Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > NCsoft 1Q2018 pénzügyi jelentés

NCsoft 1Q2018 pénzügyi jelentés

Megérkezett a játék kiadójának legfrissebb pénzügyi jelentése, nézzük a számokat:

egawklu

Aion-t kivéve a legtöbb forrásban kisebb visszaesések láthatóak.

Guild Wars 2 terén az előzetes becslések (Daewoo) korábban 31m körül tippeltek, ehhez képest rosszabbul teljesített a GW2. Sőt, ez a kb 35m-ról 23m-ra esés elég jelentős visszaesésnek tekinthető, annak ellenére hogy biztos sokan vettek mostanában is mount skin-eket, hiszen jelenleg kb ez lehet az egyik legnagyobb bevételi forrása a játéknak. Amit még érdemes megnézni hogy a HoT kiegészítőt sokkal jobban lehúzták anno, viszont az a kiadása után nem produkált ilyen nagy visszaesést (a HoT 37m-ról esett vissza 30,5m-ra). Ráadásul HoT-nál sokkal később jött a LS3 mint a PoF-nál a LS4. HoT-nál 7 hónapot kellett várni a Living Story-ra, PoF-nál csak kb 2 hónapot. De ahogy láthatjuk a sok mount skin vásárlás és a hamar megjelenő LS4 ellenére se teljesített valami jól a PoF a megjelenését követő 2. negyedévben.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. 2018. május 10. - 08:39

  [cinizmus on]
  Azt csinálták meg, amit a HoT miatt hőbörgők akartak. Mountokat, széles, lapos, átlátható, nagy játéktereket, Sivatagot.

  Persze, hogy nem lett sikeres.
  [cinizmus off]

  • Bikuci
   2018. június 5. - 15:08

   A HoT miatt háborgók (köztük én is) már rég elmentek.

 2. Ten15
  2018. május 10. - 13:28

  Szerintem nem kell ehhez cinizmus… Szürreálisan átlagos, langyosvízes állapotban van egy 6 éves játék. Fel kellene rázni, innováció, befektetés, munka kellene a sikerhez.
  Az új kieget itt sem értékelte 3-as-nál jobbra senki 5-ös skálán, ha jól emlékszem.
  Kb. 0 újdonság, ugyanarra a repetitív mechanizmusra csináltak azóta 2 térképet. A living sztori a szokásosnál is gyermetegebb, bár az utóbbi rész trailer-e legalább poénosra sikerült. De hiába állítod jó marketinggel a sz*rról, hogy csokoládé, fogyasztás előtt, de legkésőbb közben kiderül, hogy át lettél verve! :)
  WvW semmi, PVP, e-sport kinyírva, balansz egy nagy légvár, nerfek és nerfek, kommunikáció és normális rework helyett. Ez nem népszerű húzás.

  Ettől függetlenül tartom, hogy még mindig ez az egyik legkomplexebb A kategóriás MMO, csak kicsit több kéne bele. Nyilván több megfontolás is szerepet játszik abban, hogy mennyit fektessenek bele egy korosodó játékba és egyáltalán mit akarnak még tőle, de most legalább látják, hogy nem jó a irányvonal, vagy épp pont ez hiányzott nekik egy-két drasztikusabb húzáshoz. :)

 3. Rertez
  2018. május 10. - 15:09

  A HoT bevételeivel történő összehasonlításnál érdemes figyelembe venni, hogy egyrészt jelenleg a két kiegészítő összesen kerül annyiba, mint a vizsgált időszakban a HoT. Az első kiegészítő marketingkampánya sokkal tovább tartott, és ezzel együtt eredményesebbnek tűnik. Nyilván több pénzt is költöttek rá, de valószínűleg bőven megtérült nekik.

  A másik nagyon fontos tényező, amit én most vettem észre, hogy az USD/KRW devizaárfolyam kb. 15%-kal erősebb volt a HoT időszakában, ami kb. 15%-kal növelte a Wonban számolt árbevételt a PoF időszakhoz képest a nyugati piacon. A pénzügyi jelentés mindig Wonban számol.

  Az élénk piaci verseny sem tesz jót az árbevételeknek. Nem csak az erős konkurens MMO piacot kell nézni (pl. WoW, FFXIV, ESO, BDO, Rift Prime, SW:ToR, meg mit tudom, mi van), ahol a vezető MMO-k közül egyre több elérhető konzolokon is, hanem a jelenlegi piaci trendeket PC-n és konzolokon egyaránt. Most például a Battle Royale játékok elég erősen uralják a piacot (pl. PUGB, Fortnite iparági rekordokat dönt), és ez hat az MMO játékosok szokásaira is. Ugyanakkor az utóbbi időszakban erősödő cashshop- és lootbox-ellenes hangulat is valószínűleg hatással van arra, hogy a játékosok egy nagy része mire és mennyi pénzt költ. Sokan valószínűleg visszafogottabban költenek ingame store-okban. A GW2-ben is balhé volt emiatt, amikor kijöttek a random skinek. Enyhébb lett volna a felháborodás, ha előtte hónapokon keresztül nem ment volna a lázadás a legnagyobb kiadók lehúzós akciói miatt.

  • Kozzy
   2018. május 10. - 18:24

   Teljesen igazad van, te sok más szempontból is nézted az adatokat, én ilyesmiket nem vettem figyelembe. Köszi.

 4. Gandarel
  2018. május 14. - 23:14

  pff GW2 2018-ban? LUL

  GW1 az új divat ;>

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: