Kezdőlap > WvW > WvW – Borderlands Bloodlust

WvW – Borderlands Bloodlust

gw2_banner_blogheader-600x217

Üdvözletem!

Örömmel mutatjuk be nektek az új és fejlesztett Borderland térképeket és a Borderlands Bloodlust buff-ot. Azon igyekezetünkben, hogy új és érdekes mechanizmusokat vezessünk be WvW-re, valamint a WvW idény előkészületeként, a Borderland térképek közepén található tavat kivettük és helyére a Ruins of Power került.

WvW-orbs-01

Szerettünk volna egy olyan módszert találni, amivel új életet tudunk vinni a Borderland térképekre, miközben megerősítjük a kisebb, szervezettebb csapatokat, hogy azoknak is legyen befolyásuk a teljes WvW harcra. Azzal, hogy visszahoztunk egy buff-ot, ami az adott szerver összes játékosára hat, szerettük volna elérni, hogy nagyobb legyen a kapocs a WvW-ben különböző térképeken harcoló játékosok között, valamint hogy ösztönözzük a szervereket, hogy minden térképen harcoljanak.

Ezeknek a Ruins of Power-eknek az elfoglalása és megtartása kulcsfontosságú az erős Borderlands Bloodlust buff megszerzéséhez. A romok egyedi helyek, nagyszerű, új megjelenéssel és saját témával. Minden romnál lesznek ágyúhelyek, amelyeket a romot irányító oldal fel tud építeni, hogy így védje azt a támadók ellen. A helyeket úgy alakítottuk ki, hogy kikényszerítsék a stratégiai játékot és az erő megosztást. Egy nagy csapattal el tudsz talán foglalni egyet vagy kettőt, de el tudsz-e foglalni és megtartani egyszerre hármat, anélkül, hogy az ellenfél visszafoglalná az egyiket?

Valamint, egy pár sentry pontot is beraktunk, amelyeket a merész lelkek elfoglalhatnak. A quaggan és krait haderőket kivettük a tóból, hogy a játékos-játékos harcok még intenzívebbek legyenek. A domborzat teljesen új és rengeteg remek lehetőséget nyújt az óvatlanok meglepésére vagy a vesztes harcból való menekvésre.

WvW-orbs-02

Egy kicsit szeretnék beszélni a most bevezetésre kerülő konkrét  mechanizmusokról is.

Összesen 5 rom van és bármely szerver, amelyik képes ebből az ötből hármat elfoglalni és két percig megtartani, kap egy Borderlands Bloodlust rangot. Ez a buff 50 ponttal növel minden stat-ot, healing power-t és condition damage-t. Ezenfelül, minden ellenség, amit kivégző mozdulattal ölsz meg Bloodlust stack-enként egy pontot ad a szerverednek, de maximum 3 pontot – ez azt jelenti, hogy a szervered javára fordíthatod a harcot, ha ellenfeleiddel közelről, személyesen végzel. Megölésenként csak egy kivégzés számít ehhez az értékhez és csak azok a játékosok számítanak, akikért járt WXP.

Amint egy csapat elfoglalt az öt rom közül hármat, elindul egy visszaszámlálás. Ha képes vagy megtartani három vagy annál több romot két percen keresztül, akkor Borderlands Bloodlust buff-ot szerzel a szervereden lévő minden játékos számára, amíg azok WvW-n vannak. A buff egészen addig nálatok marad, amíg egy másik szerver nem tud elfoglalni és megtartani három vagy több romot. Ugyanakkor, ezek a foglalópontok az idő előrehaladtával lassan semlegesek lesznek, ha valaki nem őrzi a területet. Ez azt jelenti, hogy a buff megszerzéséhez nem csak a helyszínek között kell koordinálni a csapatot, hanem a megtartásukhoz folyamatosan őrizni is kell azokat.

WvW-orbs-03

A Borderlands Bloodlust-ért dúló harc koordinációt és tudást igényel. A romokat úgy alkottuk meg, hogy kis, kijelölt csapatokat bátorítson azok megtartására és az ellenfél visszaverésére. Izgatottan várjuk az epikus harcokat, amelyek ezekért az új célpontokért fognak zajlani.

Találkozunk a csatatéren!

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Kategóriák:WvW
  1. 2013. szeptember 17. - 23:49

    Nos úgy tűnik, a Desonak már nem kell aggódni a que miatt, nem nagyon lesz nekik, a Pikennél pedig szintén eljön a sok que-val járó 7 szűk esztendő.

  2. Messor On Kryel
    2013. szeptember 18. - 00:12

    Két buffot is kaptunk: bloodlust és lag. Köszönjük Anet.

    • Shantey
      2013. szeptember 18. - 00:30

      Minden update után van lag egy ideig. Holnapra talán elmúlik.

      • Messor On Kryel
        2013. szeptember 18. - 11:49

        Nem vagyok én ebben olyan biztos. :S

      • 2013. szeptember 18. - 14:31

        Mostanában történt hogy valaki elszólta magát a patch utáni lag kapcsán. Azt mondták, hogy megosztott sávszélességen van az összes szerver, beleértve a download szervereket is. Amikor kijön egy nagyobb patch, a letöltések és a folyamatosan magas konkurens játékosszám miatt teljesen elfogy a sávszélesség, ezért van népszerű patch-ek megjelenésekor lag WvW-n is. Állítólag ezen folyamatosan dolgoznak, optimalizálnak, hogy egyáltalán ne forduljon elő. Nálam is volt WvW-n néha zavaró lag az éjjel, és még world boss-on is mintha észrevettem volna ilyesmit, de ott nem nagyon érdekelt.

      • 2013. szeptember 18. - 15:56

        Rertez már nem csinálsz több gw videót? :D

  3. Ten15
    2013. szeptember 19. - 11:13

    Eddig sajnos nem vettem észre, hogy túl nagy taktikázás lenne a romok körül. Kb. 6-10 ember ad-hoc jelleggel, 2 mondattal megoldja. Ha meg épp arra “sétál” egy zerg/blob, akkor úgyis mindegy. A boon egyébként nem rossz, de csak minimális az egyensúlyra gyakorolt hatása. Kis léptékben mindig is a hozzáértés döntött, nagyobban meg a szervezettség. A plusszok ellenére szerintem egy 15-20-as guild banda ezután is simán elpáhol majd 30-40-es PUG zerget, hiába bloodlustos. Persze van ebben még potenciál, remélem fejlesztik, meg legalább valami újdonság… :)

  1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!