Reklámok

Item és Loot Q&A

Múlt héten posztoltuk a tervező John Hargrove egy cikkét, ami bemutatta a közelgő GW2 item rendszerét. Nagyon sokan közületek kíváncsiak a részletekre, szóval átnyálaztuk a webet és egy halom gyakori kérdést küldtünk John-nak és a vezető tervező Eric Flannum-nak. Kövessétek tovább miket is gyűjtöttünk és hogy reagáltak a feltett kérdésekre.

Q: A gyártást (crafting) a játékosok vagy NPC-k végzik?

John: A játékosok minden bizonnyal megkapják a crafting-ot a GW2-ben.

Q: A szabás (tailoring) a játékosok számára tanulható lesz?

John: Igen, ez is egyike a több tanulható szakmának amiket jelenleg tervezünk.

Q: A páncél darabokhoz és fegyverekhez vannak velük járó bónuszok, hasonlóan a GW1-hez?

John: Igen, minden fegyver/páncél rendelkezik prémiumokkal, csakúgy, mint nyitott slot-okkal, amikbe feljavító komponenseket (upgrade component) tehetünk extra bónuszokért. Ezen komponensek típusa főleg az itemtől függ; pl. a címer (crest) egy ilyen cucc, amit könnyű páncélok erősítésére lehet használni.

Q: A páncél bónuszok fixek vagy véletlenszerűen vannak meghatározva? Hogy tudja egy játékos a páncéljának a stat-jait fejleszteni?

John: Az alap bónuszok fixek. Azonban a játékosok a crest-ek segítségével fejleszteni tudják a páncéljukat. A crest-ek egyedi képességekkel rendelkeznek, amiket bármely nyitott slot-ba beletehetsz a hat páncéldarabból. Például beletehetsz a kesztyűdbe egy Crest of the Legion darabot +10 intelligence-ért, a csizmádba egy Crest of the Dragont +100 életért és így tovább. Minél több egyfajta crest van a páncélodban, annál nagyobbak a bónuszok.

Q: Egy nyersanyag-lelőhely eltűnik, miután a játékos összegyűjtötte? Furcsán fog kinézni, ha más játékosokat üres helyeken látunk gyűjtögetni.

Eric: Nem a forrás nem fog egyszerűen eltűnni. Ahogy ez jelenleg beépítésre került, ezek a csomópontok egy játékos-alapú használt állapotba kerülnek.

Például ha egy rézlelőhelyen bányászol, a réz erek eltűnnek a képernyődről amikor már addig bányásztál ott hogy csak egy halom szikla marad előtted. Bármely játékosnak a közelben aki még nem bányászott ott, a réz erek még mindig láthatók lesznek egészen addig, amíg ők is teljesen ki nem merítik a forrást. Tehát ha egy barátod szintén nekiesik, azt fogod látni, hogy egy nagy halom sziklára vadászik és nem csak hadonászik a levegőben.

Q: Mik pontosan a transmutation stone-ok (TS), és hogyan működnek?

Eric: A TS-ek valójában arra valók, hogy foghasd egy neked tetsző cucc megjelenését és egy új, hasonló item-et hozz létre, ami úgy néz ki, ahogy te szeretnéd. A TS-ek egyszer használatos fogyóeszközök amik lehetővé teszik, hogy fogj két fegyvert vagy két páncél darabot és csinálj egy újat belőlük, ami kombinálja az egyik kinézetét a másik statjaival, ahogy csak akarod. Ha nagyon tetszik egy bizonyos íj, de szereztél egy jobbat, akkor használhatod a TS-t, hogy egyesítsd a régi íjad kinézetét az új fegyver statjaival.

A maxos felszerelés megtalálásához semmi köze a TS-nek. Minden fegyver és item elérhető lesz normális játékkal a játszma során.

Q: Mennyibe fog egy TS kerülni? Az in-game store/cash shopon kívül elérhető lesz valahogy?

Eric: Még nem véglegesítettük az árképzési struktúrát a köveken. Jelen pillanatban nem vagyunk biztosak abban, elérhető lesz-e a a TS az in-game bolton kívül. Filozófiailag úgy véljük, a játékosoknak kell egy mód, amin keresztül itemeket, mint a TS-ek a játék keretein belül és ne csak vásárlás útján a boltban szerezhessék meg. (E öröm eee bódottá…Tetszik nagyon ez a verzió is:) ) Később sokkal részletesebben beszélünk arról, hogyan tervezzük elérni ezt, amint a végső mintához/verzióhoz érünk.

Q: Amikor összeraksz két páncélt, amikben például crestek vannak, a TS megengedi, hogy kiválasszam melyiket tartsa meg?

John: Igen, ha két páncéldarabot összeraksz és mindkettőben van valami, a játékos kiválaszthatja melyik maradjon meg. Ha csak az egyikben van, akkor automatikusan belekerül a végső itembe is.

Q: Amikor a TS-t használjuk, az a páncél, amelynek a statjait használtuk, összetörik?

John: A TS két különálló, de kompatibilis itemet használ és csinál egy újat a helyükre, így bizonyos értelemben mindkét eredeti cucc elvész.

Q: Tudsz úgy TS-t használni, hogy a stat-ok csökkenjenek és ne növekedjenek? Felajánl a rendszer egy lehetőséget, hogy visszafordítsuk a változtatást abban az esetben, ha hibáznánk?

John: Persze, minden bizonnyal lehetséges lesz olyan itemmé összeolvasztani a páncélokat, amiknek kisebb a stat-ja, ha ez az amit a játékos akar. Ha egyszer a cuccok át lettek alakítva, nincs mód rá, hogy visszafordítsuk a folyamatot, de a játékos több lépésen megy keresztül és üti le az „elfogadva” gombot több dialógus közben hogy befejezze az átalakítási procedúrát, ami valószínűtlenné teszi, hogy véletlenül készítsen el egy itemet.

Q: A transmutation folyamata azonos a fegyvereknél és a páncéloknál?

John: Igen, mindkettőnél azonosak.

 

Brutális :)

 

Q: A legkívánatosabb páncélok mind szörnyen gyenge statokat fognak kapni, ami szükségessé teszi, hogy valódi pénzt adjunk ki a TS-ekért, és hogy a karakterünk azt viselhesse, amit akarunk?

Eric: Egyáltalán nem. Nem változtatjuk meg azt, hogyan csináljuk a páncélokat ezen rendszer miatt. A GW2-ben a játékosok egyszerű, de nagyon vonzó páncélban kezdenek (ahogy azt a demóban láthattátok) és innentől csak egyre durvábbak lesznek. Valójában tonnányi király páncélunk van a játék high-end részére, ami azt jelenti, hogy a játékosok sose fogják használni a TS-eket amíg meg akarják tartani az új felszerelés megjelenését.

Köszönöm, hogy válaszoltatok a kérdésekre John és Eric! Szuper, hogy több részletet megtudhattunk az item rendszerről.

Forrás itt, a linkért köszi Chuckygwzik-nek, aki ismét hamarabb szúrt ki a cikket mint én. :)

Reklámok
 1. Prometheus
  2010. október 7. - 13:43

  köszi szépen a fordítást! Egyre elviselhetetlenebb a várakozás:)

 2. chuckygwzik
  2010. október 7. - 13:51

  Köszi a fordítást sok mindent tisztába rakott. A TS-ről látott fekete kép kivilágosodott, elég korrekt ez így.

  A modokat insigniákat váltja ki a címer dolog és együtt erősebbek ez is hatalmas dolog.

  Tetszik, hogy az azonos szintű fegyverek armorok alap statjai azonosak, tök mint az egyben. Jó hát itt a 2ben már kicsit másképp müxenek a statok. Ez megint csak az igazságosságra megy. Elismerés anet nem csalódunk bennetek. Még a pvp-t és a craft rendszert is ilyen coolra megcsináljátok és mindenki örömét leli majd.

  Az első armor huhú de bejön. Az utolsó csontis 3ds armor modell meg mindent visz. Tiszta Grenth kosztüm 2.0

  Aerodon szívesen :) Amúgy a trükköm 1xű :) Outlook-ba futnak be a levelek és tök intelligensen kezeli az rss hírcsatornákat. A gw gw2 anet twitterekre, ide, a gw2 guru és a gw2fans-ra fel vagyok jelentkezve. Első dolgom reggel outlook és megnézem mi van hol újdonság. A vicc az, hogy ezt a hírt a guru-n kaptam mert se a twitteren se nem írtak sem aneten nem frissítették az rss-t. Az outlook-ban ezen a téren még azt is szeretem, hogy nem zargat minden rss-sel, mint a leveleknél (ahol meg kell). Így mikor kedvem tartja meg főleg időm ránézek jött-e valami :)

 3. Nazgrel
  2010. október 7. - 13:57

  Szép fordítás, bár nem értem, az utolsó Q&A-nál miért volt szükséges így lefordítani az ominózus káromkodásokat, ha utána rögtön ki is cenzúrázod. Nem vészes szó egyik sem, de ha az lenne, akkor sem lesz így elfogadhatóbb.

  • aerodon
   2010. október 7. - 15:06

   Igazából nagyon siettem, mert melóhelyen készült és leírtam azt ami elsőre eszembe jutott. Sajna van, hogy elfelejtek átírni egy-két szót, amik az én piszkozatomban még másképp néznek ki, mint ahogy kikerülnek az oldalra. Csak eddig mindig észrevettem, most meg nem:D Sry érte! Most van egy kis időm, keresek megfelelő szavakat a helyükre amik ugyanennyire nyomatékosak:)

 4. Fefe
  2010. október 7. - 14:05

  Nah, megint csak okosabbak lettünk! Köfi :-)

 5. Crymic
  2010. október 7. - 15:04

  Köszi, így már minden világos a TS-el kapcsolatban. Szerintem elég lenne, ha kereskedni lehetne vele. Mindig lennének akik jó pénzért továbbadnák a többletet. Igaz, hogy így csak magasabb szinten lehetne hozzájutni, de ezt pár alacsony szintű quest TS rewardal lehetne mérsékelni. De valamiért kétlem, hogy ilyen lesz a végleges változatban. :)

 6. Eldron
  2010. október 7. - 15:15

  Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen craft lehetőségek lesznek, és arra is, hogy crafton belül lehet e majd specializálódni.

  Hát az utolsó armor nagyon kemény, ez vagy egy nagyon durva warrior set, vagy a még a le nem leplezett nehéz páncélos kaszt egyik modellje…..

 7. eplo
  2010. október 7. - 16:34

  Váá kezdek megőrülni :D Nem bírom a várakozást.
  Egyébként köszi a fordítást és cool az oldal (meg az utolsó armor is ) ^^

 8. Almuska
  2010. október 7. - 16:35

  Aztajóéledbe, nagyon brutál páncélok :D:D:D Csorog a nyálam :D JÁCCCANI AKAROK MÁR !!!!!!

 9. Zaknod
  2010. október 7. - 18:05

  Arra azért kíváncsi lennék hogy lesznek-e ugrálással kapcsolatos skillek…csodálom hogy még nem kérdezték :D

  • chuckygwzik
   2010. október 7. - 18:26

   Lesz igen, 1 példát már láttunk is rá. Charr warriornak van az a toppantós skillje :)

   • Fishbone
    2010. október 7. - 18:41

    Na de az technikailag ugrálós skill, vagy csak az animáció olyan?

 10. Batya
  2010. október 7. - 19:39

  Az utolsó páncél az Norn-n van, ha jól látom, nekem bejön

 11. carn2
  2010. október 7. - 21:03

  John: Igen, minden fegyver/páncél rendelkezik prémiumokkal

  mi az a prémium?

  • aerodon
   2010. október 7. - 21:41

   A bonusok, csak nem akartam egymás után azt írni.

 12. 2010. október 7. - 21:41

  Fishbone :

  Na de az technikailag ugrálós skill, vagy csak az animáció olyan?

  Lehet fára és sziklára mászni, ugrani is.

 13. Scip
  2010. október 7. - 21:44

  szerintem arra gondolt hogy charrnál az ugrálós skill kapcsolatba hozható e az ugrással vagy csak dobbant egyet egy animációs ugrás kiséretében

 14. 2011. április 25. - 18:07

  definitely

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: