Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > Leépítés lesz és több eddig be nem jelentett, nem GW2-es project-et töröltek ArenaNet-nél

Leépítés lesz és több eddig be nem jelentett, nem GW2-es project-et töröltek ArenaNet-nél

2019. február 22. Hozzászólás Go to comments

Most mégis csak kiderült hogy ArenaNet eddig “titokban” dolgozott több nem GuildWars2-höz kapcsolódó project-en is, amiknek egy részét most törölték, azaz abbahagyják. Sőt, sajnos az ezzel foglalkozó fejlesztők egy részét el is küldik a másikat valószínűleg vissza csoportosítják GW2-re. A nemrégiben kiderült Activision-Blizzard leépítésekhez hasonlóan NCSoft is átszervez és leépít, ami sajnos ArenaNet-et is érinti. Picit vicces a történet, ugyanis amint kiderült pár napja hogy az Activision-Blizzard-nál leépítés lesz ArenaNet viccesen csinált egy posztot hogy náluk van helye a jó embereknek, akkor még nem tudták hogy náluk is leépítések lesznek nemsokára. Azt hogy mennyi embert bocsájtanak el és mik voltak ezek a project-ek lehet soha nem tudjuk meg. Egy már korábban elbocsátott alkalmazott szerint (Jessica Price) 2 fő project is volt GW2 mellett, ebből az egyik már korábban határozatlan időre fel volt függesztve. De a másikon elég jelentős csapat dolgozott, néha úgy érezték hogy majdnem annyi erőforrás kell hozzá mind a jelenleg futó GW2 fejlesztésekhez. Azaz, elég sok ember dolgozhatott más, nem GW2-es project-eken. Amit fontos megemlíteni hogy semmilyen GW2-vel kapcsolatos fejlesztést nem töröltek.
Érdekes azért…vajon miken dolgozhattak? GW3? Új MMORPG? Valami mobilos játék? (Ázsiában jelentős bevételt hoznak azok, mostanában trendibbek mint az MMORPG-k). Érdemes azon is elgondolkozni hogy ha tényleg ilyen jelentős csapat dolgozott más valamiken akkor bizony előfordulhat hogy szinte senki sem dolgozott egy következő GW2 kiegészítőn..

 

Ezen felül jött egy hivatalos poszt a GW2 játékosok “megnyugtatására” is, amiben elmondják hogy a játék “nem áll le”, amit ígértek azt be is tartják, jövőre nézve továbbra is az lesz hogy a LivingWorld Season4-ből megyünk a Season5-be. Megköszönik hogy ilyen nehéz időkben is a támogatjuk őket és megígérik hogy ezentúl is nagyszerű új tartalmakat fognak adni a játékhoz.
~Szóval tulajdonképpen semmi konkrét újat nem mondtak ezzel a poszttal, leginkább arra vagyunk kíváncsiak mi lesz Season5 után.

 

Ma (02.22 péntek) magyar idő szerint 21:00-től elvileg lesz valami live stream, talán pár mount-os dolgot mondanak, mutatnak majd. Az hogy a leépítésekről és a jövőről fognak-e beszélni az nem valószínű szerintem.
Frissítve: a livestream elmaradt, érthető okokból. Bár ugyan korábban azt mondták a GW2-vel foglalkozó fejlesztőket nem érinti kirúgás a dolog, ehhez képest még azt se tudták időben bejelenteni hogy elmarad a stream (kb az indulási időpont után 3 órával jött egy Twitter poszt hogy elmarad). Ez így azért nem túl megnyugtató..

 

Forrás: https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-02-21-arenanet-reportedly-bracing-for-mass-layoffs

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: