Kezdőlap > Általános cikkek, Kasztok, Leírások - Tutorialok, PvP, theorycraft, WvW > Világok harca Mc Wolfy tollából

Világok harca Mc Wolfy tollából

2013. augusztus 30. Hozzászólás Go to comments

suspicousguy-header-variance

Világok harca, és ami mögötte van, avagy miért nem jársz rosszul, ha wvw-zel

Jack_x közel egy éve írt egy kitűnő, sok pontjában ma is iránymutató cikket, de azóta már sok vér lefolyt a várfalakon. Sok színt vittek a játékba, egyes mechanizmusok megváltoztak, töménytelen újdonság került be, a commanderek tapasztaltak lettek. Igazi háborúkat vívnak a fátyol mögött, sokak számára szinte örökre rejtve, csak addig néznek be, amíg fölfedeznek minden pontot. Kevésnek találják a loot-ot, eszetlennek a mászkálást, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Az igazi end game itt található, nincs két egyforma csata, sosem tudhatod biztosra, mit reagál az ellenfeled. A most következő kis esszébe próbáltam olyanokat is írni, amik az örömjátékosokat és érdeklik, természetesen a jövendőbeli HC gémereknek is lesz mire csorgatniuk a nyálukat.

A mocskos anyagiak

A játékosok jelentős részét természetesen szeretné, ha virtuális énje minden földi jóban dúskálna. páncél, ékszer, fegyver, ékszer. Lehetőleg jó sok. Ez teljesen érthető, csak ezekhez igen sok pénz, laurel kell. Vagy nem.

A WvW kezdőterületein találhatóak npc-k, akiknél exotic páncélokat, fegyvereket vehetünk a megölt játékosok által elejtett badge of honorért, vagy igen kevés badgeért és péncélonként max 1 goldért. A teljes garnitúrát megvásárolhatjuk 5 arany, 44 ezüstért. Régen csakis Invaider páncélokat lehetett venni, de ma már Berzerkertől kezdve, Knighton át Rabidig bezáróan 6 különféle páncél típus közül válogathat a játékos. Fegyverekből is hasonló a kínálat. Egy aranyért és pár tokenért kiválthatjuk kedvenc spádénkat. Mindenki megtalálja a saját játékstílusának, igényeinek megfelelőt, ráadásul olcsóbban! Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem. A helyi laurel vendor a maga nemének egy renegát példánya. Öttel kevesebb laurert kér az általa kínált ékszerek darabjáért, amennyiben megkenjük egy kis badgeel. A legérdekesebb dolog pedig egy fórumon olvasható hozzászólás Devon Carver által. A thread témája az új ascended fegyverek és a WvW viszonya. Egy nem túl optimista fórumozó azon kesergett, biztos nehezen lesz hozzáférhető a számukra az új szintű fegyverek, hiszen ők nem szeretnek farmolni, erre Devon a következőt írta:

gw2_banner_blogheader-600x217

„My goal is to eliminate the latter scenario. And I promise to do as much as I can to meet that.”
Magyarul: „A célom kiiktatni az utóbbi lehetőséget. És megígérem, hogy mindent elkövetek ennek érdekében”

Másik megjegyzése az elkövetkező updateről: „The mats will absolutely drop in WvW. In addition, generally speaking, we are putting a heavier emphasis on finding long-term solutions to redressing the reward imbalance between PvE and WvW. I can’t claim they will ever be 100% equal all the time, but we would like it to never be the case that you are choosing between playing WvW and getting good rewards. The two should be one in the same.”

Vagyis nem fogsz annyit keresni WvW közben, mint farmolással, de sosem kell majd választanod, hogy PvE vagy WvW lesz-e a ma esti program, ha épp gyűjtögetsz.

Ha az eddigi tendenciákat követik, lényegesen hamarabb tudunk majd hozzájutni az új felszerelésekhez, mint PvE-s társaink.

Húst a vágóhídra!

Rendben, meg van minden felszerelésünk, ami kell. De milyen husi kell a konzervbe? Itt ejtenék pár szót az aktuális metáról, a feladatokról, felszerelésekről, professionökről. Mert bizony a mostani updatek minket mindenkinél jobban érintettek, a harcmezőn csak a vér vöröse maradt a régi. Minden régi páncél a bankokban rozsdásodik, a fegyvereket meg talán már elhordták a skrittek.

Sebzés mindenek felett! Badarság. Az alacsonyabb tieren lévő szerverek játékosai előszeretettel jönnek full berzerker felszereléssel, mert szeretik látni a szép, nagy számok röpködését. Vesztükre. Hogy szemléletes legyek, ez valami olyasmi, mint egy tank és egy mesterlövész viszonya. Igen keveset tennék az utóbbira. Egy tankos csapat könnyedén borít meg egy háromszor akkora, de sebzésre szakosodott zerget, a kő üti az ollót.

Rendben, tisztáztuk miben jöjjünk. Következő kérdés, hogy mivel jöjjünk? A játék készítői szeretik sulykolni, hogy bárki bármilyen szerepben tud tetszelegni, de ez sajnos nem igaz. Az aktuális meta a masszív CC. Legyen hosszú nyele a fegyvernek és jöhet. Staff és hammer mindenek fölött! Sok daze, stun, fear, line of warding és társaik. Semmit nem ér egy taktikai atombomba, ha nem tudod megnyomni a gombot. Persze erre is megvan a megfelelő védelem, ami pedig egy elég hosszú stability, ezt viszont nekrók és mesmerek le tudják szedni, ők puhák, hát hamar le kell stunolni és megölni. A halál körforgása. De most lássuk, mire is alkalmas kedvenc karakterünk:

c27c905-Trebuchet

Warrior: Pillanatnyilag a legfontosabb szereplő. Kalapácsával hihetetlen mennyiségű KD, KB áll rendelkezésükre, megtámogatva blast finisherekkel. Tízből kilenc fogorvos nem ajánlja a velük való találkozást a csatamezőn.

Guardian: Hammer és Staff is van az eszköztárukban. Előbbivel képes lekötözni az ellenfeleit olyan módon, hogy az ellen még a stability sem véd, ellökni őket és egy kör alakú gyűrűvel körbezárni egy területet, ahol ellenfél nem haladhat át. A legszebb pedig a 4 másodpercenként használható blast finisherje a kettes fegyver skill helyen. Ezzel gyógyítja, illetve mighttal erősíti szövetségeseit. A staff pedig öt embert képes egyszerre sebezni, ennél pedig jóval több lesz egyszerre előtted. Külön-külön a sebzés nem vészes, de együtt már igen jelentősnek számít. Mivel magadat mindenképpen buffolod, hiszen Guardian vagy, a többiektől pedig szintén fogsz kapni némi szeretet, ötezer fölötti sebzés sem meglepő erősen páncélozott ellenfelek esetén sem, csak auto attackkal. A 12 mightot, jelentős gyógyítást, gyorsítás és a line of wardingot ne is említsük. Az ő szerepe még a társai gyógyítása is. Kedvenc trükköm guardiannal, hogy Selfless Daringra traitelek, Staffba rakok egy Sigil of Staminát. Dodgera healelek, az enduranceom pedig újratölt, ha meghal egy ellenfél. Jóformán végtelen heal. Zergben viszont talán legfontosabb feladata a megfelelő mennyiségű stability biztosítása. Talán vele legkönnyebb a játék. Masszív konzervdoboz, tetemes gyógyítással és védelemmel. Ha őt választod, akkor nem nagyon nyúlhatsz mellé, könnyen lehet sikerélményed, bár túl sok kihívást sem hord magában.

Elementalist: Mit érnek a blast finisherek, ha nincs lecsó, amibe belecsaphatnánk? A kombó első részét ők szolgáltatják. Water fieldeket hoznak létre gyógyításhoz, amibe a többiek blastolva gyógyítanak maguk körül, fire field 3 stack mightot ad minden egyes blast után a játékosoknak a környéken, a static field pedig swiftnesst biztosít nekünk, ellenfeleinket pedig lebénítja. Ezek után gondolhatjátok, hogy kedvenc varázslónk is akkora bottal rohangászhat csak, amekkorát még éppen elbír.

elementalist-meteor-shower

Necromacer: Bőregerünk sem maradhat le tanult kollégája mögött. Az ő kezéből sem hiányozhat a staff. Markok és Wellek jelzik ténykedésének nyomát. Ő szedi legjobban ellenfeleiről a boonokat, nem mellesleg pedig vakságot oszt területre és fearel. Egy neci az első sorban, Plague formában megoldás szinte minden CC problémára. Az ellenséges warriorok és guardianok csak püfölik vakon a levegőt.

Mesmer: Az egyetlen caster bot nélkül. Őt főleg off-handjei miatt szeretjük és létszükségű utility skilljei miatt. Null field és volt boon, nincs boon. Veil az egész zerg láthatatlanná tételéért és portal a közkedvelt portal bombért. Amikor darálásra kerül a sor, repül a time warp és máris kész az invaider kolbász. Fegyvereivel pedig képes várak faláról lerántani az ellenfelet, persze ezt egy csata közepén elsütve se serkentjük kacagásra az ellent, amikor az embereik repkednek, de a vakítás sem egy rossz választás.

Thief: Talán a leginkább félreismert profession. Persze mindig belebotlunk majd párba miközben magányosan próbáljuk magunkat elverekedni a csapatunkig, de ha szerencsénk van, akkor szövetséges lesz, nem ellenséges. Szerepe nem merül ki ennyiben, kiváló felderítő és sokan elfelejtenek pár dolgot vele kapcsolatban, hihetetlen mennyiségő vakítást képes kiosztani, jó adag mérgezéssel megöntve. Szinte elég csak az íjunkat kézbe vennünk, az ellenfél máris nem gyógyul, se nem üt meg minket, persze kiegészítve utility képességekkel szinte obszcén szintre emelhetjük eme ténykedésünk eredményét.

Enginer: Nehéz hivatás, nem is játszanak vele sokan, sajnos nem is a leghatásosabb és egyáltalán nem nélkülözhetetlen, bár eszköztára figyelemre méltó. Kitjeivel igen csinos kis szeretetcsomagokat hagy az ellenfélnek. Vakít, lökdös, lassít, stunol, boont szed. Ha nagyon sokat akarunk tenni a csapatunkért, akkor akár water fieldet és blastokat is tudunk vinni.

Ranger: Nos igen. Láttam már 200 fölötti játékost egy csatában úgy, hogy csak nekem volt petem, az is halott volt. Sajnos semmi érdemit nem tud hozzátenni egy nagyobb csatához. Vannak csapdák, de az elfoglalja az összes utility slotot és nagyon ki kell traitelni, akkor se igazán jók, enginer kitek ezerszer jobbak, többet tudnak, gyorsabban töltenek és csak 1 helyet foglalnak. Pet választással viszont sosem lesz gondod, egyből meghalnak csatában, ha nem, akkor se ütnek meg senkit, hiszen az ellenfél mozog, maximum csata előtt érdemes használni egy buffolót, de a buffok meg nagyon rövidek. Spiritekre ugyanez igaz, egyből halnak. Pillanatnyilag két fegyverük van, ami minimálisan életképes. A kétkezes kard tökéletes menekülő fegyver, az egyes gombot nyomogatva pedig nagyon sok evaidet kapunk, a block skillt használva pedig 4 másodpercig minden sebzést blokkolunk ami nem közelről jön, mert akkor megállunk és fölrúgjuk az ellenfelünket. Arrow cartok alatt jobban kell egy esernyőnél felhőszakadás idején. Longbow segítségével távol maradhatunk a csatától, a menekülő, magányos sebesülteknek pedig megadhatjuk a kegyelemlövést. Barrage skillünkkel viszont vigyázzunk! Kész öngyilkosság a zergre rálőni, hiszen a sok guardian úgyis retailationt rak mindenkire. Mi többet fogunk sebződni, mint ők, mondjuk lootot farmolni nem rossz, csak már előtte nyomjuk be a troll ungementet. Sok hátrányáért cserébe jó sokáig képes stabilityt magán tartani. Külön jó hír, hogy a hírek szerint valamit igencsak fejleszteni akarnak rajtuk.

800px-Norn_warriors_concept_art

Itt úgyse jössz át! Avagy taktikák fantasy módra

Meg van mit viseljünk, melyik karakterünkkel. Itt az ideje megtanulni mit is kezdjünk vele. Három féle szerep, három poszt és három alapvető taktika létezik. Akár népmesét is írhatnánk belőle. Nem?

Mielőtt kilépünk a kezdő bázisunkról, el kell dönteni hogy mit is szeretnénk magunkkal kezdeni. Legelsőnek választhatjuk a Roamerkedést. Itt magányosan, esetleg párban szaladgálva vadászunk az ellenfél magányos embereire, az utánpótlást szállító dolyakokat is nyugodtan csapjuk agyon. Ide hozzuk nyugodtan Xerrex által bejáratott felszerelésünket, buildjeinket. Jó esetben szervesen a Zergnek dolgoznak. Ha látnak bármit, aminek összesen tíznél több lába van, jelentik, az ellenfél kémeit pedig gyilkolják.

Mennyiségileg kicsit több a Sniper Team. Ó igen. Ők igazi rosszfiúk, gerillák. Supply campeket, kisebb csapatokat vadásznak le, például amikor az ellenfél emberei szállingóznak vissza supplyért. Gyakran egyesülnek a fő csapattal, ilyenkor középen vagy hátul helyezkednek el. Persze ne feledjük, hogy általában. Őket nem lehet beskatulyázni, teszik, amit kell.

Végül legnagyobb a Zerg. 30 főtől számolunk velük. Ennyi embert minden legalább közepes szerver ki tud állítani bármelyik térképen. Gyakran van belőlük 2-3 is, nehogy amit az egyik oldalon befoglalnak, azt a másikon visszavegyék, esetleg egy várat ostromolnak 2 oldalról, máskor két külön helyet támadnak, hogy az ellenfél csak az egyiket védhesse. Egy ekkora masszát persze több részre kell osztanunk.

Legelsők a csatában, sokszor utolsók a halálban. Első sort a legveszélyesebb pozíciónak gondolják, pedig egy magasabb szintű csatában ez egy viszonylag biztonságos hely. Sok gyógyítás, buffok, nehéz páncélzat, rengeteg CC. Az ellenfélnek általában kedve sincs ezeket a tankokat ütni, a konzervet a végén bontják ki. A csapat közepén, élén a commander található, aki TS-en folyamatosan osztja utasításait. Mikor kell healelni, milyen csapatmozgásra és mikor készüljenek, mikor lépjenek működésbe a nekrók, mesmerek. Legfontosabb számukra, hogy minél jobban egy pontba tömörüljenek, a kartávolság elfogadhatatlan, a lemaradókra szinte biztos halál vár, de loot semmiképpen.

A tornasor közepén azok találhatóak, akik kicsit távolabbról támogatják az elöl harcolókat, közben szórják az ellenfelet a szeretetük hullámaival. Az ő mozgásukat külön nem szokták irányítani, ami éppen kell, azt raknak a saját, vagy az ellenséges csapat alá. Itt már előfordulhatnak a nem annyira tankos buildek, bár nagy kockázattal jár. Rájuk vadásznak legnagyobb örömmel a commanderek. Viszonylag puha páncélzat, szigorú irányítás nélkül. Miután megborultak akkor ugrik a frontline gyógyításának nagy része, róluk pedig nem szedi majd senki a stabilityt.

gw2_hallway_blogheader

Hátsó sorokban legnagyobb a káosz. Ide vonulnak hátra a lemaradt, megsebesült harcosok, itt találhatóak általában azok, akik nincsenek TS-en, csak hátulról lövöldöznek, amerre látnak. Persze vannak itt veszélyes egyének is. Thiefek vadásszák a sebesülteket, rangerek eresztenek egy sorozatot a félholtakba. Ez a vonal szokott leginkább összemosódni az ellenfelével. Nagy sebzésű, gyenge páncélzatú egyének vadásznak egymásra.

Nagyon jó! Tudjuk a helyünk is! Látjuk Mr. Commandert. Mit is kérhet tőlünk? Ami alapvető, hogy minden lépését szorosan kövessük. A legtöbb buffnak, fieldnek a hatótáva olyan 180 egység a hatóköre. Az ellenfél területi hatásainak is hasonló, de pulzusonként csak 5 emberre hathat a legtöbb. Nem mindegy, hogy minden pulzus megmar 5 embert, vagy csak egyszer kell ezt elszenvedni, mert addigra mindenki tovább megy. Onnan lehet tudni, hogy egy ellenfél kemény dió lesz, hogy hihetetlenül együtt mozognak, ez a fegyelem az alapja mindennek. Csak akkor használnak water fieldet, ha arra utasítást kapnak, mert ha egy nagyobb összecsapás után nincs mindenkinek gyógyítás, kidőlhet az egész bagázs. Amennyiben mindenki teszi a dolgát, de legfőképpen azt, amit a commander mond, akkor nagy túlerőt is le lehet nyomni. Hogy mindenképpen legyen a megfelelő időben mesmer, vagy ele kéznél, van egy commanderi party. Ebben a csapatban minden létszükségesből található egy fő, akik máskor nem használhatják a taktikailag fontos skilljeiket.

Alapvető taktika, hogy mikor rárontunk az ellenfélre, előtte a mesmer utasítást kap Veil használatára. Ilyenkor a zerg elé leraknak egyet, ezen áthaladva mindenki láthatatlanná válik, majd az egész csapat egyszerre, egy irányba fordul, az ellenség pedig nem tudhatja, hol bukkanunk föl.

Második, kevesebbet használt, kockázatosabb, de látványosabb taktika a Portal Bomb. Ezt is a mesmer hozza létre. Portalját használva az egész első sort átviszi az ellen háta mögé, esetleg az elék, nekrók közé.

Végül a szűk helyek védelme következik. Vár védelménél ez általában úgy néz ki, hogy megpróbálnak áttörni a védelmi vonalon és berohanni a várba. Ilyenkor jön a parancs, hogy kaput lezárni! Elék static fieldet raknak ajtóba, nekrók, mesmerek pedig ez elé boon szedést. Ez a kombó egyébként sokszor előfordul jó esetben. Boon szedés ritka és értékes, stabilityből pedig sok van. Nagyon pontosan kell időzíteni. Ezeket a szűk helyeket Choke Pointoknak hívják.

01f9008-WvW-Supply-Mastery

Minden szituáció egy külön taktikai döntést kíván meg, ami csak egy esetben vezethet sikerhez, minden máskor bukást fog magával hozni. Persze nem elég egy jó commander, minden játékosnak jónak kell lennie és hihetetlenül fegyelmezettnek. Nem véletlenül lehet látni a nagyobb WvW guildek tagjait időnként a TPvP arénáiban is. Ugyanazt tudnunk kell, sőt többet is. 100 másik emberre figyelni egy teljesen más szemléletet igényel. Itt nem elég egy aprócska pontot megvédeni és nem ritkán fogsz több mint 5 ellenség közé kerülni. Nem nyersz meg annyival egy csatát, hogy lesolozod Svanirt, esetleg orvul leölöd a Guild Lordot, befutsz egy orbbal. Az összes létező várat sem fogod csak azért magadénak tudni, mert 5 másodpercig használsz egy skill pontot. A PvPsek általában igen nagy mellénnyel jönnek (tisztelet a kivételnek). Ők majd jól farmolnak egyet ebben a PvE-ben, majd idejük nagy részét vízszintesen töltik.

Így játszotok Ti

A ranglista különböző szintjeire teljesen más játékstílus jellemző. Minél lentebb tekintünk, annál kevesebben játszanak. Emlékezzünk a Whitesidera. Sokszor csak mi voltunk 20 fővel és kész. Általában se a játékosok felszerelése, se a skilljeik nem megfelelőek. Sokan csak körbenéznek és mennek is vissza farmolni, hátra se néznek, sajnos gyakran nincs is miért. Innen gyakran tovább vándorolnak az érdeklődő, tehetséges játékosok.

Közepes szinteken már vannak érdekesebb játszmák. Általában vagy tetemesebb játékos bázist, szerencsésebb esetben jó commandereket feltételezhetünk. Sokan figyelnek milyen geart aggatnak magukra. Ide tartozik Piken is például, bár az utóbbi időkben sokat fejlődtek, miután Desoval összekerültek, örömmel konstatáltam, hogy most már ott is vannak játékosok, párszor még igen élvezetes csatában is volt részünk.

wvw-header

Top szerverek. Na, itt megy a darálás! Sok játékos, sokszor taktikai zseni vezetők, kémek, akik miatt például twitchelni se nagyon szabad. Hero banner kezdő helyen, étel dobás induláskor, vagy amikor előző lejár, csak superior ramokkal kopogtatunk. J Persze ilyenkor ellenfelek is erősek, semmi sem garantálja a biztos győzelmet, csak az, ha Te és mindenki körülötted tökéletesen játszik. Ez pillanatnyilag SFR-Vizu-Deso szentháromság. Bár Vizusok csak annyian vannak, hogy rossz nézni, nagyon kevés a jó játékos ott, legalábbis a mennyiséghez képest. Sétáló lootbagek.  SFR-en sok az orosz, ők jó játékosok, de valószínűleg egy idő után szétesnek, vagy kidobják őket csalásért. Oroszokkal csak oroszok tudnak játszani. Deso sajnos annak ellenére, hogy valószínűleg a legjobb commanderekkel és játékosokkal bír, gyakran létszámhiánnyal küzd. Pillanatnyilag itt található a legaktívabb magyar WvW közösség, sajnos eléggé földarabolt, bár mostanában kezd összeállni a csapat.

Kiknek nem ajánlott a WvW?

Akiknek az kell, hogy sok aranyuk legyen. Badgekből ugyanúgy megvehetsz bármilyen páncélt, kevesebb laurerért válthatsz ki ékszereket és minden bizonnyal a most következő ascended fegyvereket is könnyen ki lehet majd szedni, de pénz maga nem sok jön. A legtöbben a sikertelenséget se bírják, pedig előbb-utóbb minden csapat szétmorzsolódik, nagyon ritka az este, hogy ne lenne pár teljes wipe egy este alatt. Persze nem csak ezt kell elviselned, hanem a parancsolgatást is, és hogy alárendeld magadat a nagyobb közösségnek. Full zerk GS warriornak itt nem terem dicsőség. Porold le a tankos ünneplődet, pattintsd le a rozsdát a kalapácsodról és találkozunk a csatamezőn! De ne akard, hogy piros legyen a nevem. J

Mc Wolfy

gw005

 1. 2013. augusztus 30. - 15:27

  Helyesírási hibákat javítottuk amit láttunk [Ne spameljétek a commenteket azzal, ha találtatok valami apróságot. :P ] plusz raktam bele egy tonna képet mert jó hosszúra sikeredett az irományod.

 2. Gandarel
  2013. augusztus 30. - 16:08

  “Mesmer: Az egyetlen caster bot nélkül.”

  Ha a staffra érted, mesmernek is van.

  • Bubi
   2013. augusztus 30. - 16:21

   Szerintem arra értette, hogy nem használják wvw-ben..
   Ami nem teljesen igaz, általában a sword/focus mellé a gs vagy a staff van, még ha nem is annyira “kötelező”, mint egy necronak/guardiannak, elég sokaknál van ^^

   • 2013. augusztus 30. - 16:59

    Talán GS hasznosabb a push miatt. Meg zerkert lehet a falra küldeni.

   • Bubi
    2013. augusztus 30. - 17:29

    Igen, ott a talán, mindkettőt látni, igazából mivel csak 5 emberre hat, szinte elhanyagolható nagyobb tömegben ^^ Egyik condi, másik power, nekem inkább ez dönt :)

    Félig-off:
    SFR-szülinapi-wvw videó ^^

   • Gandarel
    2013. augusztus 30. - 19:35

    Én bírom mindkettőt. PvP-n most pl ezt a kettőt használom egyszerre. Kicsit nehezebb mintha lenne egy sword/valami, de néha jobb.

    Staff-ban a chaos storm a jó, mert ad Aegis-t ami segíti a stompot + thief stealthből abba csap bele + daze. Meg persze a 12 seces chaos armor Null fielddel.

   • szajhavész
    2013. augusztus 31. - 20:30

    Pedig mesmernek a staff elég jo tulélő fegyver, az egyes skil random boonokat csinál. Pikenen az egyik profi guild commandere mesmer és utolsónak szokott meghalni (más dolog hogy váltott guardianrra) ezt gs- el nem lehet megcsinálni.

 3. Kika Queen
  2013. augusztus 30. - 16:40

  *Kimoderálva, a poszt alatt nincs guild reklám, használd a fórumot/chat-et*

 4. Mc Wolfy
  2013. augusztus 30. - 18:27

  Igyekeztem tömör lenni. Legközelebb viszont valóban nem éjféltől hajnali háromig kell írnom :)
  képeket köszi. egyébként is akartam írni mellé egy ilyen irányú kérést.

 5. 2013. augusztus 30. - 19:07

  Átfutottam, REMEK CIKK! Később igényesen végigolvasom.
  Nagyon tetszett amit a Rangerről írtál, Nagyon utálom hogy minden szó úgy igaz ahogy van…
  Hát reménykedek… Ranger Commanderként O.o

 6. Pont
  2013. augusztus 30. - 19:49

  Zerk Warriorral nagyon jól ellehet lenni, ha jó a commander és a csapat. Kell a DMG is. Keveset mozogtatok az FG vel. Ott minden volt vegyesen és tökéletesen működött. A Zerg és Tankos warrior is egyaránt jó, egyéni tapasztalatok. Ugyannyi ideig tudok taplon maradni a zerkel, mint a tankossal, csak iszonyatos dmg et tudok bevinni. :)

 7. szajhavész
  2013. augusztus 30. - 20:10

  “Ide tartozik Piken is például, bár az utóbbi időkben sokat fejlődtek, miután Desoval összekerültek, örömmel konstatáltam, hogy most már ott is vannak játékosok, párszor még igen élvezetes csatában is volt részünk.”

  Nemtudom miröl beszélsz! A Piken valoban a középmezőnybe van rangsor szerint. Mikor összekerültünk t1-t2 t3 as szerverekkel, este-mikor kiegyenlitődött a létszám a rank első szerverek előnye eltünt, sőt a piken szin lett a domináns elég sokszor. Mindezt azzal együtt hogy a magas populációju szerverek egész nap erőditették a váraikat.

  Mindezt összevetve ezt inkább tartom a minőség fokmérőjének mint ahol a nagy számokra alapozzák a jó toplostás helyet.

  • 2013. augusztus 30. - 22:03

   +1 karma point for szajhavész!

  • Mc Wolfy
   2013. augusztus 31. - 00:36

   Igen. Pikennek elég jó a lefedettsége, de ha jól emlékszem, dicsértem is őket egy kicsit. A mennyiség nem minőség. Ezért is például a Vizu beceneve a sétáló lootbagek, vagy egyszerűen az agyatlan zombik. Abaddon pedig Blobadon :) A héten Deson nagyon sok lootbag fog esni.

   • messor
    2013. augusztus 31. - 13:13

    Deso elég furmányos ellenfeleket kapott a héten ( :D ), nem úgy mint Piken, már megint *sadface*.
    A tegnapi este Vizu borderen elég szépen kiüttük őket, míg tartott a lendület és persze a “boom boom boom”. Sajnos megint a nagy tömegű nightcap és 3 szerver közötti létszámkülönbség miatt esélytelen akár a 2. hely is, de jó kis csaták leszenk úgy gondolom.

    Deso-ra visszatérve, mit értettél azon, hogy egy egész szép magyar wvw közösség van ott, egyáltalán ezt lehet számszerűsíteni? Szokott lenni külön magyarok alkotta raid is vagy totál szétszórtak a játékosok?

   • Mc Wolfy
    2013. augusztus 31. - 18:22

    Ma este pl elvileg lesz. az én guildem ebben a pillanatban 3 partyval csapja. Ha minden jól megy, jövő héten már 40 magyar huszár vág rendet az ellenség sorai között (legalább)

   • messor
    2013. augusztus 31. - 20:07

    Ez egész jól hangzik. :)

   • 2013. augusztus 31. - 20:25

    Vizu tényleg vicc. Spawn melletti campnél simán szétkergettük őket. Csak blobban érnek valamit, amikor a mennyiség miatt már aoe sem hat rájuk.

 8. Punisher
  2013. augusztus 30. - 20:23

  wxp szinteket nem nagyon tartom számon mert mióta bevették nem sokat vévévéztem, pve-böl visszanézegetve néha elég fáradalmas minden egyes alkalommal oda vissza traitelni… tehát ugy döntöttem kiprobálom milyen rallybotnak lenni, fullberserker GS warrival… :D sPvP traittel és 18k wvw kill után már rá lehet érezni hogy mikor merröl számíthat az ember dmg-re, csak ügyesen kell beosztani az endurance-t block-ot, és néha kicsit eltávolodni a commandertöl, hogy a távolsági aoe se zúduljon a nyakunkba dodge után. Sokkal igazalmasabb, szebb látni a 8-12k ütéseket, ha shield van, mért ne lenne shield trait, block reflectel mindent (nem csak 5 ember lövését OOOPPPP) és ha épp szeretnék felzárkózni vagy JP-be menni akkor sem kell attol félnem hogy fullpvt miatt elöbb utobb legyőznek ha nem sebzek elég nagyot. Sigil of Restoration persze kötelező, de kezdők számára tvábbra sem tartom követendő példának a berserkert wvw-n:)

 9. 2013. augusztus 30. - 21:29

  Farkaskoma, ezt szépen összeraktad. ;)

 10. 2013. augusztus 31. - 10:58

  Remekül megírt informatív cikk, ez meg kell hozza azok kedvét is a wvw-hez akik eddig kihagyták.(itt azért odaszúrnám, hogy SFR-rel 4 hétig elsők tudtunk lenni a vizu előtt medium szerverként. ezt csak a mennyiség-minőség viszonylatra és a deson lévő legjobb commanderekre reagálásként:))

  • Mc Wolfy
   2013. augusztus 31. - 11:43

   sfr-en is vannak jó commanderek, nagyon jó guildek, a lefedettségük pedig majdnem mint vizué, egyes időpontokban még több embert is tudnak kiállítani. tény :)

 11. Tulazon
  2013. augusztus 31. - 12:08

  tény. high pop vagyunk azt hiszem most. Viszont az általam írt időpontban medium voltunk. majd az anet a mediumra való free transferrel tönkre is vágott.

 12. Gandarel
  2013. augusztus 31. - 20:58

  szajhavész :
  Pedig mesmernek a staff elég jo tulélő fegyver, az egyes skil random boonokat csinál. Pikenen az egyik profi guild commandere mesmer és utolsónak szokott meghalni (más dolog hogy váltott guardianrra) ezt gs- el nem lehet megcsinálni.

  Y, meg a 2-es skill traitelve egy 8 sec cd-s stunbreaker (részben, mivel csak elteleportál de fagyva maradsz). Viszont pl kivisz egy wari gs HB alól.

 13. Mc Wolfy
  2013. szeptember 1. - 00:06

  commandernek mindent át lehet traitelni. mostanában azért sok a mesmer, ele, neci komrád, hogy a kulcs skilleket magának tudja nyomni. a sokat úgy értem, hogy mondjuk a fél évvel ezelőttihez képest sok.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: