ;))”

    Na igen… Már megint “én” vagyok a világmegmentő, de legalább a párbeszédek lehetnének visszafogottabbak. Nekem már kifejezetten zavaró, hogy – tényleg csak kis túlzással – minden egyes mondatban a képembe tolják, hogy mekkora hős vagyok, és ha ez nem elég, a mentorom is leveleket írogat, hogy már többszörösen túlszárnyaltam, amit ő egész életében elért. Egy idő után már muris ez a hatalmas pátosz, számomra csalódás a personal story (mondjuk már a legelején lehetett sejteni, hogy végig ilyen lesz…). Sokkal jobb lett volna, ha pl. a hősök mellett a névtelenség homályában maradunk. Lassan már akkora sztár lesz a karakterem, hogy nem bírja elviselni a nyomást és a drogokhoz fordul…

  7. 2012. szeptember 20. - 13:32

    Én személy szerint Rytlock, Caithe, Eir, Zojja(-ék) sorrendnek örülnék.

    • 2012. szeptember 20. - 13:36

      Én pont fordított sorrendet szeretnék :) És Logan érdekelt volna legkevésbé :P

      • MaDFoX
        2012. szeptember 20. - 15:18

        Jahh Logan, nekem mindíg ez jut eszembe róla (kicsit átírtam az eredetit):

        Logan, a bátor elszaladt,
        bátran elfutott, el ő.
        A vész láttán ahogy tudott,
        farkát behúzva elfutott.
        Ment messzire, s ina szakadt,
        midőn nyúlként, bátran szaladt.
        Előre csak lassan jutott,
        mert közben többször elcsúszott.
        Bátrak bátra, hős Sir Logan.

      • csigusz
        2012. szeptember 20. - 15:53

        Logant én sem csípem, de Zojja ugyanúgy érdekel mint Rytlock.

  8. Hubatka
    2012. szeptember 20. - 15:52

    Figyeljetek, lehet, hogy nem ide tartozik a kérdés, de megkérdezem azért mégis. Nekem csak holnap lesz meg a játék, viszont rengeteg Endgame-s dolgot ugye olvastam, meg hallottam.. Nem azért, de én azt szűrtem le az egészből, hogy mindenki mindig egyenlő.(?) Nos.. Nem értem.. Bemész sPvP-re megkapod a geart, és már mehetsz is.. vagy máshol, instákban megszerzed a geart.. Na jó komolyan.. Nem értem. Most akkor soha nem leszek jobb mint mások?! Bennem van egy versenyszellem és imádom, az olyan játékokat ahol a 0-ról indulsz és felkell küzdened magad a csúcsig. Oké, hogy itt arra törekedtek ,hogy mindenkinek jó legyen, de ez így nem játék. Szerintem az MMORPG-knek van egy ilyen feeling-je, hogy elnézem a többieket, és elcsodálkozom mennyire jó cuccaik vannak stb. Ezért énis törekszek arra ,hogy jobb legyek! Nah most remélem ez itt is így van, bár amennyire most látom a helyzetet nem igazán hiszem ezt!!
    Bocs, ha félreértettem valamit, vagy ha nem így van a dolog! Kérek szépen válaszokat ! :)

    • Mephi
      2012. szeptember 20. - 16:53

      Nos itt nincs gear. Próbálj meg úgy legyőzni másokat, hogy egyenlő feltételekkel indultok. Aztán amikor ott állok feletted az arénában és Te a lábaim előtt heversz, akkor gondolkozz el azon, hogy nem azért győztelek le, mert jobb a cuccom, hanem mert abban az összecsapásunkban ténylegesen én voltam a jobb. (Mielőtt valaki arcoskodással vádolna, természetesen fordítva is történhet a dolog.)

      Jöhet a cica :) Rytlock!

    • hopp
      2012. szeptember 20. - 17:04

      Nem ide tartozik, de ha már itt van, leírom a tényállást. PVE-ben 0-ról indulsz, és gyűjtöd a gear-t. 80-as szinten mindegyik exotic gearen ugyanannyi stat van (az eloszlásban van különbség), a fő különbség abban van, hogy hogy néz ki a cucc. Tehát a 80-as craftolt exotic gear az ugyanolyan erős, mint a 80-as exotic dungeon gear. Az igazi májérság a legendary fegyver, az jobb, mint az exotic, és nem kis meló összeszedni. WvW-ben ezt a PVE geart használod, tehát ott vannak erősebb és gyengébb karakterek, viszont sPVP-ben mindenkinek ugyanolyan cucca van, a gyűjtött pontokból csak májerebbül kinézőt tudsz szerezni. Ez abból a szempontból nagyon jó, hogy itt tényleg az számít, hogy mennyire jó vagy az adott karakterrel, nem az, hogy te 2 hónappal régebben játszol, ezért 2 ütésből ölöd meg a frissen érkezetteket.

      Itt nem azon csodálkozol el, hogy mekkora szám van a stat mellett, hanem azon, hogy úgy néz ki a karakter, mint a karácsonyfa.

      • Brock Samson
        2012. szeptember 20. - 17:08

        Pve/WvW : a gear nem elonyt biztosit, hanem kulonbozoseget. (Egyenlo szintuekre ertendo, kulonbozo szintuek termeszetesen nem enyenloek.)

        1, Kinezetbeli kulonbseg. Magaert beszel.

        2, Karekterepitesi kulonbseget. Tehat nem kifejezetten elonyt szerzel, hanem lehetoseget kapsz, hogy valameny iranyba tereld a karaktered felepiteset. (Pl: kozvetlen sebzesre gyursz/condition damagere elezed ki, stb)

        sPVP: Csak kinezetbeli kulonbseg van, teljesen gyakorlat es ugyesseg fuggvenye a gyozelem. (Tournamentben csapatjatek is hozzaadodik.)

        Felmerul a kerdes: miert jatszom, ha nem kapok jobb geart?
        Valasz: Counter Strikeban vagy Quakeben vagy Fifaban sem gear-ert jatszanak az emberek. Az elvezetert, presztizsert, elismeresert vagy siman a gyozelem erzeseert jatszanak. Itt is igy van.

    • Kozzy
      2012. szeptember 20. - 17:04

      Ebben a játékban a “jobb és jobb cucc” 80-ason elég hamar átvált szebb és szebb skinre (kinézet). Itt az end-game az a cuccok kinézetének kifarmolása, nem kapsz jobb és jobb statos cuccokat. PvP-ben szintén.

    • Zamoya
      2012. szeptember 20. - 19:19

      Mivel csak hnap kezded el…és úgy tűnik, h képben vagy a vmennyire a game kapcsán, szépen írom le. Neked és az összes “80 vagyok brühühü, most mit csináljak, csak rontom a morált csírának” (akik persze leginkább WoW-ból merítenek tapasztalatot) üzenném:

      A game 3 részből áll, PvE, WvW és PvP. (bár a WvW vegyes)

      PvE-ben felfedezhetsz, szerezhetsz acsikat, title-ket és kinézetre egyedi, de ugyanakkor semmi extrát vagy nem sok extrát adó geart (más 80-as itemekhez képest). Ehhez fűzném hozzá: 1 db. legendary weapon ahogy elnéztem, nagyobb távlat, mint anno az obsi armor volt a megjelenés után a GW1-ben. Aki gamelt azzal, érteni fogja.

      PvP-ben hála az égnek a sok “habos szájú” kockulás eredménye nem látszik a gearen, vagyis csak a skilleknek és traiteknek megfelelő gear lehet a cél és nem az, h erősebb cuccod legyen, mert NEM lehet. Miért is jó ez? Mert nem az dönti el a párbajt, hogy napi 10 vagy 2 órád van játszani és emiatt jobb cuccaid lesznek, hanem az, hogy milyen ügyes vagy és milyen jól használod ki a lehetőségeket.

      WvW jelenleg egy nagy kavalkád de alapvetően kielégíti mindkét tábor rajongóit. Szép ostromok vannak benne, ölheted a másikat, megmutathatod, mennyire skilles gamer vagy. Ugyanakkor felfedezhetsz, gyűjtögethetsz, ugrálhatsz a nyaktörő puzzleken és persze idegeskedhetsz sokat, ha leestél.

      Miért jó ez a rendszer? Mert a kikapcsolódás a cél, hogy mindenkinek jó legyen. Aki hatalmas instákat, über geart vagy one shot kill-t akar menjen máshová. Itt nem a gear dönt, hanem a skill és tapasztalat. Mellesleg kíváncsian várom az első embert, aki összerakja Sunrise-t és Twilight-t. :P

      Elnézést, ha megbántottam vkit.

  9. Blair
    2012. szeptember 20. - 17:00

    Sziasztok!
    Kezdő vagyok elnézést előre is ha valakit kiakasztok, csak ma érkezett meg a játék. Csak annyi lenne a kérdésem, melyik szerveren van a legtöbb magyar játékos, hova érdemes mennem? Előre is köszönöm a választ!

    • 2012. szeptember 20. - 17:08

      Több helyen ki van írva, de egye fene ide is leírom. :)
      A legtöbb magyart a Whiteside Ridge szerveren találod.

      • Blair
        2012. szeptember 20. - 17:11

        Igen, közben már észre vettem én is :D Azért köszönöm!

  10. myrrdhinn
    2012. szeptember 20. - 19:18

    Köszönöm a dicsérő szavakat! :)

    Viszont a témához nem kapcsolódó kérdéseket legyetek szívesek a chaten feltenni. Azért van a szentem :)

  11. nauryll
    2012. szeptember 20. - 21:58

    Rytlock után esetleg lehetne majd Eir Stegalkin is?^^
    Csak mert imádom a norn kultúrát. :$

    • myrrdhinn
      2012. szeptember 20. - 22:04

      Mindegyik sorra kerül majd ;)

      • nauryll
        2012. szeptember 20. - 22:08

        Csak ki marad a sor végére… Igazából közvélemény-kutatást tartottál, én pedig mindegyik hős történetét nagyon szívesen elolvasom. Talán nem nagy kedvvel a földszintes szörnyikékét. :P

  12. Daviez
    2012. szeptember 21. - 07:24

    Remélem Rytlock a kövi :P

  13. BGyulaHUN
    2012. szeptember 21. - 08:21

    Sziasztok! Meg tudnátok mondani,hogy melyik a másik magyarul kiadott GW2 könyv címe?
    És igen,jöhet Rytlock! :)

    • BGyulaHUN
      2012. szeptember 21. - 08:22

      Ja és nagyon nagy ötlet volt ez a cikk! Köszönöm!

    • Plo Koon
      2012. szeptember 21. - 08:30

      Lehet tévedek de még nincs kiadva, és a Destinys Edge (Végzet Pereme) lesz ha kész a fordítás

    • MaDFoX
      2012. szeptember 21. - 08:51

      Elméletileg, Szeptember 28. a megjelenés napja, azaz egy hét múlva…

  14. Messen
    2012. szeptember 21. - 10:14

    Már biztos borzaska lesz a következő, ezért harmadiknak Caithe lehetne. Hatból hét karakterem sylvari ;) Köszi ezt a cikket, de továbbra sem tudtam megkedvelni Logant. Egy picit sem.

  15. Kovács Péter
    2012. szeptember 21. - 15:43

    Valamit nem értek… Próbáltam wariorral meg elementalisttal meg thieffel is de egyikkel sem tudtam győzedelmeskedni sPVP ben ha 1v1 re került sor. Tisztában vagyok vele, hogy idő megtanulni igazán jól bánni egy kaszttal, de azért még is csak….nem ma kezdtem a játékot hamar megvolt és a warimmal sokáig voltam és annyit PvP ztem amennyit csak tudtam de kb a fele HPját szedem le az ellennek mire én megdöglök. Valamit rosszul csinálok vagy ez így van kitalálva? Am Eir a kedvencem :D

    • MaDFoX
      2012. szeptember 21. - 15:54

      Igen ez így van kitalálva, valószínűleg ki van kapcsolva az optionsban hogy nyerj…

      • 2012. szeptember 21. - 17:18

        Olyan kis szenya vagy :)

      • 2012. szeptember 21. - 17:52

        de jó volt! :D

    • nedvedicious
      2012. szeptember 21. - 22:02

      Egy magyarázat lehet csak. Még nem találkoztál velem sPVP-ben.

    • 2012. szeptember 22. - 08:43

      Ilyenkor szokás azt mondani, hogy gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. De néha ez sem segít. Én vagy egy éven át napi rendszerességgel játszottam az Unreal Tournamenttel, de hiába, nem lettem gyorsabb, nem céloztam jobban. A sakknál vagy a pókernél tényleg hatásos volt a módszer, de ahol a reflexek és a kézügyesség számítanak, ott a magamfajta vénember már nem rúg labdába.

  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!