Reklámok

Cutthroat Politics Kérdezz felelek Ree Soesbee-vel

test-header2

Guild wars 2 világának designerével és a Sea of Sorrow szerzőjével Ree Soesbee-val ültünk le, hogy többet megtudjunk a Captain’s Council-ról [Kapitány tanácsa ] és annak szerepéről Lion’s Arch-ban.

K: Mi is pontosan az a Captain’s Council?

Ree: Lion’s Arch vezetőségét olyan magánszemélyek csoportja alkotja amit Captain’s Council-nak hívnak.

Lion’s Arch-ot újjá építették a nagy áradás után, amit Orr felemelkedése okozott. Akkoriban azok a férfiak és nők vezették a várost akiknek a hajója a leggyorsabb és legerősebb volt, a kapitányok akik a legjobban megtudták védeni a várost az élőholtaktól.

Ahogy az évek múltak és a város egyre nagyobb és stabilabb lett, a Captain’ Council egyre inkább egy kormányszerű rendszer lett nem csupán egy szövetség.

0543fcaptains-council-01-590x331

A Captain’s Council-t egy Commodore [Hajóskapitány] vezette akit a tanács tagjai választottak meg vezetővé. Ő a városban maradt és nap mint nap kormányozta a várost és egyeztetett a tanáccsal. A Captain’s Council még mindig a legvagyonosabb és leghatalmasabb magánszemélyekből áll, de mostanra kibővült olyan kereskedőkkel és más városlakókkal akiknek már csak az anyagi érdekeltségeik kötik a városhoz.

K: Lion’s Arch-ban nem mindig volt jelen a Captain’s Council. Tudnál adni egy kis ízelítőt a tanács létrejöttének történetéből?

Ree: Lion’s Arch eláradása után a krytai népesség északi irányba menekült a katasztrofális áradások elöl ami a kontinens partszakaszait sújtotta. Több éven keresztül Lion’s Arch egy romváros volt amit a tenger fedett. Ahogy a tenger szép lassan visszahúzódott csempészek és kalózok elkezdték használni a területet menedékként. A romok védelmet nyújtottak a viharok és az orri szörnyek támadásaitól akiknek nehézségeik voltak a zátonyokkal teli alattomos öbölben való navigálással.

Csempészek és kalózok kikötőnek használták a területet és a primitív felépítésű kapcsolatok virágoztak. A kapitányok egyességet kötöttek egymással és együtt munkálkodtak az öbölben, hogy biztosítsák az ottaniak biztonságát. Ez a fegyverszüneti béke egyre jobban gyarapodott, ahogy több és több hajó lett részese a megállapodásnak.

0b714captains-council-02-590x331

Idővel ezek a hatalmi pozíciók megszilárdultak és létre jött a Captain’s Council. Az időközben megalapított város pedig őket akarta kormányzónak.

 K: Hogyan lehet valaki a tanács tagja? Olyan könnyű, mint szerezni egy hajót?

ree-soesbee-6-25-12Ree: Kezdetben olyan magánszemélynek kellett legyél aki egy hajó kapitánya volt és a várost kikötőnek használta. Ahogy a város fejlődött az lett a szokás, hogy olyan hajóval kell rendelkezned ami képes megvédeni a várost és be kellett fektetned Lion’s Arch-ba.  Ez a “befektetés” általában azt jelentette, hogy nagy mennyiségű kenőpénzt kellett fizetni a Captain’s Council-nak, ami a város jobbá tételére lett felhasználva.

A modern időkben a magánszemélyek már nem vásárolhatnak csak úgy helyet maguknak a tanácsban. Amikor egy hely megüresedik (általában akkor, ha egy kapitány meghal vagy visszavonul) az új tagot megválasztják népszerűség szerint, valamint a tanács tagjainak többségének bele kell egyeznie.

K: Mit csináljak, hogyha többet szeretnék megtudni Lion’s Arch-ról és a Tanácsról?

Ree: Olvasd el az új Guild Wars 2 könyvet a Sea of Sorrows.998b1captains-council-03

A Sea of Sorrows Lion’s Arch történetét meséli el Zhaitan felemelkedése általi pusztulásától napjainkig. Egy helyi lakost követ végig akit Cobiah Marriner-nek hívnak és fiatal korában matróznak állt. Miután a hullámok elérték Lion’s Arch-ot egy többnemzetiségű kalózhajó kapitányaként útnak indult a Pride fedélzetén. Az ő kalandjai vezetnek végig minket a város újra alapításától a Captain’s Council megszilárdításáig.

Köszönjük Ree !

Reklámok
 1. MaDFoX
  2013. július 23. - 16:30

  Köszönjük Tera! :)
  Most minden arról szól, hogy olvasd el az új könyvet…
  Ha már itt tartunk, van esetleg infó magyar megjelenésről? Előrendelési akció megin’ esetleg? :) Kicsit körbeszimatolhatnátok! ;)

  • nathriel01
   2013. július 23. - 17:13

   Amikor hivatalossá vált a könyv megjelenési dátuma írtam a kapcsolatunknak, azóta is várom a választ.

  • 2013. július 23. - 17:59

   Szerintem jó eséllyel nálunk is ki lesz rakva majd a könyv PlayOn által. Gondolom nem sietik el és majd ha lesz konkrét megjelenés hazánkban szólnak. :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: