Reklámok
Kezdőlap > Egyéb kategória > Első szövetségi WvW megmozdulás

Első szövetségi WvW megmozdulás

Köszi mindenkinek aki eljött tegnap. Meg kell mondanom nagy, de kimerítő élmény is volt egyben: rengetegen jöttek el, nem csak VAR-osok, remek móka volt, és menet közben hatalmasakat nevettem, aranyos volt, ahogy próbáltunk valamit némileg (=nagyon) tapasztalatlanul alkotni, bele is szaladtunk a késbe jópárszor. Külön köszi NoM-nak, akik jelentős erőket vonultattak fel és nagy hatékonysággal keverték a bajt erre-arra:) Mi is történt tegnap?

Már hat harminc után elkezdtek izzani a chatek, óriási tömeg jelent meg Miller’s borderen, pörögtek a privik, alakultak a csapatok. Úgy néztem a vállalkozók közül kicsit kevesen jelentek meg, ezért még fizetni fognak a delikvensek:) Elég sokan jöttek, nem készültünk erre fel, és egy idő után spontán szerveződtek csapatok. Hétkor a NoM-VAR alliance nekiindult és villámsebesen elfoglaltuk Greenlake-t, majd utána Askalonian erődítmény is semmi perc alatt elhullott, be is claimeltük. Ekkor rámentünk a Garrisonra, le is beszéltük, hogy ez NoM-é lesz, de ekkor kezdődtek a nehézségek. Egy dzangour zerg megsemmisített minket, nekem úgy tűnt a Dzangour-Miller szerverek egymással nem is harcoltak, csak ellenünk. Ami igaz, az igaz, mindkét másik szerver csapatai nagyon durván szervezettek voltak. Általában a semmiből tűntek elő, valószínű valami tömeges rejtőzést használtak, mi pedig többnyire nem tudtuk lereagálni őket. A Millersesek mindig hagytak őrszemet minden erődítményűknél, és durván tolták az upgradeket. Majdnem mindig időben oda is értek ha valamit a waypontjukhoz közel ütöttünk.

Az idő nagyrésze mindenféle próbálkozásokkal telt, nagy állóháború volt dzangourral, nem nagyon volt kiforrott tervünk. Vicces volt, ahogy egyszer az orrunk előtt elvették az erődünket, pedig a zergünk gyakorlatilag ott volt a várban, de senki nem vette észre hogy belül már ütik a lordot, de becsületünkre legyen mondva 10 perc alatt úgy visszavettük mint a szart. A nindzsa teamek különösen jól tolták, mindig visszaszerezték a kritikus supply campeket, ők általánosságban nagyon sikeresek voltak.

Nem akarok semmit erre fogni, de úgy érzem tegnap különösen kemény ellenállásba ütköztünk, mind a Miller’s-nek, mind a Dzangour-nak nagyon szervezett teamjeit fogtuk ki, akik több tekintetben is fölénk kerekedtek, mindezzel együtt úgy érzem nagyon jó tapasztalat és nagy élmény volt ennyi magyarral együtt tolni és sikereket elérni.

Tanulságok (néhányat én is most tanultam meg)

 • Supply: ezt mindig vinni kell, és lehetőség szerint nem a saját keepből kell venni. Esetleg ha aktív a +5-ös upgrade, akkor érdemes 10-et máshonnan venni és a plusz ötöt a saját keepből. Ez amúgy elég  jó volt, akkor is tele volt a keep supplyal amikor elvették tőlünk (azt jól elbénáztuk, nagyot röhögtem:), a nindzsa teamek mindig biztosították a supply ellátottságot.
 • Őrszemek: jelenleg még nem voltunk ilyen szinten, de ez is hasznos lenne, pláne ha párosul a gyors mozgékonysággal és oda tudunk érni védeni.
 • Aktívabb csapatvezetés: úgy éreztem keveset beszéltünk egymással csapatvezetői szinten.   Kevesen is voltunk és a spontán résztvevők értelemszerűen félénkebbek voltak:) Valószínű érdemes lett volna a teameknek neveket választani pl.  Farkas team, Sas team, stbstb. könnyebb lett volna azonosítani ki hol van.
 • TS: hát igen, sajnos ez is kéne, szomorú hogy én jelenlegi életszakaszomban nem tudok feljönni, de beszélni végképp nem. A legjobb az lenne ha olyan vezetők lennének, akik fenn tudnak lenni és egymással egyeztetni
 • Upgradek: ezt sem toltuk túlzottan, de ha komolyabban meg tudunk védeni hosszabban egy keepet, akkor érdemes lenne áldozni ezekre, most parlagon hevertek. Ez persze pénzbe is kerül, lehet kialakítjuk WAR-ba a guild stasht es oda lehet berakosgatni ezüstöket erre a célra.
 • Jobb parancskövetés: aranyos volt ahogy a greenlakei erőd elfoglaláa utan az egész zerg elindult balra, holott a jobbra lévő askalonian erődöt céloztuk meg:) Az én csapatom is állandoan mindenfelé volt. Elsőre ez így okés volt, de a jövőben jobban kell majd követni az utasításokat.
 • Ostrom teamek olykor lehetnek kreatívok, pl. amíg elől megy a haddelhad, addig hátul bontani egy falat katapulttal, trebuval és onnan meglepetésszerű győzelmet aratni.
 • Egy-egy wipe után lehet elbújhatna mondjuk egy thief láthatatlanul: kellő szervezettség esetén meg lehetne spórolni a waypointozást, senki nem rezel, és amikor ellép a zerg, akkor a thief felkelt mindenkit.

Hamarosan keressük a következő időpontokat, megpróbálok majd egy-két kora délutáni időpontot kiírni, hátha lenne érdeklődés azokra is. Köszi mindenkinek aki eljött, és bocs ha az események forgatagába valakit nem tudtunk partiba szervezni, vagy valami más dolog elmaradt.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb kategória
 1. 2012. október 5. - 12:46

  Dzagonur* és Askalion*. De egyébként ja :D

 2. 2012. október 5. - 13:15

  Sajna MAGUSozni voltam de remélem a kövi mókánál ráérek majd

 3. Infernoo
  2012. október 5. - 14:10

  Szerettem volna résztvenni de valahogy nem tudtam irni hogy inveljen valaki, Én egy zerg csapattal mentem ami kb a roham és a menekülés között örlödött. Valószinűleg nem ez volt a variance féle csapat itt csak olyan 40-50en lehettek.

 4. Jack_x
  2012. október 5. - 14:20

  Lehet rosszul emlékszem, de egy korábbi alkalomkor már próbáltam ezt, hogy 10 suplyt máshonnan, és a maradék 5-t a várból, és úgy rémlik nem engedte…De ha kevesebb volt 10nél, akkor bármikor feltudtam tölteni 15re. Talán csak valami bug volt.

  Viszont a várak fejlesztését a hadiadóból kéne finanszírozni. Egy nevet kéne megadni, akinek hetente vagy havonta x összeget küldenénk. Így lehetne ellenőrizni ki küldött, és ki nem, illetve még akár az aktivitást is, ha ez a weboldalas dolog nem működne jól a jövőben!

  • Jack_x
   2012. október 5. - 14:29

   Ja és még annyit, hogy támogatom a csapatok elnevezését, mert így ts-en is tudnánk utasítást adni, és még ha nem is ismerjük egymás hangját, a saját csapatának nevét mindenki megtudná jegyezni. Viszont hogy felesleges információval ne terheljük senki agyát :), ezért én egyszerűbbre gondoltam, mint pl ,,g1″ ,,g2″ ,,o1″ stbstb, más szóval gerilla 1-es csoport, ostrom 1-es csapat…Anno nagy fps war korszakból emlékszem, hogy akkor értük el a megfelelő szintet, amikor már ,,kódokban” kommunikáltunk:) Legrövidebb idő alatt legtöbb információ.

  • 2012. október 5. - 18:04

   Vagy lehetne önkéntes alapon a guild bankba. Csak az jelenleg nincs, mert egy bizonyos *khm* Hadvezér rangú *khm* tag azt mondta, hogy nincs rá szükség.

 5. Szikra
  2012. október 5. - 14:21

  Ha minden igaz holnap lesz szerver valtas szoval kora reggelre osszeutnek egy ksi raidet akinek van kedve jonni. 5-6 korul kezdunk (meg megbeszeles targya). Cél elvinni az orbokat / beutni eternalon gyorsba a kozepso varat. En max 8 ig tudok maradni mert utanna mennem kell, de akinek kedve csatlalkozzon TS en leszek. Varok mindenkit szeretettel.

  • 2012. október 5. - 18:06

   Az jó nagy káosszal szokott járni :D Előző reset után ott voltam kb. 3 órát, de katasztrófa, amit műveltek/műveltünk.

 6. 2012. október 5. - 14:49

  A fejlesztések tényleg nagyon fontosak! Official program után, Boda felrakott egy ágyús upgradet. Pont akkor jött a zerg, mire kész lett a fejlesztés. Volt alkalmam kipróbálni és szerintem ha nem lettek volna, bukjuk az egészet. Egyébként iszonyat nagyot védtünk ott, pedig teljesen reménytelennek tűnt. :)

  • 2012. október 5. - 16:49

   Nebassz, annak lett haszna?:) Feldobtad a napomat, eleinte csak ugy brahibol toltam be, jo hallani hogy hasznos lett

 7. Mephi
  2012. október 5. - 14:52

  Grat a NoM-nak :))) /A hétvégén tuti gépközelbe jutok, félreteszem a melót. Bár akad még… /
  A cikkben ezt ki lehetne javítani? ” de becsületünkre legyen mondva 10 perc alatt úgy visszavettük mint a szart.” Az utolsó szó nem tetszik, stílusosabbnak tartom ezt az oldalt annál, hogy ilyen szavakkal dobálózzon. Köszönöm.

  • 2012. október 5. - 14:56

   Boda ilyen stílusban ír, neki szabad, a többieknek nem! :P

  • bodaster
   2012. október 5. - 16:50

   Bocsanat:) Legkozelebb megtartoztatom magam:)

 8. Brock Samson
  2012. október 5. - 15:10

  Volt diadal meg volt szornyu wipe is, de osszessegeben en nagyon elveztem a harcokat. A szervezesnek alapkove a TS jelenlet, ez abszolut kiderult. De nem csak emiatt jo fennt lenni, hanem mert esetek tobbsegeben szorakoztato, annak is ajanlom, aki nem akar sokat beszelni csak hallgatozni.

  • nedvedicious
   2012. október 5. - 17:53

   Hobbitok, nektek milyen jo, hogy a munkátok a hobbitok xD
   Igaz-e? ;-)

  • 2012. október 5. - 18:08

   Én sajnos csak hallgatni tudok TS-en, ezért is nem szívesen vállalok csapatvezetést, pedig egyébként vannak ötleteim.

   • szajhavész
    2012. október 5. - 20:09

    Jah, én se tudok beszélni, mert asszony itt alszik mellettem. Ez még a kissebbik gond, mert játszani se tudok. Még a billentyüzet kattogása is zavarja :/

 9. Carme Koontz
  2012. október 5. - 15:15

  Először is köszönet mindenkinek a tartalmas szórakozásért / szórakoztatásért! :)
  Gyakorlásnak igazán jól sikerült a tegnapi művelet. Tudjuk és látjuk (no meg a “bőrünkön” tapasztaljuk), hogy még van hova fejlődni. A harci gépek fokozott használata nagyon fontos lenne (a flame ram már kitűnően megy), így a még fejlődésben lévő várakat nagyon csúnyán be lehet védeni (arrow cartok, ballisták a vár tetején, katapult az ajtó mögött ofc. aoe rangen kívül). Érdemes tanulni a hibáinkból is. Askalion Hillsnél 2x sikerült bekapnunk azt a stratégiát, hogy pár (8-10) áldozati bárány délről betámadott, míg a tényleges zerg csapat északról gond nélkül besétált, jó másodszor kicsit megkeserítettük a dolgukat, de attól még átgázoltak rajtunk. Amit az ellenfelek nagyon jól csináltak és nekünk is meg kell tanulni az a véderő gyors és módszeres kiirtása (arrow cartok, ballisták leszedése).
  Azért a tegnapi eredményen szépen látszott, hogyha összekapja magát a szerverünk (volt, hogy 310 pontig felszaladtunk), akkor azért oda tud csapni. Van valami információ a szövetség nem magyar tagjairól? Csak úgy kíváncsiságból, mert menet közben max. azt a bizonyos a számot tudtam figyelni csak a csata hevében.:)

  • Nemo Cpt.
   2012. október 5. - 18:58

   Akinek nem inge…

   – a kitűzött célok jó része nem teljesült mert kezdés után fél órával már megszűnt a szervezettség és nem volt hatékony kommunikáció

   – ahhoz képest, hogy a déli régióban kellett volna ténykedni mindenhol láttam pár fős VAR csapatokat (nem nindzsák), akik csak csapódtak valahova, ahol volt 5 főnél több…
   – nehéz úgy kooperálni, ha elintézzük egy bocs széthullott a csapat-tal

   Amíg nem tudjuk megoldani a hatékony kommunikációt, a megfelelő szervezettséget és okítjuk a “katonáink” maradjon csak móka a wvw és ne várjuk átütő sikereket.

   Biztos nagyon negatívnak tűnök, de minimális alapokkal mindenkinek rendelkeznie kell:
   – supply használat (honnan vigyünk/vegyünk, honnan nem)
   – gépek használata (trebuchet, catapult) /megfelelő kezelő/support személyzettel és jól elhelyzett gépekkel 5-en vertünk vissza 30-40 fős sereget
   – “kiéheztetés” az ostromok előtt (support campek elfoglalása, fal rombolás, caravan-ok ölése…)

 10. Szikra
  2012. október 5. - 16:56

  5:30 ba allapodtunk meg ha erdekel valakit a csatlakozas a holnap reggeli rvr foglalashoz :)

 11. McWolfy
  2012. október 5. - 21:00

  Farkas team név enyémnek stipistopi

 12. RoCGhost
  2012. október 7. - 22:25

  Sziasztok! En arra gondoltam hogy jovo hetvegen pentek ejjel csinalhatnank egy megmozdulast mert ugye akkor van restart es ket hete azert veszitjuk a WvWvW-ket mert egy szerver megindul ejjel vegig megy mindenen es szombaton mar arra ebredunk hogy 500 pontokat kap amig mi csak 100-at es arra gondoltam hogy pentek ejjel csinalhatnank egy hardcore megmozdulast. En az endless Loyalty clan tagja vagy. Ez egy kis klan szerintem teljes letszamban megtudnank mi jelenni. Akar egy ember egy kozos TS-en is a vezetokkel es igy szervezetten lehetne mozgolodni. Mert most is feljartam WvW re es igazabol az a gond hogy csak ugy lehet valamit elerni ha tobbfele tereloduk az ellenfel server figyelme: campeket foglalunk ekozbe varat ostromlunk stb. Igy megoldhato lenne hogy dominaljunk enszerintem. Egy variances, vagy War-os tag nyugodtan ramirhatna ha okosnak es hasznavehetonek talalja ezt az ugyet es szivesen segitenek szervezkedni is (ingame addolhat RoCGhost.3156 es a main karakterem neve Kingmurder )

  • 2012. október 8. - 00:24

   Igen, én is ezt tapasztaltam, hajnal fél 4 körül úgy mentem aludni, hogy miénk volt whiteside borderlands teljesen, eternal nagyrésze szintén… Erre délután alig volt 1-2 várunk elvétve…

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: