Kezdőlap > Aktuális információk, theorycraft > Adatbányászat 5 + ráadás

Adatbányászat 5 + ráadás

grawl_blog_header

A mostani cikk nagyon rövid lett volna, ezért egy kis plusz információt is belefoglalok, amely nem a .dat fájlból származik. Először azonban essünk neki annak, ami a cikk lényege, az adatbányászatnak.

Valamikor kapunk majd papírsárkányt, amit röptethetünk majd, persze ez is town cloth-nak minősül majd, harcban nem lesz használható.

Lesznek majd papír dobozok, amikben egyfajta szerencsesüti lesz. Ezek majd adnak véletlenszerűen valamilyen boon-t (speed, karma, magic find, experience), valamint a papírokat lehet majd gyűjteni, hogy díjakra váltsuk be, lesz ritka arany szerencse papíros is, amiért azonnali jutalom jár. (Csak nekem ugrik be a szerencsesütikről Ázsia – Cantha? :D)

Újabb hangszer érkezik valamikor, mégpedig a furulya.

Valamikor jönnek a teljes account-ra, véglegesen kioldható PvP kivégző mozdulatok., amiket WvW-n is használhatunk majd. Ezek egy része olyan, amit korábban már használhattunk időről-időre, azonban lesz pár új is. Dobhatunk majd az ellenfelünkre tehenet; lesz egy óriásnak a kivégző mozdulata; szó szerint a sírba küldhetjük ellenfeleink; halálos tövist használhatunk; használhatjuk a Super Adventure Box Super Bomb-ját; a Wintersday-ből ismert halálos hóembert is megkapjuk ilyen módon; megetethetjük az ellenfelünk madarakkal; átszúrhatjuk őket egy karddal; idézhetünk egy bérgyilkost, aki végez ellenfeleinkkel.

Az LFG rendszer is kapott pár új sort, szóval az is készülget szépen-lassan.

Az alábbi, kar nélküli sárkány modelljét is a .dat fájlban találták.

pOZ1DeaVégül egy töltőképernyő, amely valószínű az új sPvP térképé, Skyhammer-é lesz.

euTviAwNa és akkor jöjjön a ráadás. Azt csicsergik a madarak, hogy kedden több gamer oldal is interjúkat fog megjelentetni a GW2-vel kapcsolatban, valószínű nem véletlen, hogy kedden jönnek infók a következő frissítés tartalmáról is (forrás).

Egy francia oldal azonban idő előtt kitette a cikkét, amit aztán gyorsan le is szedtek, de persze az interneten nem lehetsz elég gyors, így az interjú már megtalálható Reddit-en. A cikkben egy fejlesztő (Mike Zadorojny) megerősítette, hogy dolgoznak egy raid szerű tartalmon, azonban ezt szeretnék egyedien megvalósítani, így nem sajnálják rá az időt.

Az interjú sajnos franciául van, így csak nagyjából tudtam a továbbiakat kihámozni. Mike elmondta, hogy egy-egy ilyen 2 hetes tartalmon 40-70 ember dolgozik. Vannak csapatok, akik a jelenlegi tartalmon dolgoznak, míg mások már a jövőbelieket készítik. Az interjúban megemlítésre kerültek a guild hall-ok és a housing rendszer, azonban több nem derült ki róluk, mint amit eddig is tudtunk (vagyis, hogy a kettő együtt fog majd érkezni, és a hall-ok többek lesznek találkahelyeknél, izgalmas szolgáltatások lesznek majd ott), hogy mégis mikor jönnek ezek, arról nincs információ.

Forrás: Reddit – adatbányászat; ráadás

 1. 2013. június 30. - 13:15

  Az nem sárkányrepülő, hanem toy kite, azaz papírsárkány, amit a gyerekek is szoktak reptetni :D

  • 2013. június 30. - 13:16

   [&AgE1qgAA] Link hozzá.

  • nathriel01
   2013. június 30. - 13:17

   Igazad van, ezt benéztem. :)

 2. Gandarel
  2013. június 30. - 15:46

  40-70 ember azokon amiket kapunk. És van még pár ilyen méretű team akik a következőn dolgoznak.

  Ez a vég. RIP.

  Majd karácsonykor visszanézek.

  • 2013. június 30. - 16:45

   Oké, szia! :D

  • Ahmane
   2013. június 30. - 16:49

   Gandarel :
   40-70 ember azokon amiket kapunk. És van még pár ilyen méretű team akik a következőn dolgoznak.
   Ez a vég. RIP.
   Majd karácsonykor visszanézek.

   Sorolj már fel olyan játékot,ahol 10-15k forintért több mint 100 órát biztosit + update is ingyenes?:D Nekem már 1439 órám van a játékban,nem bántam meg,soha nem vettem semmit gemstore-ben,mindent magamnak farmoltam ki.

   • Shantey
    2013. június 30. - 17:05

    Smite, ingyenes.

   • Gandarel
    2013. június 30. - 17:17

    Mert te PvE player vagy nem és nem az “e-sport PvP” érdekel.

   • kindzsal
    2013. június 30. - 21:33

    Minden trollkodas nelkul: Baldurs gate 2, witcherek, TES-ek, es egy halom fostaliga F2Pjatek:D (tera rift SW:TOR Lotro). Ezek csak azok a jatekok amikkel EN szemelyesen sok idot toltottem el, biztos vagyok benne, hogy mas is fel tud sorolni jatekokat, amik szinten kivalloak es lekotnek sok sok orara:) Ettol meg jo vetel nalam 720 oranal kiporgott a mero azota full jellegtelensegbe burkolozott nalam a jatek.

  • 2013. június 30. - 17:48

   Ez nem sok, és még bele kell számolni, hogy ezek az emberek dolgoznak máson is. Például egy environment artist vagy egy concept artist nem kifejezetten csak egy tartalom elkészítésekor van jelen. Külön ember dolgozik a zenén, más a hangeffekteken, külön ember a díszleteken, külön a modellezésen, UV map-eken, más a textúrázáson, aztán van animátor is, és vannak akik a kommunikáción dolgoznak, mások meg adminisztrálnak, dokumentálnak, szövegírással foglalkoznak, voice over is van, beleszámolják a QA team-et is ebbe a létszámba. Szóval a cégnek kb. a 15-25%-a vesz részt a kétheti patch-ek kapcsán a munkában? Az nagyon kevés szerintem. Ez nem egy indie cég, itt minden kis területnek megvan a szakembere/felelőse, aki igény szerint több tartalomcsomagon dolgoznak.

  • Scip
   2013. június 30. - 23:00

   Azt nem írták mennyi idő alatt csinálják meg. Lehet pár nap alatt összecsapnak egy ilyet ,és legyártyák őket a kövi 1 évre, hogy dolgozhassanak a kiegen

   • Gandarel
    2013. július 1. - 09:19

    Többször mondták hogy milyen feszes a tempó és sok dolgot ki kell hagyniuk a contentből mert nincs rá idő. Szóval szerintem nem 1-2 nap alatt csapják össze, bár tartamilag olyan.

   • 2013. július 1. - 11:38

    Nem idejük nincs, hanem:
    a) Elég emberük
    b) Tehetségük
    c) Muffin powahR!

 3. Ahmane
  2013. június 30. - 17:26

  Kiprobáltam a pvp világát,rank36 vok és Champion Paragon title is megvan. Viszont abban egyetértünk,hogy pvp téren ujitás kéne.

 4. Sárki
  2013. június 30. - 22:06

  Csak behozzák a raideket, pedig úgy volt hogy nem. Mind1, örülök neki, kell az end game és a komoly kihívásokkal és rewardokkal kecsegtető elite területek :) De remélem azért a fotm béta fázisból végre rendesen elkészült end gamemé fejlődik (több fotmból megszerezhető trinket; szélesebb rewardok (lodestone tokenért); jobb loot; több pálya-maw helyett lehetne pl. AR és MF is a 4. map).

  • 2013. július 1. - 05:25

   Azt azért szokd meg Sárki, hogy sok olyan dolgot látsz és láthatsz majd, amivel “úgy volt hogy nem”.

   Például, nincs Kill Ten Rats többé, de helyette még a daily is kill Fifty valami.
   Jah, meg grind, ha bármi kéne.

  • Stan
   2013. július 1. - 16:57

   Raid, de nem olyan mint amit ismerünk (a cikkben is hangsulyozva volt), Nem a megszokott, mai játék világban elterjedt Raidre gondolt, hanem sokkal inkább egy Gwsebbre, akár olyan mint a Gw1 ben.

   Még valami?

   • 2013. július 1. - 17:54

    Részemről volt Raid eddig is. Én is vezetek időnként párat.
    Összegyűlünk sokan, ledaráljuk az élőholtakat, world eventeket kipipáljuk.
    Nem rossz, de az a különlegesség hiányzik belőle…

    Máshol milyen volt a Raid? pl WOW-ban.
    SWG-ben haderőt verbuváltunk, motorokkal, kocsikkal, néha hajókkal támadtunk neki a legidiótább dungeonoknak, úton pedig gyalultuk, ami volt.

  • 2013. július 1. - 18:12

   AR szerintem ne legyen 4. fragment, az inkább maradjon külön dungeon! Semmi kedvem 3 fragmentet letolni előtte, és szerintem eddig a legjobb dungeon. (Kidolgozottság, hangulat és nehézség szempontjából.) Szívesen visszamennék néha AR-be, de hogy mellette még három másikat is letoljak, és vagy Maw, vagy MF, vagy AR lesz a vége tök random, az nekem nem tetszene.

   A Raid-ek azért lennének érdekesek, mert más játékokban az ilyen tartalom teljesítése arról szól, hogy a csapattagok hetekig (gyakran hónapokig) tartó Raid-ekből összeszedik azt az erősségű geart, amivel végül lenyomható végig a Raid Dungeon. Van ott egy ilyen timesink, meg a heti resetek miatt is eltart egy darabig, amíg egy csapat kipucolja az utolsó bossig. Először csak trash, aztán az első egy-két boss, következő héten már eggyel több, stb, de egy héten csak egyszer ölheted ugyanazt a bosst az adott nehézségi szinten, addig meg a könnyített LFR. Mire a WoW-ban casual időbeosztással lenyomtál egy normal Raid dungeont, hetek, hónapok is elmentek a resetek, meg a lassan összejövő gear miatt (RNG loot, token farm, repuzás). Ha már megvolt a gear, abban könnyű volt többnyire minden normal boss, és nem is volt túl élvezetes visszamenni emiatt, mert pont a kihívás hiányzott, ami miatt raid-elt az ember.

   Szóval a gear grind és a heti reset helyett vagy lesz valami timesink, vagy lenyomjuk az első héten végig, és akkor mennek az emberek a fórumokra, hogy hol a következő tartalom. Egyébként kb. három nehézségi szint elég lenne, ha megfelelően vannak belőve a szintek. Hát kb. erre számítanak akik raid-et követelnek, meg hogy legyen egy/több brutálisan jó skin onnan, amiben lehet villogni, és ne alanyi jogon járjon mindenkinek. Egy ilyen engem is érdekelne.

   De még nem tudjuk, hogy egyáltalán mire gondolnak Raid tartalom címszó alatt. AR jó bemutatkozás volt. Ha hasonló nívójú lesz az 5-nél több főre tervezett tartalom is, akkor engem megvettek vele.

 5. 2013. július 1. - 07:41

  A Charromnak olyan finisher kéne, hogy lehugyozza az ellent, mint egy kutya, majd kapar rá egy kis fődet’!

  • Shantey
   2013. július 1. - 10:54

   +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1

  • 2013. július 1. - 10:55

   A Charrok a macskák rendjébe tartoznak… NÉGYFÜLŰ MACSKÁK.

   • 2013. július 1. - 10:56

    Macskafélék, oppardon.

  • 2013. július 1. - 11:37

   Megidéz egy óriási lángoló gombolyagot, majd földbe döngöl vele?
   Mortártüzet kér a pofikádba?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: