Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > Path of Fire értékelés és szavazás

Path of Fire értékelés és szavazás

2017. október 9. Hozzászólás Go to comments

Eltelt már 2 hét a Path of Fire kiegészítőből, én úgy gondolom ennyi idő után már át lehet jobban látni miket kaptunk, így itt az ideje egy értékelésnek.

El fogom mondani több mindenről a saját véleményem, de ez számotokra ne legyen mérvadó, nem kell egyetérteni velem!
Várom a ti véleményetek, szavazatotok a kiegészítőről!

 • Story: a történet jobb lett szerintem mint a HoT-ban, viszont hasonlóan rövid. Itt is vannak jobb, izgalmasabb és kevésbé izgalmas epizódok. A történet nem volt annyira kiszámítható, szóval szerintem volt benne meglepetés.
 • Mount-ok: nagyon szépek, jól kidolgozottak, nagyon jó hogy mindegyik használható, sőt, használni is kell mindegyiket az adott helyzettől függően. A meglepetés griff mount nagyon örvendetes, a megvalósítása is jó lett. Viszont nagyon hiányolom a személyre szabhatóságot, azaz 1 dye channel kb semmit nem ér. Nagy szükség volna pl. mount skin-ekre, reméljük eljön az idő amikor lehet majd a Gemstore-ból venni őket mint a Glider-eket.
 • Mastery-k: jók lettek, de kitalálhattak volna 1-2 mastery-t ami nem csak a mount-okról szól.
 • Map-ok: szépek, jók és hangulatosak, elég nagyok is. Bár érdemes megemlíteni hogy tényleg nagyok a map-ok, de mount-on ülve nem érződnek szerintem sokkal nagyobbnak mint egy HoT-os map (meg ott ugye voltak “rétegek” is). Kevésnek érzem nagyon az ismétlés lehetőségét, nagy a visszajárhatóság hiánya, igazából a 100%-olások után, a collection-ök befejezése után (ami nem sok idő) nincs nagyon miért visszajárni a map-okra. A Bounty szerintem unalmas, lásd későbbi pontban. A map currency (Trading Contract) kb semmit se ér, a map 100%-olásnak sok értelme nincs, semmi jobb cucc nem jár, ráadásul ugye legendary sincs amihez kötelező lenne (max az elite spec-ek miatt). Map meta event-ek kb nincsenek, bár meta event van 1-2, de nincs az az epic harc érzés, se a jobb jutalom amiért az emberek mennének és csinálnák és visszajárnának.
 • Collection, achi: kevésnek érzem, de még nagyobb baj hogy túl könnyen megcsinálható a legtöbb. Aki picit ráfekszik 1-2 hét alatt még casual-ként is végigcsinálja az összeset.
 • Új skin-ek: kevés van és kevés az is ami jobban néz ki
 • Bounty: unalmasak, kb sima champion train, egyáltalán nem érződik az hogy bármit is igyekezni kellene hogy legyőzzük ezeket a szörnyeket, a legtöbbhöz semmi taktika nem kell kb csak autoattack és fél-afk-ban lemennek. Én úgy gondolom az achi-k megcsinálása után kb soha nem fogom őket csinálni. (ettől függetlenül viszont lehet nem rossz pénz szerzésre)
 • Mount race: ilyen formában szintén unalmas és kb semmi jobb jutalom nincs érte, nem jól újrajátszható. Ezeket már most is alig csinálja valaki…
 • Adventure-ök: ezek viszont szerintem jól sikerültek, bár ezek se annyira jók újrajátszás téren (jutalom), de a HoT-osak se voltak jobbak. Viszont élveztem őket, bár picit unalmas volt egy idő után hogy a nagy része kb griff verseny.
 • Elit spec-ek: jók lettek, bár szükség van még nemi kiegyensúlyozásra, de mindegyik új spec azért valahol használható. Van ami PvE-ben jobb, van ami PvP vagy WvW-n és ez így van jól.
 • Guild Hall: jött, de csak 1 új (HoT-ban 2 volt). Szépnek szép, hangulatos, bár nagyobb guild-eknek akik szeretnek sokat építkezni szerintem pici.
 • Guild Hall dekorációk: picit kevésnek érzem a mennyiséget, minőségben is a fele nem nagy szám, viszont az áruk elfogadhatóan olcsó. Persze hozzá kell tenni hogy sok account-os cucc kell, azaz a Scriber-eknek kell jobban odatenni maguk (mert nem mindent lehet összedobni).
 • Optimalizálás: a játék szerintem rosszabb lett mint bármikor eddig ilyen téren, a mount-ok szerintem nagyon sokat visszavesznek, pl. bounty-zás esetén amikor 20-30-40 ember ül mount-on egymás mellett szinte alig van fps (legalábbis nálam), rosszabbnak érzem mint kb mount nélkül csatában.

Dolgok amiket lehetett volna egy játék kiegészítőjeként remélni, de nem jöttek (néhány helyre odaírtam hogy ilyen volt a HoT kiegben):

 • nincs új faj (és megmondták hogy kb nem is lesz sose)
 • nincs új fegyver típus (és megmondták hogy nem is lesz sose)
 • nincs új profession (HoT: Revenant)
 • nincs új crafting discipline (craft szakma. HoT: Scribe)
 • nincs új max határ a craft-okban(HoT: 400->500)
 • nincs semmi újítás WvW-re: tudom ezt “külön adják, de valami meglepetés mégis lehetett volna. (HoT: új border, új mastery-k, új siege-ek)
 • nincs semmi újítás PvP-re: tudom ezt “külön adják, de valami meglepetés mégis lehetett volna. (HoT: új map-ok, új játékmód)
 • nincs új stat (HoT: condition duration=expertise, boon duration=concentration)
 • nincs új boon
 • nincs új condition
 • nincs új instanced PvE tartalom (dungeon, fractal, raid): tudom, majd lesz új fractal meg új raid, de kapásból semmi se jött. (HoT:teljes fractal felújítás/újradolgozás volt)
 • nincs új legendary: amik jönnek is később legendary fegyverek a HoT-os 2. generáció folytatásai lesznek, saját 3. generációja ki tudja lesz-e a PoF-nak, ha igen akkor is nagyon sokára..
 • nincs új Guild Hall fejlesztés (HoT: több száz fejlesztés)
 • nincs új Guild Mission, se új jutalmak hozzá

Összességében: én nagyon könnyűnek és casual barátnak érzem az új kiegészítőt. Amit mindig mondtak hogy ez a kiegészítő a sok tartalomról fog szólni valahogy nekem kevés, eleve csak PvE tartalom van benne és az is olyan hogy pár hét alatt végigcsinálható benne minden és utána nem igazán vonzó ismételni, visszajárni, újra csinálni. Úgy gondolom hogy ez a kiegészítő nagy buktató lenne ha sokat kellene várni a következő tartalmakra, pl. kövi fractal-ra, raid-re, kövi LivingStory-ra. Szerencsére nem ez a helyzet, az hogy nem kell olyan sokat várni a LivingStrory-ra mint ahogy a HoT-nál volt megmentheti a játékok az unalomba fulladástól (mert ha pl. még 6+ hónapot kellene ezzel a PoF tartalommal játszani új tartalom nélkül -mint ahogy kb HoT-nál volt- akkor szerintem rengeteg játékos abbahagyná). Szóval a hamar megjelenő új tartalmak, a raid, a LivingStory4 nagy pozitívumok. Illetve nem mellékes szempont a kiegészítő ára sem, hiszen elég olcsó volt.

Én összesítve 3/5 pontot adok neki.

Írjatok ti is véleményt, mi hogy tetszik a PoF-ban és szavazzatok is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. Csillagom
  2017. október 10. - 08:44

  Én nagyjából egyet értek Kozzy val, azt az egyet leszámítva , hogy számomra a történet is csalódás volt. Szerintem ez a Bhaltazaros bohóckodás nem illeszkedik bele sem a gw1 történetébe sem a mostani folytonosságba. Volt benne 1-2 olyan rész ami teljesen nonszensz számomra. Inkább foglalkoztak volna többet Palawa Joko val az is érdekesebb volt. Mivel inkább pvp játékosnak tartom magam mint pve nek számomra achizás , craft stb… amúgy sem nyújt hosszútávú kikapcsolódást. A kieg utáni első hétben megszereztem a griffet jó volt elszórakoztatott , élveztem ! A pvp be nincs igazán új content ( ha csak az unballanced classokat nem számoljuk) :’D Szóval tegnap belogoltam és azon gondolkodtam mi a *zart is csináljak? ^^ Remélem tényleg gyorsan jön a kövi AKÁRMI mert mindjárt elalszom ! “Make Tyria great again! Praise Joko! “…” Nektek ki volt a kedvenc új karakteretek a kiegben , és miért Joko ?” ;)

 2. Yodafone
  2017. október 10. - 10:16

  Összességében én is egyet értek.
  Az igazán nagy (HoT típusú) metákat hiányolom nagyon, na meg persze lootot, amiért megérné foglalkozni velük.

 3. 2017. október 10. - 13:19

  #WorthHalfThePrice

  • Kozzy
   2017. október 11. - 09:19

   Azért ez erős túlzás, az árát simán megérte a PoF, elég olcsó volt, ráadásul ezért a pénzért a nemsokára induló LivingStory4-et is megkapod. Én csak annyit taglaltam itt az elemzésben hogy én több és jobb dolgokat várok amikor egy “kiegészítőre” gondolok, ehhez képest volt picit csalódás.

   • 2017. október 11. - 14:23

    Az hogy csak így kapható meg az LS4 nálam méginkább fákjú kategória újfent O.o
    Meg ha már unlockolja a GW2 alapjátékot is, akkor kérném a kódomat hozzá külön hogy odaadhassam valami érdeklődőnek.

 4. Rertez
  2017. október 11. - 10:13

  Egyetértek a felsorolt pontokkal.
  A kiegészítő alapvetően hozta az ígért dolgokat, tehát induláskor PvE tartalmakkal jött 5 hatalmas map, a kezdő story, 4 mount, aztán kellemes meglepetések is akadtak, amiket nagyon sok játékos első kézből tapasztalhatott meg az elején. PvP-re lehetett számítani, hogy induláskor csak az 1-1 Elite Spec jön, aztán annyi. A PvP balance nagyon nem lesz egyszerű, mert core játékmechanikákba is bele kellene nyúlni.

  A Mastery kapcsán nem vártam sokat, ahogy korábban is írtam. Viszont egy olyan megoldásnak örültem volna, ha minden Mastery ág végén lett volna valami nehezen megszerezhető kozmetikai szint, amivel már nem csak egy dye channel lett volna a mounton, hanem mondjuk három. Ezt a végjátékba szerintem bele kellett volna tenni. Még akkor is, ha az alap modellen kívül nem maradt idejük több modellre, pl. egy hangyányit nagyobb alapmodell három csatornával feldobhatta volna a jelenlegi végcélokat.

  A kiegészítőhöz tartozó fizetőeszköz is valóban megérdemelt volna több költési lehetőséget. Ha esetleg lesznek új mount modellek (bízom benne), akkor nem tiltakoznék, ha mondjuk sok trade contract-ért később legalább 1-1 verziót meg lehetne szerezni. Pakolhatnák rogyásig gem store-ba is, de illene egy verziót játékon belül elérhetővé tenni, még akkor is, ha goldból amúgy is meg lehet mindent venni. Nem hiszem, hogy lesz ilyen.

  Annak örülhet a kiadó, hogy a kiegészítőt összességében nem csak a sajtó, de a játékosok többsége is szereti. A szerverek populációja is azt jelzi, hogy alapvetően egy jó tartalomcsomagot sikerült összerakniuk, ami akár pénzügyi sikert is hozhat, bár ez nyilván később fog kiderülni, hogy mennyi az annyi. Kíváncsian várom, hogy milyen tartalmakkal oldják meg a folytatást, és itt főleg nem a történetre gondolok, hanem arra, hogy lesznek-e új helyszínek, változnak-e a mostani térképek, raid, fractals, mi a terv a mountokkal, milyen lesz a balance, kap-e a PvP is valamit, egyebek.

  A térképek optimalizálatlanságát én is érzem, de ezen valószínűleg sokáig fognak még folyamatosan dolgozni. Nem hinném, hogy a mountok miatt van. Egyszerűen túl nagyok a térképek és nincs még optimalizálva a culling sem (nem a játékosok megjelenítésére gondolok, hanem a terepre), ezért mindent renderel a kliens, még a távoli és takarásban lévő tereptárgyakat is. Ezen biztos sokat fognak javítani.

 5. Ten15
  2017. október 16. - 12:03

  Helyenként egyetértek… az árát szerintem nem érte meg. Ez ennyi pénzért a “száradjon le a pofátokról a bőr” kategória. Nem azért, mert sokallom, egy rendes kiegészítőért ez barátságos ár lett volna, hanem a tartalom… hááát… Olcsó mennyiség a minőség felett.
  Lényegében 5 nagyobb, közepesen kidolgozott, inkább mount-okra kihegyezett, szívatós térkép, 0 visszajárhatóság, elcsépelt tartalom, prosztó hatásvadász húzások a kreativitás helyett.
  Sztori: sz*r… bugyuta, polkorrekt, gyermetegen naiv dialógusok, valódi választás hiánya, de azért a mézesmadzagot beletették. Fájt végighallgatnom, amikor dőltek a monológok, inkább alt+tab. Ennél már 86-ban a játszótéren is komolyabbat nyomtunk. A fordulatok meg… Jézusom, hát Ritlock tehet az egészről, nemááár… tényleg? Spongyát rá!
  Hátasok: jók, szépek, használhatóak, de ennyi… a cukifaktor répás nyuszi k*rvára idegesítő mekegésén már nem feszülnek az erek a halántékomon. Griff… amennyire le tud kötni az ilyen jellegű PVE “grind”, hát, sosem lesz meg. Pedig Dulffy alapján lehet csak pár óra.
  Map: lásd fent, annyit még hozzátennék, hogy néha nagyon nem élveztem a felfedezést, pedig, ha PVE, akkor ez a kedvencem. A hátasok miatt nagy aggrorádiusz és zsúfoltság, ronda vagy éppen idegesítő mobok.
  Optimalizálás… hogy mi? :D
  Mastery-k? Szerintem 1 nap alatt összekohányolták… csak, hogy valami legyen.
  Elite specek: kettőt használok, egyet bazári trollnak WvW-n, a másikat aratni ugyanott. A többi felejtős, vagy f*s, mint a mesmer, vagy condi cancer, amiből elegem van, vagy a HOT-os szerintem használhatóbb. PVE-re persze mindegy, több is szórakoztató lenne de nem nagyon PVE-zek.

  Összességében: néhány hét után, végignyomtam egy karakterrel és most állok és bámulok… ennyi volt 30 Euro. Esetleg kirakok még pár elit fegyvert, de nincs kedvem content-ezni a térképen, mert nincs tartalom. És valahogy nincs kedvem elkezdeni a felfedezést a többivel, ami csak azért furcsa, mert eddig az sosem okozott gondot. Talán mert szívecskézni kell és egyes részeken olyan lassan megy felfelé a bar… akkor inkább PVP vagy WvW…

  Ha 5-ös skálán maradok, akkor 2,5… ha egy szebb pontról nézem valamelyik térképről, akkor max 3.

  • nazgrath
   2017. október 16. - 14:08

   Ennyit arrol h nem nezek semmit a story-val kapcsolatban ami spoiler.
   Koszi mindenki neveben aki meg nem csinalta meg akarmilyen okbol kifolyolag ;)

   • Ten15
    2017. október 16. - 19:04

    Ez egy értékelés rovat, so-so feltételezi, hogy végignyomtad… persze valahol benne a pakliban, hogy mégsem. Ha így valakinek problémát okoztam, akkor sajnálom!
    (Mentségemre legyen mondva, hogy úgy éreztem ezzel a történettel senki nem veszt semmit. ;))

   • nazgrath
    2017. október 17. - 09:46

    Nulla para, igy jar akinek nincs ideje jatszani :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: