Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > Új qT-s dps mérések, build-ek

Új qT-s dps mérések, build-ek

2017. november 18. Hozzászólás Go to comments

Elég sokat késve, de megcsinálta a qT guild a szokásos dps (teljesítmény) méréseit, hogy miket éri meg leginkább vinni a legnehezebb PvE tartalmakra, azaz raid-re. Mint ahogy szoktam is most is elmondom hogy ezek a build-ek igazából csak a raider-eknek szólnak és nekik is csak ajánlások. Openworld-özni, event-ezni, story-zni bármilyen build-el lehet, amivel szerettek játszani. Fractal tier4 esetleg ahova még érdemes átgondolni a build-ed hogy minél hatékonyabb lehess, de a tier4 fractal-ok is lemennek viszonylag könnyen ha nincs ilyen build-ed akkor is. Raid-en ugye picit más a helyzet, minden időre megy, a lehető legtöbbet kell kihozni magadból, érdemes a profibbak ajánlásait figyelembe venni. Nah..lássuk mit írtak a qT-s srácok:

 

Nem fogok most minden pontosan lefordítani, de a nagyja:

Minden build fent van a weboldalukon: qtfy.eu

Elnézést kérnek a srácok hogy csak most sikerült összehozni az ajánlott build-jeik, de mostanában a guild-jük nagy része nem gw2-zik már, elvesztették az érdeklődésük, a hardcore-abb játékosoknak nincs igazán mit csinálni a játékban, már kb 9 hónap telt el az utolsó raid óta. A legtöbben megunták és mással játszanak, de picit remélik hogy talán jön majd valami tartalom ami visszacsábítja őket, bár többen kételkednek ebben (hogy lesz olyan jobb nem casual tartalom ami hosszabb távon itt tartja a hardcore-abb PvE játékosokat). Ezen okok miatt ők maguk is azt mondják hogy a jövőben nem számolhatunk fixen azzal hogy minden egyes patch-nél a qT guild kiadja az ajánlott build-jeit, méréseit.

Én (~Kozzy) alternatívaként esetleg az SC oldalát ajánlom: https://snowcrows.com/builds/

 

Változások:

Warrior: a druid változások miatt nem kell már might-ot adni, azaz nem kell többé ps wari, nem kell többé a cps. Viszont a 2 banner nem elhanyagolható és mivel azok 10 fősek ezért az új ajánlás az 1 condi dps dupla banner-es (banner slave) warrior a raid-re.

Guardian: a power DH és a condi Firebrand is jó dps, a Firebrand nerf után is, főként most hogy a Griever statot könnyebb megszerezni.

Revenant: a support (healer) revenant most erősebb lett, mert képes perma alacrity-t adni. (szerintem továbbra se ajánlott main healer-nek vinni, max olyan csapatba ahol kell 2. healer esetleg lehet opció a 2. druid helyett). A dps build-ek nem igen változtak.

Thief: semmi se változott igazán, a condi thief továbbra is nagyon jó pár boss-on, de a power (staff,dd) és a deadeye build-ek nem igen használhatóak.

Engineer: a power Holosmith kapott 1 kisebb erősítést, így még használhatóbb lett, a condi engi meg maradt továbbra is erős pozicióban.

Elementalist: az icebow és FGS nerfek ellenére a Weaver build nem igen változott, továbbra is top dps.

Mesmer: a condi Mirage a változtatások miatt szinte top dps lett, legalábbis pár boss-on. (nagy hitbox).

Necromancer: a power Reaper erősítése nem volt elég a raid poziciókra, viszont a változtatások miatt a condi Reaper és a condi Scourge sincs a top dps-ek között, max olyan helyre ajánlják ahol van értelme Epidemic-ezni.

Ranger: a legtöbb változtatást kapta, most már a GotL-el képes 10 emberen fenntartani a 25 might-ot ha van közel 100% boon duraion-je, ez miatt most ez lett a healer druid 1. legfontosabb statja (healing a 2. nyilván). A spirit-ek is 10 fősek lettek, így a jobb csapatok mehetnek 1 druid healer-rel aki mind a 10 embernek ad 25 might-ot meg spirit-eket. Ennek a healer druid-nak így az új PoF-os Harrier stat kell főként. Vagy minden cucc legyen Harrier vagy esetleg alternatívaként lehet hogy összeszedsz 66% boon duration-t Harrier-ből és mellé kell rakni egy concentration sigil-t, így a maradék cucc lehet Magi statos. Ez miatt cps wari se kell többé, helyette 1 condi dps dupla banner-es warrior kell meg 1 bármilyen dps. Ezáltal ugye a régi GotL által kiesett +raid sebzés elvileg visszajön. Ha továbbra is 2 healer-rel meg cps-el mentek akkor a GotL buff vesztesége miatt jóval kevesebb lehet az össz raid dps. Ajánlott alternatíva még hogy 2 druid, de az egyik condi (mivel még mindig erősebb a condi druid mint a power), aki segít a might stack-elésben meg a heal-ben. A változtatások miatt lehetséges hogy csak 1 Spotter lesz a raid-ben és mivel ez a condi build-eknek nem annyira fontos a power-esek mellé érdemes rakni a druid-ot vagy teljesen külön grp-ba. A Souldbeast is jó változásokat kapott, elég jó dps-t lehet vele csinálni, de a stance-ek egyedi buff-ja miatt nem érdemes stack-elni őket a raid-ben (azaz elég 1).

 

DPS táblázat (a GotL változás miatt minden szám ugye most kisebb mint régen):

Big Hitbox:

Build DPS Link
Clone Mirage 45.596 Link
Arcane Weaver 41.903 Link
Air Weaver 41.703 Link
Radiance/Virtues Dragonhunter 31.737 Link

Small Hitbox:

Build DPS Link
Phant Mirage 34.062 Link
Condi Soulbeast 33.565 Link
Soulbeast Stance Share 33.092 Link
Condi Renegade 32.204 Link
Power Holo 32.065 Link
Condi Daredevil 31.814 Link
Condi FireBrand 31.777 Link
Condi Engineer 31.285 Link
DPS War 31.004 Link
Staff Daredevil 29.833 Link
Condi Scourge 29.601 Link
Condi BS 28.868 Link
Condi PS 26.521 Link
Chrono Illu/Inspi 10.510 Link
Chrono Domi/Inspi 9.848 Link

 

Forrás : https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/7dtd6o/qt_updated_benchmarks_and_builds_november_7th/

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. Kozzy
  2017. november 18. - 19:05

  Én is kb minden hírnél mondogatom már hogy jó lenne már a raid, de ahogy látom már a profibbaknak már késő is, nem csodálom hogy megunták a 4 darab wing4 boss-t 9 hónap alatt (ekkor jött ki utoljára raid). A PoF tartalom totálisan casual és nagyon kevés újrajátszhatóságot ad, raid-eknek meg kb 3-4 havonta kellene megjelennie újnak (mint ahogy ígérték is régen), hogy a hardcore-abb játékosok se unjanak rá a játékra. Sajnos sok hardcore-abb játékosnak már így is késő, még ha most 11.28-án jön is új raid wing akkor is késő, ha csak nem hoznak valami igazán érdekes újítást. (pl. sztem ami jó lenne: ismételhető jutalmas nehezített raid boss módok).

 2. Shantey
  2017. november 19. - 17:37

  Necro DPS végre jobb mint a support buildek. Miket meg nem érünk.

  @Kozzy: GW2 sikeresen kinyírta magát ezzel az új kiegészítővel. Evvan. Egyetlen szerencséjük még mindig, hogy nincs jobb alternatíva, főleg nem a F2P piacon.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: