Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > WvW hírek az Alliance rendszerről

WvW hírek az Alliance rendszerről

Kaptunk pár hírt azokról a jövőbeli WvW fejlesztésekről amikről eddig is tudtunk, azaz az Alliance rendszerről.

 • Mikorra várható?

  Nem tudunk még rá időpontot mondani, még a belsős tervezet menetrendnek sincsenek pontos időpontjai, de próbálunk informálni időközönként titeket hogy áll a dolog.

 

 • Hogy áll most a fejlesztés?

  Jelenleg a backend fejlesztések (szerver) egy részét megcsináltuk és próbálunk teszteket csinálni. A frontend (kliens) rész addig lényegtelen amíg nincs meg a kb végleges szerveradat struktúra.

 

 • Mi a következő lépés?

  Ha kész vannak az alapvető backend szerver tesztek akkor lehet nekiállni az ennek megfelelő frontend-nek, azaz a kliens oldali résznek, pl. a user interface-nek. Ezzel párhuzamosan a backend-nél a matchmaking fejlesztése a következő.

 

 • Miért tart ilyen sokáig?

  Ez nem egy pici változtatás, elég sok bonyolult fejlesztéssel. Próbálunk a belső tervezett menetrend szerint haladni, de a megvalósítás során is jöhetnek változások és komplikációk amik miatt elhúzodhat ez a fejlesztés. Ezen felül a fejlesztésben mindig elsöbbséget élvez az élő szervereken futó játszás minőségének biztosítása (azaz a hiba javítás).

 

Nagyvonalakban a fejlesztés lényegéről:

Ezentúl nem fix világ-játékos kapcsolat lesz, azaz nem lesz rögzítve hogy ki melyik világon (szerveren) van. A világ népességét Alliance-ok (guild Szövetségek), (WvW) guild-ek és szóló játékosok fogják alkotni. Az hogy melyik világon melyik Szövetségek (igen, lehet több is ha elférnek az adott világon), Guild-ek és szóló játékosok vannak mindig változhat hogy kiegyensúlyozottabb meccsek legyenek. Egy világ létszáma limitált lesz, ennek megfelelően lesz mindig kiválasztva hogy melyik Szövetség(ek), guild-ek és játékosok legyenek az adott világon. A világokat úgy próbálják majd feltölteni minden alkalommal hogy az átlag játékos szintje hasonló legyen minden világon, azaz nagyjából egyforma létszámú és hasonló képességú világok legyenek.

Jelenleg úgy néz ki hogy egy guild Szövetség 500 játékosból állhat. Akárhány WvW guild összeállhat, de csak összessen 500 főig. A bentlévő guild-ek létszáma valószínűleg fel lesz egy picit kerekítve a számításnál hogy könnyebb legyen majd a guild-eknek esetleg némileg növelni a létszámuk (toborzás). Pl. 4 guild-es szövetség estén: valós létszám: 173+91+35+111 Kalkulált létszám felső 50-esre kerekítve: 200+100+50+150. Ebben az esetben pl. ez a szövetség már nem tudna bevenni még az 5. guild-et a szövetségbe mert túllépnék az 500 főt.

Ha minden jól megy akkor a Szövetségeknek lesz saját neve és tag-je és ezt majd lehet látni is a nameplate-en.

Hogy érinti mindez majd a sorbanállási időket? Átlagosak lesznek, azaz ha eddig nagy populációs szerveren voltál sok sorbanállással akkor számodra ez várhatóan csökkeni fog, ha eddig kis populációs szerveren voltál kevés sorbanállással akkor ez számodra várhatóan növekedni fog.

Szövetséges chat: ez olyan dolog amit szeretnének, de jelenleg technikai korlátba ütközik a megvalósítása. De tervben van, elöbb-utóbb megvalósításra kerül.

Jutalmak, Bajnokságok, Ranglisták: ez egy nagyon nagy kérdés még, nem biztos hogy lesz ilyen téren újítás. Ha lesz is akkor is csak később, miután már stabilan és jól működik az új rendszer.

Részletek a korábbi erről szóló posztból:

 • nem lesznek ezentúl fix szerverek, 8 hetente letörlik őket és újakat csinálnak, amikre a rendszer majd automatikusan besorolja a játékosokat több szempont alapján (guild, játékidő, játszott napszak, nyelv..), illetve specifikus esetben lesz lehetőség esetleg váltani is.
 • ezek a szerverek 8 héten át fognak egymás ellen játszani, minden héten ugye úgy mint eddig újra sorsolt/kiszámított ellenfél ellen.
 • ezentúl akkor a karakter készítésnél a world select-nél nem lehet majd szervert választani, a friss account-oknak se, se az eddigi transzfer sem fog létezni, csak EU-NA(North America) opció lesz
 • a 8 hetes időszakokat amíg ezek a szerverek “élni” fognak seasion-nek fogják ezentúl nevezni
 • ezentúl lesznek rejtett statisztikák minden játékosokról, pl. : mennyit WvW-zik, mikor (azaz a nap melyik szakaszában) WvW-zik, mennyit commander-kedik, mennyit és mekkora squad-ban van..stb. A részletek, hogy miket figyeljenek még kidolgozás alatt vannak. Ezek a statisztikák alapján könnyebb lesz a játékosoknak szervert találni és kiegyensúlyozni a szervereket
 • minden guild meghatározhatja magáról hogy a használt nyelvét (EN,DE,FR,SP) illetve hogy WvW guild-e vagy sem, ha igen akkor a rendszer a guild tagjait megpróbálja majd mind egy szerverre rakni.
 • minden játékos meghatározhat 1 guild-et az 5-jéből (ennyit guild-ben lehetsz ugye tag max) hogy melyiket vegye fő WvW guild-jének és az a guild alapján fogja őt is berakni valamelyik szerverre.
 • lesznek szövetségek a guild-ek között, azaz Alliance-ok. A rendszer a szövetséges guild-eket megpróbálja egy szerverre rakni.  Minden Alliance-ban lesz egy fő guild, aki létrehozza a szövetséget. Az ő guild-jük nyelve számít majd nyelvként, illetve ők tudnak behívni és kirúgni a szövetségükbe a guild-eket. Minden guild egy Alliance-ban lehet csak benne, a létrehozó guild meghatározhat 1-5 másik guild-et (számít a létszám) akikkel szeretnének szövetkezni, azaz ugyanarra a szerverre kerülni. Az Alliance-ok össz játékos létszáma limitált, jelenleg úgy tervezik hogy kb 500 lesz a max létszám. Azaz pl. lehet szövetséges 4-5 kisebb guild is, de pl. nagy guild-ből csak 2.
 • az új szerverek létrehozása és a játékosok szerverekkel való automatikus párosítása 8 hetente a seasion-ök végén, reset-kor, ugyanúgy mint eddig péntek 19:00-kor lesz (Magyar idő szerint, szóval az óraátállítástól függően ez vagy 19 vagy 20 óra).
 • ha valaki esetleg majd nem arra a szerverre került amire szeretett volna akkor lesz lehetősége váltani. A részletek (pl. hogy lesz-e Gem költsége) még nem ismertek. Ha a szerver populációja ahova menni szeretnél a max játékos limitjének 90%-a felett van akkor csak akkor enged majd átmenni ha van olyan WvW guild-ed amit arra a szerverre rakott a rendszer.
 • a 8 hetes season alatt az első 7 hétben lesz lehetőség állítani a játékosoknak a fő WvW guild-jükön, illetve a guild leader-eknek a szövetségeseken (Alliance). Az utolsó, 8. héten ezeken változtatni már nem lehet. A változtatások majd a következő season-ben lépnek érvénybe.
 • úgy néz ki hogy nem kapunk új borderland-et egyhamar, egyenlőre semmit nem tudni annak a fejlesztéséről
 • lehet lesz egy Alliance chat is (hasonló mint map vagy team chat), amiben a szövetséges guild-ek tudnak egymással kommunikálni.
 • nem lesz változtatva a borderland-enkénti max játékosszám, azaz továbbra is ~100 körül lesz 1-1 border, ennyien férnek be egyszerre a többieknek sorba kell állni

 

~Kozzy: A Szövetségekkel kapcsolatban úgy gondolom hogy valószínűleg érdemes lesz majd egy közös magyar WvW guild-be tömörülniük a rendszeres együtt WvW-zésre vágyó magyaroknak. A nagyobb PvX guild-eknek nem célszerű majd WvW guild-nek jelölni magukat, mert pl. van egy átlagos PvX guild, 400 fős, ahol kb 50-en WvW-znek rendszeresen együtt. Ha WvW guild-nek állítják be magukat akkor a rendszer 400 főnek fogja őket számolni és max 100 fővel tudnak majd szövetkezni. Viszont mivel a 400-ból aktívan csak 50-en játszanak WvW-n, így ez egy nagyon gyenge Szövetség lesz.
Szóval mindenképp javaslott lesz azoknak akik szeretnének komolyabban és rendszeresen együtt WvW-zni egy külön WvW guild-et csinálni erre a célra és ide csak olyanokat venni be akik tényleg rendszeresen járnak a közös WvW-zésre. (hiszen aki pl. csak havi 1-2-szer lép be WvW-zni csak feleslegesen növeli a guild létszámát, ezáltal gyengítve a szövetséget, hiszen a helyére jöhetne olyan ember aki aktívan játszik vagy ezen nem igen játszó tagok helyére beférne egy másik guild szövetségesnek).

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. nephotep
  2018. július 6. - 10:09

  Valahol azt is irták, hogy egy guild jelenetkezhet egy szövetségbe, ekkor nem minden tagot számolnak bele hanem csak az aktivan wvwre járókat. És itt is különbséget tesznek a casual , a hardcore játékosok de még a commanderek között is. Ez fogja kiadni hogy hány helyet foglal egy guild a wvw szempontbol. Nagyon bizom benne hogy ezt nem felejtették el különben komoly problémánk lesz, a MoD 495 tagjával :D

  • Bikuci
   2018. július 16. - 13:27

   Szerintem érdemesebb lesz kisebb guildeket csinálni, így kialakítva egy szorosabb magyar guild szövetséget.

 2. Bikuci
  2018. július 16. - 13:51

  Azért azt megnézném, hogy egy 500 fős guild szövetség a heti 1-2 nappal (naponta 2-3 óra játékkal) mire jut. Persze akkor most már le lehetne korlátozni a wvw módot 7/24-ről 7/4-re.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: