Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > Nem mostanában jön a következő kiegésztő

Nem mostanában jön a következő kiegésztő

2018. augusztus 28. Hozzászólás Go to comments

Ebben a videóban (kb 3:30 tól) elmondják hogy a Living World Season 4 után a Season 5 fog következni, azaz sokak által LS4 után várt kiegészítő úgy néz ki később fog érkezni.
Ezen kívül érdemes megnézni ennek a cikknek a végén lévő képet is: https://www.guildwars2.com/en/news/celebrating-six-years-of-guild-wars-2/
Itt ugyanis azt írják hogy a LS4 második fele jön most majd…azaz várhatóan a LS4 összesen 6 epizódból fog állni, azaz még 3 van vissza. (Mindez persze csak feltételezés, és “fél” alatt se biztos hogy pontosan a felét értik, szóval a visszalévő 3 akár 4 epizód is lehet.)
Azaz a következő kiegészítő várható időpontja: min. 3-4 epizód még vissza van LS4-ből, az min. 6-9 hónap, utána mondjuk egy rövid 4-5 epizódos LS5 esetén is a legkorábbi kiegészítő időpont 2020 tavaszán lehet, de talán még esélyesebb a 2020 ősz.
Ez sokaknak lehet nagy csalódás és azt gondolom addigra sokan unnak majd bele a játékba, hiszen nem mindenkit érdekel a Living World, a story, az achi-zás. Persze menet közben biztos kapunk majd egyéb újításokat, tartalmakat is, pl. talán WvW-re és PvP-re, fractal-ra és raid-re is.

 

Ebben az új interjúban is beszélnek a témáról pár szót: https://www.mmorpg.com/guild-wars-2/interviews/guild-wars-2-gamescom-2018-interview-looking-back-at-living-world-1000012975/page/1
Nagyjából amit a fejlesztők válaszolnak a témáról:
“A jelenlegi rendszerrel a LivingWorld epizódokat könnyű készíteni és fent lehet azokkal is tartani az érdeklődést, jelenleg is sok játékos van még a 4. szezon mapjain a mastery-k és az achievement-ek miatt. (Hát..Istan-on a farmolás miatt valóban, de a másik 2 újabb map-on alig vannak. ~ Kozzy.) Könnyű a játékosok reakcióira és visszajelzéseire is reagálni. Van még bőven lehetőség a rendszerben, pl. a mastery-kben, mount-okban és a story-ban is még sok a megválaszolatlan kérdés. Nemsokára elér a story egy tetőponthoz és így váltunk majd a következő szezonra. Akik nagyon figyelnek át fogják látni hova tart majd a következő szezon.”
Szóval konkrétan azt hogy már készül-e a háttérben a következő kiegészítő nem árulták el. A legvalószínűbb hogy igen, készül már, de nem álltak úgy vele hogy kb 1-1,5 év elteltével ki tudják adni és ez is lehet az egyik oka annak hogy lesz még egy szezon (ami valószínűleg eltolhatja a következő kiegészítőt 2020-ra). Ami ha meggondoljuk nem is rossz dolog, hiszen még több idejük lesz egy ütős kiegészítőre, csak addig valahogy fent kell tartaniuk az érdeklődést, amihez úgy gondolom nem elég csak a Living World Story-zgatás, kellenek új funkciók, újítások WvW-re és PvP-re, Raid-re, Fractal-ra is amiket reményeim szerint néha az epizódokkal fogunk is kapni.

 

Ami a videóból még kiderül:

 • nemsokára (~a következő epizóddal) jön a következő raid wing
 • nemsokára (~a következő epizóddal) lesz új fractal
 • a következő epizódban lesz egy új “Home Instance” jellegű hely: Sun’s refuge : GW1-ből ismerős helyen(Sunspear Sanctuary), különböző feladatokkal fel lehet építeni és egyre több NPC-t hozzáadni és collection-öket és jutalmakat megszerezni (fejleszthető armor szett?). A videóban kb 4:04-től látható pár másodperc erejéig.
Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. Csillagom
  2018. augusztus 29. - 09:34

  én megvettem az új wow kieget …:’D

 2. Ten15
  2018. augusztus 29. - 11:59

  A PVE legbutább része (LS), számomra érdektelen repetitív fraktál meg raid… fantasztikus évnek nézünk elébe! :) De szokás szerint ne legyen igazam!

 3. Eszem
  2018. augusztus 29. - 17:01

  Engem már “elvesztettek” – de nem a szó szoros értelmében. Magára a játékra jó ideje ráuntam, de az LS-el,magával a storyval és az adott mapokon lévő felfedezni valókkal mindig vissza tudnak vonzani 1-2 hétre.

  Tippre a kövi kiegben a játék kap egy grafikai ráncfelvarrást is majd, mert ráfér (ne feledjük ez még mindig a gw1-nek az agyonmódosított grafikus motorja!), hiába az egyik legjobb designal rendelkező játék.

  • Chabie
   2018. szeptember 2. - 21:35

   Agyonmódosított vagy sem.. még mindig megállja a helyét.. igazából ha ennél erősebb motort alkalmaznának még jobb grafikával oda sokaknak lehet kevés lenne a gépük… (kivéve 1 nagyon jó optimalizálással(amivel ezidáig nem volt problémája az ANETnetk))

   • Ten15
    2018. szeptember 4. - 15:28

    Teljesen jó a jelenlegi vizuális “környezet”… elég ránézni az új térképekre, a fényekre, a shaderekre, textúrákra.
    Fejlődik ez, csak apránként, nem látványosan egy csomagban.
    A játékélményt fejlesszék… az tart meg, a látvány max megfog. Ráadásul így még az extra “zöld” notebookomon is elmegy.
    Tudom nem most fogják feltalálni a spanyolviaszt és az egész MMO formátum pang egy kicsit, de apróságokkal és egy két jó húzással fel lehet rázni.
    Lehet szidni sok mindent, én is azt teszem nem egyszer, de tény, hogy kevés ennyire komplex élményt nyújtó A kategóriás játék van a piacon. Hasonló WVW élményt nyújtó cucc meg alig. (BDO – felejtős PTW-grindfarm cucc, ESO – “poor man’s WvW”, ahogy valaki találóan megjegyezte, Bless – pár ember, akinek számít a véleménye menekült onnan, refund)
    Persze ízlésről nem vitatkozom, másnak biztos van jobb SPVP vagy WVW élmény itt-ott, de így “minden egyben szódával elmegy” módon sehol.

 4. chuckygwzik
  2018. szeptember 8. - 15:12

  Hát ez nem jó hír. Szerencsére azért még fut pár jó MMO. Lehet váltani időről időre mikor már kicsit unalmas az éppen aktuális kedvenc.

 5. chuckygwzik
  2018. szeptember 8. - 16:12

  Én a helyükben inkább bővíteném a csapatot és ráállítám őket, hogy készítség elő a terepet a patcherük eladására. Ez már szinte az Arenanet névjegye a világ legjobb patchere, ezt értékesíteném. Eladnák a liszenszt a fejlesztő cégek meg minden játékukba beépítenék. Biztos, sokkal többet hozna a konyhára mint eddig a 2 játékuk összesen hozott és ha még az után is az mmo piacon akarnak maradni lenne miből komolyabban megtámogatni. :)

  Ha jól elmékszem az ESO-ba az arc mimikát 1 millió dollárért liszenszelték. 1 cég 1 játék.

 1. 2019. június 16. - 17:43

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: