Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > 08.25-Apró hírek

08.25-Apró hírek

2017. augusztus 25. Hozzászólás Go to comments

Kaptunk néhány hírt, a Kölni ArenaNet-es rendezvényen (ahova a GuildWars2.hu-t is meghívták, csak nem tudott senki elmenni) faggatták ki a a fejlesztőket.

 • nem lesz build template (build-ek elmentése és visszaállítása 1-1 gombbal) PoF indulásakor, de a lehetséges tervek listáján van
 • mindent amit a kiegészítő tudni fog már bejelentettek, azaz semmi meglepetés újítás nincs benne, ez a kiegészítő nem az újításokról szól hanem a tartalomról (map, story, elite spec-ek..)
 • amikor tervezték az 1. generációs (HoT) elite spec-eket a Chronomancer-t egyáltalán nem úgy tervezték hogy “kötelező” tank legyen raid-ekre, csak így alakult
 • jó eséllyel soha nem lesz új faj a GW2-ben, túl sok munkát venne igénybe
 • a Queen’s Jubilee és a Dragon Bash szezonális event-ek technikai okok miatt nem tértek még vissza, de dolgoznak rajtuk és vissza fognak térni
 • nem lesz a kiegészítő megjelenéséig már semmi új Current Events se
 • az hogy nem voltak  Renegade-nek vízalatti képességei a demo-ban valószínűleg bug volt
 • nem tudjuk hogy lesz-e a jövőben víz alatti skill újra balance-olás

 

Forrás: https://www.facebook.com/BlackLionDailyHerald/posts/716478175217597

 

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. Ten15
  2017. augusztus 25. - 12:03

  Értem én, hogy nem mai gyerek a játék, illetve valószínű, hogy létszám és képzettséghiánnyal bajlódnak. De azért elég gáz, hogy az egyik topkategóriás(nak szánt), nem is túl koros MMO fejlesztésénél ezek előfordulhatnak és megoldás helyett állandóan ilyen kifogások jönnek, hogy:
  – Nem lesz, de tervezzük (ilyennel már teli a padlás)…
  – Nem újításról, hanem a tartalomról szól… polkorrekt közlése annak, hogy nem volt kedvük dolgozni a pénzért, hanem a meglevő engine-nel összedobtak valamit. Egyébként ezzel nem lesz gond, ha az a “tartalom” minőségi lesz, de a béták alapján ez nekem legalább is necces!
  – Nem így tervezték, így alakult… Hát nem rajtuk múlik? UFO-k csinálják?
  – Nem lesz új faj, mert sok munka? Hát mégis mi a lóf*szról szól a minőségi szolgáltatás? Dolgozol, előállítasz valamit, fejleszted és zsebelsz? Értem én, hogy sokkal jobb, ha csak zsebelsz, de az ritkán jön össze az első lépés nélkül! Szóval ezek után ne legyek szkeptikus az új kiegészítővel? Amiről majd jönnek a tipikus amcsi nyilatkozatok “hogy mennyi munkát fektettek bele és érzésük szerint mennyire csodálatos”…
  – Technikai okok miatt elmaradó event-ek. Megint csak… munka…

  Kár, hogy nem jártam arra, visszakérdeztem volna… Nem lett volna safeplace! :P

  • 2017. augusztus 25. - 15:00

   Egy ilyen HSZ-t akartam írni én is, de akkor inkább csatlakozok.
   Lényeg, elég sok BS-t tol ki magából ArenaNet megint… kezdem megszokni.

  • Shantey
   2017. augusztus 26. - 09:03

   “Nem így tervezték, így alakult… Hát nem rajtuk múlik? UFO-k csinálják?”

   A fejlesztők teljesen más szemmel látják a játékot, mint a játékosok, akik már több ezer órát beleöltek 1-1 kasztba. Ezért is értetlenkednek sokan, hogy miért nincs PTR vagy valami hasonló, mert a sok banális ökörséget a patch notes elolvasása után 5 perccel érti mindenki, csak a dev team nem …

   Új faj meg baromság. Semmi extra élményt nem nyújt gameplay szempontból, ellenben baromi sok meló, ami hasznosabb tartalmak fejlesztésére lehetne fordítani.

   • Ten15
    2017. augusztus 26. - 09:38

    Lehet egy-egy részletet kiragadva az egészből érvelni, de nem látom értelmét. :) Való igaz egy új faj nem hozna sok extra játékélményt, de itt nem ezen volt a hangsúly, hanem a munkán… és lássuk be elég sok hülyeséget kinyomnak magukból kifogásként, amikor a fejlesztésről kérdezik őket. Szóval a “hasznosabb tartalmak fejlesztésére” fordítható potenciál sem így sem úgy realizálódik a bullshit-tel ellentétben.

 2. 2017. augusztus 25. - 14:53

  Kíváncsi leszek erre a kiegre, és főleg az új mapokra. Mondogatják, hogy ez a kieg a tartalomról fog szólni, és ahhoz képest már mindent elárultak ami benne lesz ami azt jelenti, hogy folytatódik a sztori, lesz 5 új terület, lesznek új elit specek, lesznek mountok.
  Szám szerűen ennyi az új tartalom, úgyhogy tényleg kíváncsi vagyok, hogy minőségben milyen is lesz az a sok új tartalom ami számomra leszűkült a mapokra.
  Már csak az a kérdés mit fognak tartogatni a mapok ami sok tartalomnak számít, gondolok itt az eventekre vagy az olyan újításokra mint pl a bounty rendszer, ami nyilván nem összekeverendő a bounty nevű guild missiönnel, és az is egyértelmű hogy önmagában ez az egy új feature nem fogja lekötni az embereket hónapokra.

  • 2017. augusztus 25. - 15:02

   Bounty rendszer és bounty GM szerintem kvázi ugyan az. Menjetek oda és zúzzátok le.
   Egyéb opcióról ne is álmodjunk? :D

   • 2017. augusztus 25. - 15:56

    Pont ezért írtam, hogy kíváncsi vagyok rá lesz-e még valami mondjuk egy későbbi mapján a bountyn kívül, mert az önmagában kevés lesz :) Még talán akkor is ha a meta eventek jók lesznek.

   • Ten15
    2017. augusztus 25. - 16:30

    Az új térképek önmagában nem tartalom! Egész szépek, jó iparosmunkák, de semmi extra! A kevert közel-keleti, amcsi sztereotípiákkal teli látványvilága már-már banális! Szerintem híján vannak a kreatívoknak is… A mob-ok jó része nekem a nettó csalódások egyike. Legalább is amiket a szűk PVE demóban láttunk. Buta, már-már dél-koreai B-kategóriás “szörnyek”, mangás, torz anatómiák. Vagy, ha már sivatag, akkor kígyók… :) Megint csak egy általános hülye képzet, hogy azok a leginkább sivatagban élnek!
    Pont azt szeretem a GW2-ben, hogy jobbára “nyugatias” volt, “józan paraszti ésszel”. A kilengések a kötelező cukiságfaktorban kimerültek és nem nagyon estek át vele a ló túloldalára. Az én ízlésvilágomban… Persze kinek hogyan…
    A sztori eddig sem volt erőssége a játéknak, kissé gyermeteg, egy-két epizódot leszámítva, ettől most sem várok kararzist! A bounty-rendszerben szerintem semmi hosszú távú kihívás nem lesz, de cáfoljanak rám! PVP-s beállítottságomnál fogva sok mindent meg tudok emészteni, ha sz*r lenne a fentiekből, de az unalmas térképeket soha… mivel a felfedezés köt le leginkább, ha PVE-ről van szó.
    Az ilyen nyilatkozatok kiverik nálam a biztosítékot, mert annak az előszele, hogy úgy gyurcsányosan “az elmúlt 4 évben nem csináltunk semmit”. Lealább is semmi megerőltetőt. Megértem, hogy elment a legnagyobb név és jópár tehetséges fejlesztő, de az élet nem áll meg. Ez nekik egy üzlet, nem is kicsi, hát kezeljék is úgy.

 3. Bikuci
  2017. augusztus 25. - 18:37

  Az ls3 alatt unlockolt mapek közül 3at csak akkor ad meg, ha megveszem gemért a 3 ls3-at. 3 ingyen ad meg. Azért szerintem ez gáz, hogy fizessek azért, amit más ingyen megkapott, csak mert nem játszottam a játékkal.

  • gwfan21
   2017. augusztus 25. - 18:58

   Konkrétan 2-3 havonta kellett volna 1x be és ki jelentkezni. Játszani se kell. Lényeg, hogy te is megtehetted volna ezt. “Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hü*ye.” A miért pedig tök egyszerű, aki belép vagy játszik nagyobb eséllyel költ is a játékra közben (milyen meglepő). Ha pedig valaki most vette csak meg a játékot ugyanez a helyzet, aki régebb óta támogatja őket kap is valamit.

   • Bikuci
    2017. augusztus 25. - 19:40

    Megvettem a kieget, de olyan bénák voltak, hogy a többségnek és nekem is elment a kedvem az egésztől. Visszajövök, mert újra megjött a kedvem, meg egy kis időm is lett. Régen is fizetős lett az ls egy idő után, de nem függött tőle semmilyen map részlet. Most viszont így nem tudok résztvenni egy csomó dologban, amiért pedig fizettem.

   • gwfan21
    2017. augusztus 25. - 20:42

    Nekem is vannak ismerőseim akik egy éve nem játszanak kb, de bejelentkeztek ls-ért. Előre tudta mindenki, hogy ez lesz. Ha nem lépsz be fizetős lesz később. A mapok az ls részei, szóval ugyanaz a helyzet, mint múltkor. A kiegészítőért fizettél és nem az ls-ért. Ha igazad is lenne és fizettél volna érte: ha a színházba veszel jegyet, majd nem mész el rá (60 előadás egyikére 2 hónapon keresztül), akkor az kinek a hibája?

   • Shantey
    2017. augusztus 26. - 09:06

    “Most viszont így nem tudok résztvenni egy csomó dologban, amiért pedig fizettem.”

    Wrong. A kiegészítőért fizettél, nem az LS3-t. Meg amúgy ne mondd, hogy azt a 200 aranyat olyan megerőltető kicsengetned három epizódért … :)

   • Bikuci
    2017. augusztus 29. - 00:07

    Mikor a játékot megvettem, annak nem volt része az ls1 és ls2? A kiegnek része az ls3. Ezek nélkül mi lenne ez a játék?

   • 2017. augusztus 29. - 11:10

    Nos igen Bikuci ezen már én is gondolkoztam, hogy mivel minden kieget egy ls vezet fel, a következő lenne a logikus megoldás:
    1. Aki megvesz egy kiegészítőt az megkapja az előtte lévő ls-t mivel az vezeti fel a kieg történéseit
    2. Minden kieg után lenne egy úgymond semleges ls a mostani rendszerrel, mert így aki kihagyja nem marad ki nagyon fontos dolgokból (viszont akit érdekel de kimaradt belőle megveheti gemért ami anetnek pénz)
    3. Ez után kezdődne el a kövi kieget felvezető ls, amit a kövi kieg viszont unlockolna ha megveszed mint ahogy írtam az első pontban

    Szóval így lenne korrekt de sajnos nem fog megvalósulni mert anetnek pénzkiesés lenne. Biztos vannak akik képesek megvenni gemért a felvezető ls-t miután lemaradtak róla, a kieg történetéhez pedig nem árt ismerni és egy rövid összefoglaló videóval se érik be.

 4. Bikuci
  2017. augusztus 25. - 19:48

  Most egyébként a válaszod is elég volt ahhoz, hogy visszatérjek a való életbe. Köszönet érte, és kívánok szorgos belogolást.:)

  • Ten15
   2017. augusztus 25. - 21:03

   Szerintem semmit nem vesztettél a kihagyott epizódokkal. ;) Nálam is vannak lyukak…

  • Ten15
   2017. augusztus 25. - 21:05

   A térképek persze más tészta, az nettó pajeszkodás.

 5. XInagent
  2017. augusztus 31. - 14:12

  Az alapjátéknak ugyanúgy nem része a LS1 és LS2 ahogy a kiegnek sem a LS3. Akik most veszik meg nem kapják meg a LS1et jóeséllyel sosem az LS2őt meg megvehetik gemstore-ból mint te az LS3-at.

  Persze, ha játszottál volna és fel lenne oldva akkor az fájna, hogy aki most jön játszani az is ingyen megkapja és a veteránok nem kapnak semmit.

  Új faj egészen egyértelmű volt, hogy sosem lesz. Még ha humanoid is (értsd csak át kell rá méretezni a human skineket) az is embertelen mennyiségű skin-t jelent visszamenőleg a játékban. Ha meg nem full humanoid (kengu/quaggan/kodan) akkor meg minden létező páncélt újra kell tervezni és az összes skillt újra animálni. Nem beszélve a saját GW alapjáték sztoriról amit mögé kell tenni. (Destiniy’s Edge-be se tudná bevinni senki lvl40es sztorinál mert nincs nem reprezentált faj benne, hacsak nem akarsz farkasként (Garm) vagy gólemként (Mr. Sparkes) játszani).

  Az új térkép az tartalom. A minősége és a mennyisége kérdőjel, de egy full üres térkép is (elég szar) de tartalom.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: