Kezdőlap > Egyéb kategória > DPS méterek – még se teljesen legális?

DPS méterek – még se teljesen legális?

2017. április 21. Hozzászólás Go to comments

Pár hónappal ezelőtt hivatalosan is megerősítették ArenaNet-nél hogy a DPS méter jellegű programok használata legálisnak minősíthető. Két igen jó DPS méter került használatba: ArcDPS és BGDM.

Bár mindkét program zárt forrású és memória olvasással fér hozzá az adatokhoz (azaz tulajdonképpen be-hack-eli magát a játék futó kódjába), bizonyos feltételekkel engedélyezettnek mondták őket.

A legalitás feltétele az volt hogy csak harci adatok megjelenítésével és feldolgozásával foglalkozhatnak ezek a programok.
Ezt már rögtön a megjelenéskor átlépték ezek a programok mert mindkettő képes volt arra hogy mások cuccait, statjait megnézd vele. Ezeket a funkciókat rögtön mindkettőben ki is kapcsolták hogy legálisak lehessenek. Más kérdés hogy aki picit ügyesebb volt az a saját felelősségére be tudta kapcsolni ezeket a funkciókat, és mivel ArenaNet nem tudja követni hogy használod-e ezt a funkciót vagy sem (max azt tudja figyelni hogy fut-e a program vagy nem) gyakorlatilag teljesen biztonságosan lehet használni az “inspect” (statok, cuccok megnézése másik játékoson) jellegű funkcionalitást is.

Ma a BGDM készítője kapott egy hivatalos figyelmeztetést hogy már nem számít legálisnak a program, mert túlnőtt a DPS méter keretein az egyes funkcióival. A legújabb béta BGDM-ben ugyanis lebegő HP bar-ok vannak mindenkiről a környezetedben (http://i.imgur.com/hRpr3U1.png). Ez PvP-n vagy pl. raid-en healer-ként hatalmas segítség tud lenni. Most ismét tisztázták hogy milyen adatokkat nem szabadna felhasználni/dolgozni : Buffs/Debuffs/Health/Stats/Location. Azaz nem lehet Boon és Condi nyomkövetés se ami pl. most mindkét programban benne van (boon uptime), nem lehet HP nyomkövetés ami most az új BGDM lebegő HP bar-oknál benne van, nem lehet a játékosok helyének információját felhasználni ami pl. a Taco  program alapja, szóval elvileg azt se lehetne használni. Bár ez érdekes kérdés mert ugye az a progi a hivatalos API-n keresztül kéri le az infót -azaz nem hack-, ha nem lehet felhasználni akkor miért osztják meg publikussá?

Amúgy érdemes megjegyezni hogy a BGDM készítője nem játszik már aktívan a játékkal, abbahagyta, de pár nappal ezelőtt azt ígérte hogy ha nem is fejleszti tovább a programot, az adatközvetítő szervert (hogy láthasd mások dps-ét) tovább bérli és a kódot minden patch-nél azért majd igazítja hogy menjen mindig a legújabb patch-ekkel is. (memória olvasó, hack progiknál ha változik a játék “főbb” kódja akkor igazítani kell hozzá a hack programot is, szóval minden nagyobb patch-nél frissíteni kell). ( https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/661kll/bgdm_semiannouncement_about_current_statefuture/?st=j1rkl2o3&sh=eb7d33a5 )
A mostani figyelmeztetés nem tudom nem-e veszi el a kedvét a fejlesztés folytatásától..

Amit fontos tudni: jelen állás szerint még nem jár ban a programok használatáért, Anet azt mondja hogy a programok készítőit hibáztatja hogy túlléptek a megbeszélt kereteken, nem a felhasználók a hibásak. (azaz próbálnak nyomást gyakorolni a készítőkre hogy kapcsolják ki az ArenaNet-nek nem tetsző funkciókat).

Forrás: https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/66m13h/anet_this_really_should_be_part_of_the_game/?st=j1ripucq&sh=ef0813f2

Kategóriák:Egyéb kategória
 1. 2017. április 21. - 15:52

  Ergo a címmel ellentétben a DPS méter legális.

  A plusz funkciók ,amik nem a harchoz, vagyis a kapott és adott sebzéssel, hanem a játékosok állapotával kapcsolatosak vagyis boonok hatóideje, megléte, valamint az életerő szintje.

  (A reddites postban pont egy health baron indult a vita)

  • kozzy83
   2017. április 21. - 17:10

   Maga a dps mérés legális lenne igen, de mivel jelenleg mindkét dps mérő progi (arcdps, bgdm) használ olyan funkciókat amik miatt nem legálisak (pl. boon uptime) így hivatalosan egyik se legális, azaz egyik használatát se javasolja Anet. (ettől még nem ban-olnak azért). Más gyakran használt dps méterről meg nem tudok. Ezért bátorkodtam ezt a címet írni :)

   • XInagent
    2017. április 26. - 09:04

    Igazából ezzel csak az a gond, hogy boon uptime nélkül a sima DPS semmit se ér, ugyanis a might, fury, quickness és alacrity erősen befolyásolja a DPSed és ezekre nem feltétlen vagy te hatással. Személy szerint a boon uptime fület sokkal hasznosabbnak találom a DPSnél.

    Ott mondjuk jogos, hogy a boon uptime-mal tudom mérni a DPS mérőt nem használó chrono vagy PS teljesítményét, amit már az elején elleneztek az ANETnél.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: