Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > GW2 Party/Raid DPS mérő program

GW2 Party/Raid DPS mérő program

2016. február 2. Hozzászólás Go to comments

Üdv!
Kozzy vagyok, akik rendszeresen jártak ide sokszor láthatták már a nevem a kommentelők között.
Aki így nem ismer esetleg a Variance guild-ben Bratak-ként talán már láthatott.
Most kaptam jogot a blog szerkesztéséhez Fűbenalvótól amit nagyon szépen köszönök, igyekszem majd néha érdekes dolgokat és friss híreket megosztani veletek!

Első cikkemben egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek..
Szeretnélek megkérni titeket hogy akinek van egy kis ideje és kedve az segítsen nekem tesztelni egy most elkészült project-et. Egy eddig meglévő, talán többetek által ismert Damage/DPS mérő programot (JaxnX) jelentősen átdolgoztam és szerintem most még jobban használható. A legfontosabb változás hogy képes mutatni az egész party vagy raid minden adatát (eddig sebzés, dps, aktivitás=az eltelt idő sebzéssel töltött, aktív hányada). Újítás még szintén hogy critchance-t és condidps-t is figyel. Ehhez nem kell más mint hogy a party-ból/raid-ből egy valaki a szerver programot(GW2DPS_Server.exe) is elindítsa. A szerver program nem erőforrás igényes, bárki tudja futtatni, csak be kell állítani pár dolgot a router-edben (leírtam pontosan hogyan). Miután fut valakinél a szerverprogram, a többiek a (kliens) programot elindítják és beírják a szerver IP címét és a Portját és amint megindul a harc (combat) már láthatóak is az eredmények. A szerver IP címét a szervert futtató ember tudja megmondani (a játékban, TS-en..stb). A pontos mérés érdekében (és hogy egyáltalán működjön a mérés) a program az indulás után kiírja (angolul) milyen beállításokat kell megtenni a játékban, de ide is most leírtam.

Nem vagyok programozó, legalábbis sose tanultam, hobbiból csinálok dolgokat, mint most ezt is. Szóval az eredmény közel se tökéletes és rengeteg hiba előfordulhat. Akinek van bármi véleménye, javaslata, esetleg valami hibásan működik nála itt visszaírhat.  Tudom sokan utálni fogják mert számokat mond másoknak a teljesítményéről, de mások meg pont ezért fogják szeretni. Remélem azért lesz olyan aki hasznosnak fogja találni.  A játékban Kozzy.5974-ként megtaláltok, vegyetek fel barátnak és ha épp online vagyok keressetek bátran. Ha online vagyok akkor fut nálam a szerver és be tudtok csatlakozni kipróbálni így nektek nem is kell hozzányúlni a router-etekhez és portforwarding-ot beállítani

 

Miért legális a használata?

A program nem nyúl a játék memóriájához így nem sérti a Guild Wars 2 szabályzatát. A működése egyszerűen csak annyi hogy gyors screenshot (fotó)-kat készít a combat log-odról miközben játszol, értelmez benne minden számot és ezekből számol ki mindent.

 

Guild Wars 2 beállítások a pontos mérés érdekében:

Ezeket a beállításokat nem csak ajánlott beállítani hanem kötelező hogy egyáltalán működni tudjon a program!

 • Options/Graphics Options: Interface Size=Normal
 • Options/Graphics Options:Resolution=Windowed Fullscreen
 • Chatbox/options: Text Size=Medium
 • Chatbox/options: Disable Timestamps
 • Chatbox/Combat page/options: csak a Combat legyen bepipálva és azon belül is csak ez a 3 :Outgoing Buff Damage+Outgoing Damage+Outgoing Mitigated Damage.
 • A használat közben a combat log mindig legyen látható (az legyen az aktív fül) és bizonyosodj meg róla hogy legalább 12-16 sora látható (nagyobbra kell húzni ha nem).

 

A program használata party/raid-ben:

Egy valaki a party/raid-ből elindítja a gw2dps_server.exe programot és a lentebb leírt módon beállítja (router) és meggyőződik róla hogy lehet hozzá csatlakozni. Eztán megmondja (a játékban, TS-en..stb) a többieknek (akik csatlakozni akarnak) a publikus/external IP címét és a beállított Portot. A többiek elindítják a klienst, beírják ezeket az adatokat és amint megkezdődik a harc láthatóak az adatok.

 

A szerver program használatához szükséges beállítások:

Elsőre elég bonyolultan hangzik majd és sokan félnek ilyet állítgatni, de ha követed a leírást rájössz hogy elég egyszerű..

 • indítsd el a gw2dps_server.exe programot
 • első indításkor a tűzfalad vagy akár a vírusirtód jelezhet, de semmi gond, engedélyezd a programot
 • írd be a TCP portot amin a szervert akarod üzemeltetni
  Javasolt portok : 1723 , 1234, 80. Ha esetleg van valaki a party-ban aki cégnél, koleszban kimenő port korlátozott (port filtering) router mögül játszik az lehet nem tud ezekre a portokra se csatlakozni. Az ő érdekében esetleg meglehet próbálni a 80-as porton indítani a szervert. Arra elvileg mindenki fog tudni csatlakozni. De nem igazán ajánlott ezt használni..
 • hagyd futni a programot (ne zárd be)
 • jegyezed fel a publikus/external IP címed, itt meg tudod nézni :http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
 • start menü (windows gomb) futtatás/keresés, írd be hogy : cmd
 • a megjelenő parancssorba írd be hogy : ipconfig
 • a megjelenő sorokból jegyezd fel a (local) IP Address (IPv4) és a Default Gateway IP Address értékeket. Az IP Address (Pv4) a lokális IP címed, a Default Gateway a router-ed címe, mindkettő valószínűleg így fog kezdődni : 192.168.x.y. A router címe nem fog változni kb sose, viszont a te lokális IP címed elég sűrűn változhat, attól függően milyen sűrűn és hány eszköz csatlakozik a router-re (pl. wifi). Szóval ez a lokális IP cím nem fix (kivéve ha úgy van neked beállítva), érdemes minden szerver indítás előtt megnézni változott-e.
 • indíts el egy böngészőt és írd be a Default Gateway címet amit megjegyeztél
 • a router beállításai fognak bejönni, de előtte kérhet felhasználónevet és jelszót
  Majdnem minden márkánál vagy egy olyan alapértelmezett amivel be lehet lépni.
  Érdemes az admin/admin-t kipróbálni (esetleg user/user, root/root)
  Ha valaki nem tud ide belépni akkor a következő linken ki tudja keresni a router márkájának és típusának megfelelő jelszót:
  http://portforward.com/default_username_password/
 • keresd meg a router beállításainál a PortForwarding/Port Továbbítás opciót. Általában a Special/Advanced beállítások között van.
 • a megjelenő rublikákba mindenhol ahol Port értéket kér az általad választott portot (amivel indítottad a gw2dps_server progit) írd be. Ha tartomány ír akkor pl. így : 1234-1234.
  Ha több mező is van amin a portot be kell írni akkor mindenhova ugyan azt.
  Az IP-s mezőbe a te local IP address-ed kell írni, amit elvileg szintén megjegyeztél.
  Protokollnak TCP vagy mind (both/all).
 • nyomj a hozzáadás(add), mentés(save) gombokra, majd azért ellenőrizd le hogy tényleg elmentette-e
 • ellenőrizd le hogy lehet-e csatlakozni a szerveredhez (a gw2dps_server.exe-nek futnia kell):
  http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
  Itt az általad kiválasztott portot (amit megadtál a szerver proginak) írd be és nyomj a Check-re.
  Ha Open az eredmény akkor sikeresen megcsináltál mindent.
  Ha Closed akkor valamit elrontottál vagy esetleg valamilyen tűzfal vírusirtó blokkolja a progit..
  Aki cégtől/koleszból/nem hozzáférhető router mögül játszik az nem fog tudni szerver progit használni. Ettől még persze tud másokhoz csatlakozni, legrosszabb esetben a 80-as porton kell a party tagnak csinálni a szervert.
 • Ha minden rendben akkor mond meg a többieknek a party/raid-ben a publikus/external IP címed (ezt is meg kellett jegyezni, de a weboldal is kiírja) és a választott portot. A többiek (és te is) ezt írják be (miután már nálad ugye fut a szerver program) a kliens progi (gw2dps.exe) indításakor és elvileg megtörténik a csatlakozás és amint harcba kerül az adott ember már küldi is az adatokat (amíg nem vagy combat-ban addig sajnos Disconnect-el jelez).

Aki egyszer már végigcsinálta ezt az is minden szerver progi indítás után ellenőrizze le hogy lehet-e hozzá csatlakozni (a port tesztelős weboldalon, link fentebb). Ugyanis a lokális IP címed akár naponta változhat és akkor újra be kell állítani a portforwarding-ot router-ben. A publikus/external IP címed is változhat(weboldal megmondja) de ha az változott az nem baj, nem kell a router-ben semmit újra beállítani (csak most ezt az új címet kell megadni a party társaidnak)

Sajnos ennél egyszerűbben nem lehet beállítani egy szervert router mögül.

 

 

Időközben jó pár hibát javítottam így már v1.05-ös verziót linkelem be ide.

Screenshot a v1.05-ről : http://imgur.com/WBPJQCT

Letöltési link1:
https://www.dropbox.com/s/uqhh15ylqup79ek/GW2DPSv1.05.zip?dl=1
Letöltési link2:
https://www.dropbox.com/s/p1bc983toy77tyg/GW2DPS_win10_v1.05.zip?dl=1

A .zip egész tartalmát egy mappába tömörítsétek ki. (nem kell a gw2 mappája).
Akinek esetleg nem menne az első linkről letöltött .exe, mert induláskor rögtön lefagy vagy hibaüzenetet ír akkor töltse le a link2-es verziót!

Jelenleg jelentkezett 2-3 ember reddit-en hogy közösen folytassuk a project-et, meglátjuk mi lesz belőle..
Amint vannak frissítések be fogom linkelni ide.

Jelenleg ismert hibák:

 • véletlenszerű lefagyása a kliensnek
 • Reset gomb megnyomása egyszerre több embernél szintén lefagyást produkálhat
Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. 2016. február 2. - 10:55

  Csak egy kérdés:
  Nem úgy van, hogy minden olyan dolog tiltott, ami logol és “képet” ad mások játékáról?
  Pont ezért nem engedték az ilyeneket, mert a játék lényege az hogy úgy csináld ahogy te szeretnéd, nem pedig úgy ahogy elvárják (pl: fullzerk).

  • Kozzy
   2016. február 2. - 11:36

   Ilyen elven minden streamer program is tiltott lenne..holott pl. a Twitch stream engedélyezett (Anet maga is ugyebár rendszeresen stream-el) ami ugyan ezt csinálja..képeket a játékról majd videó streamben küldi netre..
   A program nem nyúl semmi fájlhoz a játékban, se a játék futásközben használt memóriájához, se a hálózati kommunikációba nem nyúl bele. Az ilyesmik tiltottak lennének igen. Ez a progi csak mini screenshot-okat készít a combatlog-ról és értelmezi. Amúgy meg az alap program már kb több mint egy éve létezik és sokan használják én csak elkezdtem tovább fejleszteni.
   Amúgy meg létezik másik dps mérő progi is ami bele nyúl a játék memóriájába és fájljaiba és pl a világ egyik top PvE guild-jében (Dnt) rendszeresen használják Anet mégse bannolta egyikőjüket se (sőt, őket kérték fel a Raid béta tesztelésére)
   Aztán ott van ugyebár that_shaman is aki már több éve rendszeresen beleturkál a játék adatfájljaiba és még teljesen be se rakott fejlesztéseket előre publikál és sose kapott még csak figyelmeztetést se..
   Szóval sokan használnak elméletben illegális dolgokat és még őket se bann-olták.
   Ez a progi meg semmilyen szempontból nem sérti Anet szabályzatát..
   Olvasd el ezeket :

   https://www.guildwars2.com/en/legal/guild-wars-2-user-agreement/
   https://www.guildwars2.com/en/legal/guild-wars-2-rules-of-conduct/

 2. szajhavész
  2016. február 3. - 18:48

  Jófélének tünik, bár én a routerhez nem nagyonértek, sajna. wowos multtal nekem nagyon hiányoznak a joféle modok meg addonok

 3. Kozzy
  2016. február 3. - 21:52

  Nemsokára feltöltök egy új verziót.
  Kaptam segítséget a fejlesztéshez 1 német és 1 kanadai sráctól.
  Bár leginkább a felület fejlesztésében segítettek, de szerintem így is sokat haladtunk.
  Amíg ők felhasználóbarátabbá tették a felületet én minden súlyos hibát javítottam.
  Már nem fagy le!! Ez nagyon nagy haladás, lehet használni akár végig egy raid-en, egy fractal party-n. Szerintem nagyon jó lett az új verzió amit nemsokára ide is feltöltök.
  További fejlesztési terv hogy ne kelljen senkinek szervert csinálni hogy egy java alapú szervert csinálunk és az fog egy “webszerveren” futni, ahol lesznek szobák mint pl TS-en.

 4. Kozzy
  2016. február 3. - 22:11

  Aminek szintén örülök és bizonyítja hogy mások is úgy gondolják hogy ez a módszer legális az az hogy nemrégiben Woodenpotatoes (kb az egyik leghíresebb gw2 youtube-er) is csinált egy videót erről a dps mérőről..igaz hogy csak az alapverziót mutatta be (nem amit én csináltam) de már értesítettük róla hogy jelentős változásokat csináltunk a programban.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: