Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > Build-sarok: condi overload necro

Build-sarok: condi overload necro

Minap gondoltam egyet, hogy Nath kiváló dungeon útmutatójához hasonlóan foglalkozni kellene kicsit többet aktuális tanácsokkal, útmutatókkal a meglévő hírek. cikkek fordítása mellett. Gondolkodtam, hogy szerénységem mivel tudna szolgálni, és arra jutottam, hogy esetleg az általam használt nekró buildet bocsáthatnám közkézre, némi magyarázattal egybefűzve.

Ezen a builden elég sokat faragtam az elmúlt hetekben, amíg az ízlésemnek megfelelő lett, úgy gondolom kiválóan muzsikál PvE-ben és WvW-ben. Dungeonbe valószínűleg nem a legjobb, de oda egyelőre nem járok (képek felbontásáért elnézést, cseremonitorral tolom).

Esetleg ha valaki érez késztetést, az alábbihoz hasonló struktúrában készíthet leírást, amit szívesen kiteszünk. Ennek feltétele, hogy a buildhez mellékel szöveges leírást, hogy mit miért és mire használ. Mivel mi sem értünk túl sok osztályhoz, ezért a magyarázat feltétlenül szükséges, hogy ne csak a statisztikákat lássuk, hanem az illető gondolatmenetét is, ebből tudjuk leszűrni, hogy érdemes-e kirakni: magyarázat nélküli  buildet sokat lehet találni a zinterneten.

Lássuk hát.

Fegyverek

(1) Staff (2) Scepter + Dagger.

A Staffot általában tömegben használom előszeretettel, míg a scepter + dagger kombó 1v1 szituációkban igen hasznos, de ez inkább csak azt jelenti melyikkel kezdek: valójában mindig cserélgetem őket a cooldownok miatt.

Skillek

A fegyver skillek adottak ugye, a utility skillek a következők.

 • Consume Conditions
 • Signet of Spite
 • Blood is Power
 • Epidemic
 • Hounds of Balthazar

Némi magyarázat. Az Epidemic egész egyszerűen döbbenetesen tápos skill, átpakolja a célponton lévő condition-öket a közelében állókra. WvW zerg közelében ez végzetes, de PvE-ben is kiválóan működik. Epidemic óriási előnye, hogy nem kell LoS, öröm látni, hogy a várfalon lévő áldozat elkezd hátrakúszni a condition spike után, na ekkor kapja ay epidemicet, fenn meg mindenki elkezd rohadni.

A Signet of Spite + Blood is Power combo súlyos mennyiségű conditiont rámol az ellenfélre, és szerencsés esetben ezt mind megkapja a környezete is. Külön megemlíteném, hogy a kellő gear-el + buff-al (lásd lejjebb) a BoP által okozott bleeding 50 (!!!) másodpercig tart, ami felér egy kegyelemdöféssel 1v1-ben az olyan classnak aki nem tud conditiont szedni.

Említettem már hogy a bleeding a legfontosabb condition? Intenzitást stackel, és elég komoly damage over timeot lehet vele elérni, és nemutolsósorban WvW-n az elszálló kis sebzés számok még azt is mutatják jóóó messziről, hogy merre menekül az áldozat, vagy hogy a várfalon hova hátrál, ilyenkor lehet követni néha és még rátenni egy lapáttal. A lenti felszereléssel a Mark of Blood által okozott bleeding 14 másodpercig tart, míg a skill cooldownja 6 másodperc…

Az Epidemic és BoP tesz saját magamnak is conditiont, de ez nem akkora gond, és a consume condition amúgyis a legjobb nekró heal skill.

A Hounds of Balthazár zseniális az igazán rázós helyzetekben, a segítségükkel már 3v1-ben is kerekedtem felül, és volt hogy egyedül el tudtam foglalni egy supply campet WvW-n, vagy éppen megvédeni. Minden elitet kipróbáltam, és ez tűnt a leghasznosabbnak, amolyan mérleg nyelve tud lenni. Óvatosan kell azért használni, mert 240s a cooldown.

Update: felvilágosítottak, hogy a Hounds of Balthazar fajspecifikus, szóval a Flesh Golemet ajánlom másoknak, az is jo.

Traitek

A condition duration + condition damage magáért beszél, a death-en csak a Greater Marks miatt van pont.

Csak a legérdekesebbeket emelném ki.

 • Greater Marks (Death II), jelentősen megnöveli a staff markok területét, nagyon kellemes ostromnál, PvE-ben de pl. menekülésben is, amikor futás közben dobálot le őket. Volt már hogy feladták az üldözést emiatt, de azért ha egy guild csapat jön vagy zerg, akkor persze mindegy.
 • Hemophilia (Curse II): Bleeding durationt növel.
 • Spiteful Marks (Spite VII), Close to Death (Spite XII): még több Mark sebzés, menő…

Rúnák

Rúnából van 4 db Superior Krait rúna (Bleeding duration + condition dmg), valamint 2 db Superior Afflicted rúna (Bleeding duration + condition dmg). Roppant szomorú, de úgy tűnik ezek sajnos bugosak, legalábbis nem növelik meg a bleeding időtartamát, a skill leírásban legalábbis nem látszik. Talán a condition sebzést legalább növeli. Remélem hamar kijavítják. Update: kommentbe azt mondják, hogy működik, csak nem írja ki, ez még a jobbik eset.

Fegyverbe Sigilből a Superior Sigil of Earth-t javaslom, ami critical esetén is bleedinget tesz az ellenre.

Gear

Condition sebzés minden mennyiségben, minél jobb minőségben. Én mellé Vitalityt tápolok, ez mindig bejön. Az igazság az hogy az exotic cuccok filléres árban vannak, úgyhogy számításaim szerint kb 20-25 goldból fullra ki lehet maxolni a karaktert, ami elég aprópénz a kapott tápért cserébe.

Buffok

A Super Veggie Pizza 36%-al növeli meg a condition időtartamát fél óra hosszan. Ez szerencsére működik legalább. Darabja 60 réz. Van még egy erősebb verziója is, de csak 4%-al ad több durationt és ötször annyiba kerül, szóval ezt most még nem használom, majd ha kolbászból lesz a Salma District kerítése akkor váltok rá.

Ennyi. Whiteside ellen tilos ezt a skillbart hozni:)

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. McWolfy
  2012. október 30. - 22:40

  kivancsi vagyok, hogy mikor jelennek meg az egyeduralkodo meta buildek

 2. 2012. október 31. - 00:42

  Hova lehet küldeni ilyen cikket? Kedvet kaptam a spirit weaponös, dps-es guardianem leírására.

  • myrrdhinn
   2012. október 31. - 00:54

   A szerkesztőség címére :)
   variancegw2 [kukacka] gmail (pöttyöcske) com

  • Calebros
   2012. október 31. - 09:18

   No, ez engem is érdekelne, kiváncsi vagyok, mennyire hasonló az enyémhez :)

  • bodaster
   2012. október 31. - 09:26

   Kuldjed mindenkeppen, ha eleg sok osszegyulik kialakitunk egy kulon menupontot ezeknek a posztoknak

 3. Furion Phoenixscorp
  2012. október 31. - 00:56

  A Spite signet szerintem nem a legjobb választás ha azt nézzük, hogy a 6 conditionból amit feltesz, 2 okoz sebzést ténylegesen, és 1 növeli a továbbiakban bekapott sebzést egy kicsivel….

  Egy well (főleg WoS) jobb lehet, ráadásul combo fieldek is, igaz ahhoz érdemes a ground targeting trait, valamint abból ki tudnak állni az emberek, vagy egy Corrupt boon/Plague Signet + BiP (+dagger 4es spell, hogy a self condit is átrakd) + Epidemic

  de szerencsére van elég utility, hogy mindenki válogathasson saját szája íze szerint :)

  A rúnák pedig úgy vettem észre, hogy működnek, csak a tooltip nem mutatja rendesen, de az ellenfélre rakva látszik a hosszabb időtartam. A 4db Krait rúnába külön jó ,hogy bleedet pakolhat az ellenre ha megüt, de erre viszont sajnos nem hat a + condi dmg sokszor és kevesebbet sebez, viszont stackelésbe ugyanúgy jó:)

  Egyébiránt egyetértek a builddel, a sigil opciókról írhattál volna még esetleg, sigil of agony/ minor corruption (meg a sigil of geomancy is hasznos) még erősebbé tehetik.

  • bodaster
   2012. október 31. - 09:28

   Spite signet 1v1-ben nagyon jo mert cripplet es blindet is ad, ezert hasznalom.

   Corrupt boonnal kiserleteztem, de nem jo NPC-k ellen, bar van hogy tenyleg jobb playerek ellen, de ott sem az osses ellen.

   Sigilekrol akartam irni, csak elfelejtettem, good point, javitottam.

   Jo kommentek amugy, ilyenbol kene tobb.

   • DhieV
    2012. november 1. - 19:36

    A Spite Signet-tel szerintem nagyon pontosnak kell lenni. Épp ezért az Epidemic-kel való szinergiája korlátozott, pl. a Blind-ját szinte biztos, hogy nem lesz időd AoÉ-zni. Nem beszélve arról, hogy a Plague Signet-tel mennyivel pontosabban lehet pakolni a condition-öket balra-jobbra. A Corrupt Boon valóban szituációs dolog, de (nekem) sokkal könnyebb kezelni, és óriási fegyver. Szóval szerintem: Plague Signet + Corrupt Boon + Epidemic a legpontosabb [Elite szerintem kérdés nélkül a Plague Form], de mindenkinek más a stílusa/ízlése, úgyhogy reménykedjünk, hogy szépen alakul a necro. Szerintem a legizgalmasabb kaszt.

  • Tusy
   2012. október 31. - 11:01

   – wvw-n eddig 2x voltam 1vs1-ben (azt is másik szerveren) és nem azért, mert ritkán járok arra. Spite signet baromi jó lenne tömeg ellen, de úgy néztem csak 1 főre hat és így kidobtam
   – a corrupt boon meg felesben jó, vagy bejön vagy nem. De ha valaki nagyon boonra megy az akkor ezzel csúnyán ráfázik (instant halál gyakorlatilag)

 4. Tusy
  2012. október 31. - 05:39

  http://en.gw2codex.com/build/16138-hemomancer-heavy-dot-build
  Hemomancer szinte ugyanez (traitekhez nem kell nyúlni), kényelmi szempontból én a flash gólem elitet viszem, illetve leszoktam a staffról és tőr/warhorn (5. skill (Locust Swarm) ad magadnak +33% gyorsítást ami hasznos WvW-n) van helyette. Dark Pact-tal lehet 1 ellenfelet megfogni valamint 1 ellenséget tőrrel elég durván lehet sebezni (jellemzően kivégezni)

  “20-25 goldból fullra ki lehet maxolni a karaktert, ami elég aprópénz a kapott tápért cserébe”
  – nem tudom látszik-e valahol mennyi pénzt kerestem / költöttem eddig, de szerintem még nem értem el a 30g-t (+3 karakter hely, 2 karakternek 15-ös táskák, necronak full zöld cuccok TP-ről, blue printek, javítás)

  • bodaster
   2012. október 31. - 09:28

   Warhornt lehet kiprobalom, a daggert ugysem annyira hasznalom. Kosz az otletet.

   • Tusy
    2012. október 31. - 11:14

    – locust swarm ad egy gyenge aoe sebzést ami berántja a környékről a mobokat de amikor sietek inkább elszaladok előlük. Eleinte zavart, miért nem szeretnek engem ennyire de idővel rájöttem, hogy ez lehet az oka

   • 2012. október 31. - 11:23

    warhornt ha csak gyorsításra kell, elég a táskádban tartani és berakni amikor kell aztán vissza a másikat, a speed buff megmarad, combaton kívül lehet cserélgetni csak persze

 5. Tusy
  2012. október 31. - 05:47

  – sylvari necronál nem látok Hounds of Balthazar elit skillt

  • BigPi
   2012. október 31. - 07:06

   mert nincs is, az faji képesség, így kicsit gáz volt róla úgy írni mintha mindenki hozzá férhetne.

   • 2012. október 31. - 08:01

    Sajnos sok helyen találkoztam már ezzel a jelenséggel. Mivel az emberek vannak legtöbben a játékban (ami vicces, tekintve, hogy a lore szerint csökken a számuk Tyrián), mindenki ebből indul ki.

   • bodaster
    2012. október 31. - 09:29

    Azt latom fel sem tetelezitek, hogy nem tudtam a dologrol, hogy fajspecifikus.

  • McWolfy
   2012. október 31. - 07:11

   mert az ember skill.

  • Tusy
   2012. október 31. - 07:39

   – nem arról volt szó, hogy faji skillek wvw-ről is kikerülnek?
   (sejtettem, hogy faji skill, ezért tettem szóvá)

 6. 2012. október 31. - 07:23

  Nem tudom hogy vagytok vele, de részemről max Skill7-est és az elitet változtatom, amennyiben tényleg nincs különleges szükség másra is. Magam alkalmazkodom inkább, minthogy folyamatosan keverjem a buildemet, amit ugye GW1-féle módon már nem is lehet.
  Viszont legalább nem érzek teljesítmény csökkenést emiatt. :)

 7. Kalaap
  2012. október 31. - 07:24

  Egy ilyet elmentalisthoz is csinálhatna valaki:) am jó ett;)

  • bodaster
   2012. október 31. - 09:29

   Ha jon, kirakjuk:)

 8. Tusy
  2012. október 31. - 07:47

  – engem wvw-s buildek érdekelnének, hogy kasztonként
  — mivel tud lassítani / megfogni vkit
  — mivel tud gyorsítani (magát / csapatot)
  — milyen aoe (area of effect) képessége van sebzésre
  — van-e aoe gyógyítása (és mi az)

 9. Ravenix
  2012. október 31. - 09:18

  Én is DOT buildet használok és megnyugtatlak teljesen rendben van a Dungeonokba is. Én annyiban használom másként, hogy a Signet of Spite helyett, Signet of Locust-t használok, és a WvW-be beáldozom a sebzésem trollkodásra (Blood is powert lecserélem Spectral Grasp-ra). A wvw-s staffba ajánlott AOE runa, az tud meglepetéseket okozni. Amúgy wvw-re a necro az egyik legbrutálisabb kari (csak háttérben természetesen) a sok DOT és AOE skill miatt. Gólem nekem jobban tetszik elitnek, mert amikor földre lök vkit (néha mindenkit) én el tudom tolni az összes skillt rá…

  • bodaster
   2012. október 31. - 09:30

   AoE runa alatt mit ertesz?

  • bodaster
   2012. október 31. - 09:30

   Valoszinu a golem is fajspecifikus, en sem tudtam hogy a kutyakat mas nem hasznalhatja.

   • Ravenix
    2012. október 31. - 09:53

    AoE runa alatt a : Sigil of Superior Fire-t értem ami nagy mobokon úgy néz ki mintha felrobbanna a map :).
    A flesh gólem nem fajspec, hanem sima elit skill.

   • Shantey
    2012. október 31. - 10:22

    Ennek örömére egy kis házifeladat.

    http://wiki.guildwars2.com/wiki/Racial_skill

  • MaDFoX
   2012. október 31. - 11:00

   Dungeonban nem problémás a bleed 25-ös stack cap-ja?
   Én azért próbálom szerencsétlen elementalistomat átképezni bleedes scepter/dagger-ről power staffra, hogy legyen valami alternatíva… Mondjuk WvW-n jól jön az AOE…

 10. MaDFoX
  2012. október 31. - 11:10

  Érdemes egyébként megnézni a gw2db buildjeit
  http://www.gw2db.com/skill-builds?sort=-rating
  Néhány igen komoly leírással van fent, hátha ad pár ötletet…

 11. kilmies
  2012. november 1. - 08:23

  A necro nagyon gyenge szerintem. 1v1 ben is simán megölnek wvw ben.
  pl theif 11,000 es heartseek na most ilyen ellen mit lehet?

  • Tusy
   2012. november 1. - 10:35

   – ‘jó’ thief bárkit megöl 2-3 sec alatt és utána még el is tűnik, nem ahhoz kellene mérni magad

   – necronál nagyon nem mindegy hányas szinten mész WvW-re
   — elértem 80-at, valami staffos conditionos builddel mentem de nem volt igazán meggyőző. Megvettem a zöld cuccokat 80-ra (rare statjai csak kicsit jobbak, ha van pénzed akkor persze exotic a nyerő) ez 2x sebzésnövekedést nem okozott (annyira nem voltak rosszak azok a kék cuccok) de még mindig nem volt az igazi
   — áttértem a fent linkelt hemomancer buildre (meglepetésemre a traitjeimet sem kellett változtatni) majd pár nap begyakorlás után 2x-3x hatékonyabb voltam vele mint előzőleg staffal

   – mint már írtam WvW-n eddig 2x kerültem 1vs1-be, akkor győztem is. 1 veteránnal hamar végzek, supply campet viszont nem tudok egyedül foglalni, oda mellém kell még legalább 1 játékos
   – indíts thiefet ha annak a sebzését akarod. Ez nem ‘l2p’ vagy beszólás akar lenni, amit thief jól tud (talán legnagyobb sebzés 1 célpontra) abban a necro sosem lesz annyira erős

   – WvW-n jelenleg 2-3 fő kell 1-1 jobb thiefhez, viszont ez elvileg csapatjáték, nem egyedül kell megnyerni (én ettől még sokszor megyek egyedül)

   – ~lvl30 ranger, ~lvl20 ele és ~lvl10 thief amivel próbálkozok még WvW-n. Ezekből csak a rangerrel tudok még egyedül posztot foglalni a veterántól pedig az elénél ~1k sebzések röpködnek (necro dot-ja pontosan 102-t szokott írni, de azt elég gyakran). Nem a sebzésükkel hanem a túlélési képességükkel van a ‘gond’, abban viszont pont a necrot tartom az egyik legjobbnak (persze nem a frontvonalban)

  • Kirlog
   2012. november 1. - 12:58

   Nos én csak pvp-re megyek, mivel 11 körül van a necrom és valahogy a pve rész nem köt le annyira gyenge gépem miatt a WvWvW meg felejtős. De én nem vettem észre, hogy levernének könnyen. Általában én verem le őket 1v1, ben. Sőt, ha nagyon bénák akkor 2v1-ben is győzök. Mondjuk én pvp-re minionos buildet raktam össze. Elég nagyokat sebeznek a minionok és nő a védelmem is ugye ha használom őket. Kipróbáltam ezt a buildet is, vagyis hasonlót, az is nagyon tetszett, de valahogy túl sebezhetőnek tűnt. Ha valakit érdekel, beküldhetem én is a buildemet, legalább lesz 1 minionos necro build is.

 12. List-en
  2012. november 1. - 09:21

  Consume Heal + Spectral Recal vagy. Well of Suffering + SOP + Blood is power + Plague ( elite)

  Blood is powerral kezdesz = +10 might után ellövöd az össze staffod comboba egész a fearig bezárólag (még mindig hat a might és az extra sebzés) jöhet a Death shourd + Life transzfer ( amivel atom aoéd lesz 3000k sebzések körülötted lévőre) :), és ha ez nem elég egyből kijössz a DS ből és mehet a plague amivel már csak lassítani kell mindenkit, de persze közben váltakozva castolni a poisont és a bleedet. Nem kell kivégezni a körülötted lévőket mert a pug megteszi:) ugyan úgy kapod a táskát. Nincs más dolgod mint előre haladni és mindenkit lassítani hogy a tömeg ledarálja őket:)

  Spectral Recal sok v 1 be benyomod el kezdesz menekülni, és mikor már majdnem lejárna a specral visszamész az eredeti helyedre ahol benyomtad. :) mindenki mögött vagy és elkezdesz rohanni a másik irányba! Megmenekültél:D

  Condi + Power + Precision

  Nekem ez vált be WvW-n

 13. Brock Samson
  2012. november 1. - 22:43

  Nalam: consume+epicedmic+blood is power+(egy a helyzethez igazitott skill)+plague.

  Annyi a valtoztatas, hogy kevesebbet tettem spite vonalra. Ez ugyan elvon nemi condi duration, ellenben ad par kozelharcban hasznos skillt.

  – Eleje nalam is hasonlo Blood is Power majd jon a staff 2(Mark of Blood), 3 (Chillblains) 4 (Putrid Mark) (Itt poison fieldbe megy blast tehat area weakness, illetve a Putrid Mark leveszi rolam a a BiP altal felpakolt self bleedet es atadja enemynek)
  – Ezutan ragurulok az enemyre, lehetoleg moge erkezem. A Mark of Evason trait miatt ez ratesz egy ujabb Mark of Bloodot.
  – Ezutan egy masodpercre belepek Death Shroudba majd rogton ki is lepek. A Weakening Shroud trait miatt ilyenkor elcastolja az offhand tor 5-os skilljet az Enfeebleing Bloodot.
  – Mire ez megvan ismet feltoltott a Mark of Blood.
  – Fegyocsere (off hand daggeren geomancer sigil, tehat aoe bleed)
  – Offhand torrel Enfeebling Blood.
  – Scepterbol kettes skill (Grasping Dead), majd alaptamadassal meg felpakol par condi.

  Kozben tetszoleges idopontban mehet Epidemic, es ellenseg fuggvenyeben meg egy well is mondjuk. Termeszetesen a critek kozben feltettek egy rakat masik bleedet is. Az enemy az ido nagy reszeben vagy chilled, vagy cripled es folyamatos weaknessben van, ami nagyban csokkenti a sebzeset.

  WvW-ben persze odagurulas es Death Shroudba ki-be ugralas megoldhatatlan. Szoval olyankor ezek kiesnek.

  Thiefhez annyit, hogy az single opponent kari. Persze beletesz az emberbe 54845121-et egy szurassal, orul 2 masodpercet majd a zerg kivegzi. Ellenben nagyszeru latvany az, amikor megkeresed az enemy soariban a legdurvabban buffolt guardiant mondjuk, Corrupt Boon+Blood is Power+markok aztan jon az Epidemic—-> 35 enemy az sem tudja fiu-e vagy lany, mert hirtelen rajtuk termett a vilag osszes conditionja.

  Ezt a hemomancert megnezem, hatha tanulok valami ujat.

  • Brock Samson
   2012. november 1. - 22:50

   Az kimaradt, hogy sceptert neha meglepoen jol helyettesiti a main hand dagger, foleg ha az ember power+precision+condition (rampager) gearben van.

  • 2012. november 2. - 09:10

   Uhh… Ezt a kommentet egyszer majd illusztrációként fogja felhasználni egy Blikkes cikk: mit tesznek az MMO-k a mi szép magyar nyelvünkkel és jobb sorsra érdemes ifjúságunkkal… :)

 14. 2012. november 2. - 11:53

  Ha már a buildeknél tartunk!

  Csináltam én is párat…

  Guardianoknak ajánlanám: http://www.gw2db.com/skill-builds/2056-pve-shouter-guardian

  Várom a hsz-eket! Kösz.

 15. 2013. január 13. - 11:42

  Mesmerről ir jó lenne ilyen aprólékos kis cikkecske :) Pont nemrég kezdtem el vele nyomulni és még elég homály :)

  A cikkre pedig: nagyon hasznos és jó lett! ;)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: