Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > ArenaNet visszajelzése a Mount skin-es “lázongásokra”

ArenaNet visszajelzése a Mount skin-es “lázongásokra”

2017. november 11. Hozzászólás Go to comments

Az elmúlt pár napban rengeteg lázongó játékos adott hangot a véleményének reddit-en, a hivatalos fórumon, ezek a témák kb rekordot döntöttek hozzászólások és nézettség terén. A véleményt a legtöbb celeb streamer és pár online játékos oldal is osztotta. Ez azért nagyon rossz fényt vetett a pár hónapja megjelent kiegészítőre. Szerintem várható volt hogy érkezik hivatalos reakció. A lázongás legfőbb oka márpedig az volt hogy a nemrég kiadott új Mount skin-eket csak random sorrendben lehet unlock-olni. Egyszerre 30 új mount skin-t adtak be és ezekből lehet 400 gem-ért véletlenszerűen egyet megkapni. Legközelebb ugyanazt már nem kaphattad, szóval minél többet szerencsejátékoztál annál jobb esélyed volt megkapni azokat amiket kinéztél. Nyilván mindenkinek más tetszik, de a 30-ból azért volt kb 10-15 ami egész jól sikerült, viszont a többire azt mondanám hogy nem igazán éri meg az árát (még a 400 gem-et se). Ez is ugye baj a véletlenszerűséggel, jó esélyed van olyat kapni ami egyáltalán nem is tetszik. Ha mind kb egyformán menő lenne akkor kevesebb baj lenne ezzel a véletlenszerűséggel. Vagy lehetett volna csoportosítva adni: pl. random jackal skin a 6-ból. Vagy lehetett volna olyat hogy 3 skin, ebből 1-et választhatsz 2 random. Lehetett volna egyet választva is vásárolni, bár szerintem annak elég magas ára lett volna (kb 1000-1500 gem), szerintem az miatt is elég nagy lázongás lett volna. Hiszen így is van egy jackal skin ami 2000 gem-be kerül, nem hiszem hogy sokan elégedettek annak az árával.

Nézzük mit reagált AreaNet:

 

Összegyűjtöttük a visszajelzéseket és szeretnénk nyugtázni hogy figyeltünk, szeretnénk válaszolni a felvetett dolgokra és megosztani a mi nézőpontunk.

Valós aggályaitok lehetnek a véletlenszerű vásárlással kapcsolatban. Reméltük hogy a Mount Adoptation License kielégítő vásárlási konstrukció lesz, de sajnos pár dologban tévedtünk:

 • Mostanában rengeteg vita zajlik a játékos világban a véletlenszerű doboz nyitással (vásárlással) kapcsolatban, számolnunk kellett volna azzal hogy ez nálunk is nagy ellenszenvet fog előhozni.
 • Eddig 3 fajta mount vásárlási modelt mutattunk be (Halloween: csoportos mind az 5 típusból 1-1-1-1-1 2000 gem-ért, Egyéni mount skin 2000 gem-ért, Mount Adoptation License). Az eddigi mount skin-ek nagy részét az utolsó konstrukcióban, a Mount Adoptation License részeként lehet megvenni, így sokan azt gondolhatták hogy végleg ebbe a véletlenszerű irányba fogunk elmozdulni.
 • Az Mount Adoptation License 30 új fajta mount skin-t hozott. Kiállunk minden egyes darab mellett, mert sok munkát raktunk mindbe, de érthető hogy a 30 elég sok és eléggé lenyomja az esélyeket ha az ember 1-1 darabot szeretne csak. Meg persze félelmet válthat ki a jövőre nézve ha még raknák ide skin-eket még kevesebb lenne az esély a jövőben 1-1-et megszerezni.

Azért íme néhány előny is amikre figyeltünk a Mount Adoptation License tervezése során:

 • nincs ismétlődés, minden alkalommal egy új, egyedi skin-t kapsz, ugyanazért az olcsó árért
 • minden alkalommal növekedik az esélyed a visszalévő skin-ek valamelyikének megszerzésére
 • változatosságot kértetek, jelenleg így tudunk változatosságot biztosítani. Az egyesével való eladás csak a nagyon menő skin-eknél lehetséges. A Mount Adoptation License véletlenszerűsége ad nekünk lehetőséget arra hogy olcsón tudjunk a játékosok ízlésének széles körben megfelelő skin-eket eladni.

A mikrotranzakciók megosztóak az emberek körében, mi is kaptunk negatív és pozitív visszajelzéseket is a Mount Adoptation License miatt.

Nem fogunk semmit változtatni a meglévő Mount Adoptation License-en, ami  rossz helyzetbe hozná az eddigi vásárlókat, de megerősítjük hogy a jövőben leginkább a mount skin-eket egyesével választva lehet majd vásárolni mint a Reforged Warhound skin-t (ami 2000 gem), vagy olyan csomagban mint a Halloween-es volt (5 darab minden típusból 1 darab, 2000 gem-ért). A meglévő Mount Adoptation License-hez a jövőben nem fogunk semmi új skin-t hozzáadni, így a jövőben nem fognak az esélyek még jobban romlani egy-egy darab megszerzésére.

Hálásak vagyunk a sok visszajelzésért és hogy segítetek betartani a magas színvonalat az eladásokban. Ez egy nagy kihívás, de egyben egy csodálatos cél hogy a mikrotranzakciókkal (gemstore eladás) sikeresen fenntartsuk a folyamatos, Living World fejlesztéseket a játékban és mindez a ti támogatásotok nélkül nem lenne lehetséges.

~MO

 

Azaz, semmit nem változtatnak a jelenlegi skin csomagokon, de a jövőben leginkább egyesével választható skin vásárlások lesznek (mint a Reforged Warhound skin  2000 gemért) és valószínűleg a Halloween-es csomoghoz (minden típusból 1 darab 2000 gemért) hasonló konstrukciók.
A saját véleményem az hogy a jövőben azért arra számoljon mindenki hogy a jobb skin-ek egyedileg vásárolva nagyon nem lesznek olcsóak, már ha csak a 2000 gemes jackal skin-t vesszük alapul.
Szóval elvileg a jelenleg a 30-as Mount Adoptation License csomagban elérhető mount skin-eket a jövőben nem lehet majd másképp megszerezni, maradnak csak ebben a csomagban elérhetőként, viszont nem lesz új skin hozzáadva hogy rontson a megszerzési esélyén 1-1 darabnak.

Forrás:https://en-forum.guildwars2.com/discussion/15523/a-message-about-the-mount-adoption-license

 

 

 

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. 2017. november 11. - 11:09

  Ez azért szomorú, tehát figyelünk, de lesz*rjuk.
  Én biztos nem fogok egy mount skint se venni, amíg ezek ennyire drágák..
  Szerencsére már az alap skinek is elég jók, nem úgy mint az armoroknál. :)

  • Yodafone
   2017. november 11. - 12:34

   Leszarják? Hát nem tudom. Biztos rengetegen vettek ilyen random cuccot. Szted velük szemben fair lenne, ha hirtelen minden skin elérhető lenne direktbe is?

  • Csillagom
   2017. november 11. - 20:46

   Ez pontosan a leszarás kategória! Anet: Ja ja láttuk szar volt az ötlet belátjuk már mi is… a jövőben nem így lesz ez! Ez a nagy fost meg úgy hagyjuk ahogy van! Lehetne úgy is változtatni ezen , hogy az aki már megvette ne érje kár.

   • 2017. november 13. - 09:38

    Ne mond azt, hogy nem láttál már erre korábban is példát a GW2-ben, de akár a GW1-ben is? ;)

   • Csillagom
    2017. november 13. - 15:14

    Ennyire nagy bakot még szerintem nem lőttek , nem emlékszem ekkora fiaskóra. Pláne nem olyanra ahol közleményt is adtak ki , és elismerték , hogy hülye ötlet volt vmi. Mondjuk a gw1 nightfall-al léptem be a gw-be szóval nem tudom az előtt mi volt. Írtam amúgy ticket et , :’D hogy szeretném visszakérni a pénzemet . XD Hivatkozván arra, hogy nem nézegettem meg egyenként a stables-t és azt feltételeztem kapok új mount skint de ehelyett csak egy ugyan olyan skinű mountot kaptam +3dye lehetőséggel ! Sejtem mennyire fogom visszakapni a pénzem de azért kíváncsi vagyok bemásolják e a közleményüket vagy válaszolnak rendesen. :'(

 2. D. Misi
  2017. november 13. - 13:48

  Szerintem, ez egy felesleges sírás.
  A GW2 ilyen, erről szól – akinek nem tetszik, elmehet másik játékba. 9600+2000 gem, jelen pillanatban 3422 gold – aki ennyit nem tud kifarmolni, hogy megkapja, amit szeretne, az annyit is ér. 1 hét alatt megvan, és még sok időt sem igényel. Aki pedig RL pénzért veszi, az döntse el, hogy akar ennyit szánni a játékra, fontos neki az a mount skin, vagy nem. Legtöbben úgyis csak vagánykodnak velük, élő embert pl. Vabbiban már nem is látni, csak ha még szervez valaki Serpent eventre. Még akadnak bounty hirdetők, de vagy alig-alig, vagy kifejezetten 1-1 speciális célra, aztán megy mindenki tovább.
  Az pedig, hogy valami egyéb helyen “lássa mindenki, nekem mim van” felkiáltással teljesen feleslegesen ülnek az emberek a mountokon, annak komoly játékélménye lehet, ez nyilvánvaló.

  A srác reakciója tipikus marketing-PR bullshit.
  Ha akarnák, meg tudnának oldani bármit. Ez egy adatbázis, számok, mezők, rekordok, logok, mentések, tükrök. De nekik ez így jó. Mint írta valaki: kellett a karácsonyi bónusz lóvé az anet dolgozóknak, és ezt találták ki. Megveszi x-ezer amcsi gyerek dollárért a gemet, és hurrá, majd lehet belőle statisztikát gyurmázni (ez még a wow-verő mmo, ha jól rémlik, ami az életre tanít – lásd korai posztok).

  Akinek nem tetszik, majd a next kieget nem veszi meg, a mount skineket és általánosságban a RL pénzért gemvásárlást bojkottálja. Amennyi kis jól fésült gemvásárló van – lásd vidám nyalonckodás account-névvel az official fórumon – nagy változás nem lesz. A lootbox jelenleg trend, PEGI is megmondta: nem szerencsejáték – tehát mehet.

  Az, hogy ez csökkenti-e a játékosok számát… egy másik kérdés.
  De ki tudja, lehet, anetnál már visszaszámolnak, próbálják még a lehető legtöbb centet kisajtolni a fizetővendégekből – akkor pedig az ilyen stratégia nem csak, hogy logikus, de kötelező vállalati elem is (vö. “termék-életciklus”)

  • Csillagom
   2017. november 13. - 15:27

   Nem tudom ez most vicc volt vagy szarkasztikus humor? ” 3422 gold – aki ennyit nem tud kifarmolni, hogy megkapja, amit szeretne, az annyit is ér. 1 hét alatt megvan, és még sok időt sem igényel.” Kérlek mond már meg mivel farmolhatok ki ennyit 1 hét alatt?:’DDD Sosem panaszkodtam , MINDENT meg tudtam venni eddig IRL pénz nélkül és most is megtudnám ha nem tették volna be ilyen hülye rulettbaromságos szerencsekereket :’D ! A másik meg , hogy : “De ki tudja, lehet, anetnál már visszaszámolnak, próbálják még a lehető legtöbb centet kisajtolni a fizetővendégekből – akkor pedig az ilyen stratégia nem csak, hogy logikus, de kötelező vállalati elem is ” a közleményükbe azt írták nem raknak be több ilyet szóval szerintem inkább egy átgondolatlan termékről van szó mintsem a kisajtolásról. Eddig ez az első olyan hogy lehúzásnak éreztem a gemstore-t. Pedig nem is az ár miatt hanem ez a külön körítés tette tönkre számomra.

   • Yodafone
    2017. november 14. - 06:22

    A pénz szerzéses kérdésedre mindig csak azt kapod majd válasznak, hogy ‘nem gondolod, hogy bárki is elárulja majd a nagy titkot?’. Mellesleg kifarmolni lehetetlen ennyit 1 hét alatt. Ha valakinek szerencsés a droppja, talán összejön. De az, hogy esik heti 2preku +apró, az nem farmolás. Bocs az offért.

   • Csillagom
    2017. november 14. - 08:17

    Szerintem Misi elírta 342 goldot akart írni :’D

 3. Bikuci
  2017. november 22. - 12:39

  Loot box botrány ezt is bedönti majd. Az ilyen húzások miatt nem vettem a PoF kieget sem, és hagytam abba a játékot.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: